ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΑΘΗΝΑ 13-5-2009.

Καθώς οδεύουμε προς τις Ευρωεκλογές χρήσιμο είναι να αναζητήσουμε τους λόγους και τους τρόπους παρέμβασης των Ευρωπαϊκών Εθνών προκειμένου να αναλάβουμε τον ηγετικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ήπειρός μας και το Ελληνικό Έθνος. Οφείλουμε να φτάσουμε σ’ έναν νέο πολιτικό και κοινωνικό πολιτισμό που θα φέρει στην γειτονιά μας και τους λαούς μας την αρμονία των σχέσεων, την διασφάλιση της εθνικής μας ταυτότητας και την αποτελεσματική ισχύ σ’ έναν ανταγωνιστικό κόσμο.

Η διεθνής οικονομική επισφάλεια κουβαλάει, εκτός από την αλαζονεία κάποιων τάχα δυνατών ηλιθίων, κάποια δομικά συστατικά στοιχεία της Νέας Τάξης Πραγμάτων που στηρίζονται στα ξένα φθηνά εργατικά χέρια για την αντιλαϊκή μείωση του εργατικού κόστους και την συγκέντρωση της παγκόσμιας πολιτικής και οικονομικής δύναμης στα χέρια ολίγων εκλεκτών κάποιων κλειστών εξουσιαστικών λεσχών.

Άνθρωποι που ορκίζονται στο όνομα των εθνών τους και την ίδια στιγμή συναγελάζονται με τους όμοιούς τους ανά τον πλανήτη για την ικανοποίηση της εξουσιαστικής τους ματαιοδοξίας, διεκδικούν μερίδιο της διεθνούς κερδοφορίας και μάχονται για την εμπέδωση τάχα των υπέροχων ιδανικών της ελευθερίας και της δημοκρατικής διακυβέρνησης. Παράγοντες του Τύπου προπαγανδίζουν την ελκυστική τους πραμάτεια για την ελευθερία του λόγου και τα δικαιώματα της Εργατικής Τάξης που όμως φροντίζουν να την απομακρύνουν από την Παράδοση του Έθνους - Κράτους, ενώ στην πραγματικότητα ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις που τις ελέγχουν με την δύναμη της μαύρης προπαγάνδας και την «ευλογία» του Διεθνιστικού Νεοταξισμού.

Διεθνείς και επιτόπιες εταιρίες κατασκευών, οπλικών συστημάτων και οικονομικών υπηρεσιών προτάσσουν τα προϊόντα τους για το γκρέμισμα κρατικών υποδομών και την ανοικοδόμηση νέων υποταγμένων, συμμετέχοντας στις διάφορες «νουθεσίες» των κάθε λογής δήθεν άτακτων και το χτίσιμο προστατευτικών δομών για τους φίλους τους. Συνδετικός κρίκος και πολιορκητικός κριός όλων αυτών των πολιτικοκοινωνικών εταίρων αποτελούν οι πολιτικοί ηγετίσκοι που στέκονται στην σκιά της προστασίας τους και αποτελούν τον εκτελεστικό μηχανισμό των αποφάσεων του Διεθνιστικού Νεοταξισμού. Ο στυγνός υπολογιστικός τρόπος σκέψης επιτρέπει σ’ όλους αυτούς να προκαλούν γενοκτονίες, προσφυγοποιήσεις, αλλαγές συνόρων, κρατικά μορφώματα και ιδιότυπες ομηρίες.

Η Ευρώπη, ως η μόνη πολιτική Δύναμη που μπορεί να αναπτύξει εξισορροπητικές πρωτοβουλίες, οφείλει να αξιοποιήσει την πολιτισμική και πνευματική της κληρονομιά σε μια θετική σύνθεση αποτροπής και δημιουργίας. Και σ’ αυτή την κατεύθυνση πρωταγωνιστικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει μια αναγεννημένη Χριστιανική Ευρώπη με την παράλληλη πολιτική και θρησκευτική συμβολή με διακριτούς και αλληλοσυμπληρούμενους τρόπους. Κάτω από αυτό το πολιτικό πρίσμα ενδιαφέρον προκάλεσε η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στα κράτη της Μέσης Ανατολής, αν και αντικειμενικός σκοπός της επισκέψεως αυτής φαίνεται να αποτέλεσε περισσότερο η ενίσχυση των δεσμών της Καθολικής Εκκλησίας με τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους.

