ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΘΗΝΑ 12-5-2009.

Στο κατώφλι των ευρωεκλογών εν μέσω ενός περιβάλλοντος απόλυτης σήψης που καθημερινά διογκώνεται καλούμαστε ως Έθνος να διαμορφώσουμε έναν αναπτυξιακό βηματισμό και να λάβουμε μια θέση ισχύος ανάμεσα στα Ευρωπαϊκά Έθνη. Οφείλουμε να ανταπεξέλθουμε στην παγκόσμια οικονομική διαμάχη και τον αναπτυγμένο ανταγωνισμό που μετατρέπει τις ζώνες οικονομικής επιρροής σε σημεία γεωπολιτικού ελέγχου και αφετηρίες για την επέκταση της γενικότερης πολιτικής επιρροής.

Σ’ αυτά τα πλαίσια αποτελεί σημαντική εθνική υπόθεση η έρευνα και η εκμετάλλευση του πετρελαίου και των συνολικών ενεργειακών κοιτασμάτων που διαθέτουμε σε αφθονία και παραμένουν επί πολλά χρόνια σε ιδιότυπη ομηρία. Ομηρία όχι βέβαια για λόγους εθνικού συμφέροντος και ειρηνεύσεως, αλλά για λόγους νεοταξικής εξαρτήσεως. Το νέο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα και την εκμετάλλευση που εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Χατζηδάκης θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να αποτελέσει σοβαρό αντικείμενο εργασίας.

Η εξαγγελία της δημιουργίας Διεύθυνσης Έρευνας και Ανάπτυξης για τον έλεγχο και την εποπτεία υφιστάμενων και νέων παραχωρήσεων και προτάσεων για την ανάπτυξη ερευνών από ανάλογους φορείς δείχνει την ανάγκη μιας υποδομής που δεν υπήρξε και πρέπει να υπάρξει. Η κινητροδότηση με όρους ανταποδοτικών ωφελημάτων ανάμεσα στο Κράτος και τους φορείς πρέπει να πληροί την διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων, την οικονομική μας ανάπτυξη και την επιλογή εταίρων μέσα από συμμαχικές διακρατικές συμφωνίες.

Στα γενικότερα ζητήματα της οικονομίας μας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαπίστωσε ξαφνικά την υπαρκτή παρουσία της απληστίας και έκανε λόγο για την ανάγκη του εξανθρωπισμού της παγκοσμιοποίησης! Μα κ. Παπανδρέου τα μεγάλα φαγοπότια έγιναν από συνδαιτυμόνες και χορηγούς του κυρίαρχου συστήματος εξουσίας, η δε παγκοσμιοποίηση μετάγγισε τις αγορές με δανειακές εξαρτήσεις και μίζες. Η δε κα. Μπακογιάννη μίλησε για χαλαρότητα των ελεγκτικών μηχανισμών, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη έμπρακτης στήριξης όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Όμως την ανυπαρξία των προστατευτικών μηχανισμών επέβαλλε ουσιαστικά η ίδια η Καθεστηκυία Τάξη, η δε συρρίκνωση της εθνικής παραγωγικής τάξης αποτελεί έμπρακτη υπηρέτηση της παγκοσμιοποίησης.

Η εφαρμογή μιας αυτοφυούς εθνικής οικονομικής και ενεργειακής πολιτικής με