Η αλήθεια είναι ότι ο σημερινός Πάπας έχει εκφράσει στο παρελθόν κάποιες τολμηρές απόψεις. Η παλαιότερη σύνδεση του προφήτη Μωάμεθ με την βία υπήρξε μάλλον υπερβολικά γενικευμένη θέση, ενώ από την άλλη πλευρά η αρνητική γνώμη ενός καθολικού επισκόπου για το λεγόμενο εβραϊκό ολοκαύτωμα δεν μπορεί να αποτελέσει πρόσχωμα προς καμία κατεύθυνση ούτε αιτία αφοριστικών διαδικασιών. Η γνώμη ενός εκάστου αφορά τον ίδιο. Η διαρκής ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή αποτελεί πραγματικά υπόθεση εμπιστοσύνης η οποία τροφοδοτείται από την δικαιοσύνη και την ακεραιότητα, όπως σωστά είπε ο Πάπας Βενέδικτος. Τα εγκλήματα γενοκτονίας του Ισραηλινού στρατού και του μηχανισμού που τον υποστήριξε σε βάρος των Παλαιστινίων στην Γάζα είναι κακουργηματικές πράξεις καταδικαστέες και το Παλαιστινιακό Κράτος πρέπει να οικοδομηθεί περιλαμβάνοντας όλα τα παλαιστινιακά εδάφη για την ασφάλεια της περιοχής που αποτελεί σημαντική πύλη επικοινωνίας μεταξύ Μέσης Ανατολής και Ευρώπης.

Η ασφαλής επίλυση του ζητήματος αφορά τόσο την Ευρώπη όσο και πολύ περισσότερο την Πατρίδα μας για πολλούς λόγους. Πρώτον, οι Παλαιστίνιοι, ως γνωστόν, είναι λαός ελληνικής καταγωγής με άρρηκτους δεσμούς αίματος και επομένως η διασφάλιση του μέλλοντός τους αφορά την συνέχιση της παρουσίας του Ελληνικού Έθνους στην συγκεκριμένη περιοχή, όπως αυτή εκφράζεται επιπλέον και με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Δεύτερον, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ζήτημα για την ασφάλεια της Ελλάδος να αποσοβηθεί μια νεότερη πολεμική σύρραξη η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μια γενικότερη ανάφλεξη και μια ανεπιθύμητη μετατόπιση του μετώπου που θα επέφερε ευρύτερη εμπλοκή δυνάμεων ακόμη και σε βάρος της ασφάλειάς μας. Τρίτον, μια τέτοια ανεξέλεγκτη κατάσταση θα μπορούσε να ευνοήσει την μετατόπιση μαζικότερων κυμάτων λαθρομεταναστών σε μια ήδη βεβαρημένη περιοχή όπως η Ελλάδα.

Η Ελλάς πρέπει να έχει μια διαρκή και ενεργή παρουσία στις επόμενες εξελίξεις, θωρακίζοντας τα σύνορά της και μεριμνώντας για κάθε Έλληνα ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Μπορεί η σημερινή θρησκευτική μας ηγεσία να είναι εξαιρετικά αδύναμη, αλλά το Ελληνικό Έθνος βρίσκεται όπου υπάρχουν Έλληνες μακριά από κομματικά συμφέροντα. Η δε Ελλάς ανήκει μονάχα στους Έλληνες στην καρδιά και το αίμα και όχι στους λαθροθήρες του πολιτικαντισμού και των συνόρων. Και αυτή η απαίτηση αποτελεί εντολή του Ελληνικού λαού και επιταγή του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού που πρέπει να γίνεται σεβαστή από την Ευρώπη και εθνικά εκτελεστή.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΑ. Ο. Σ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnapopsis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: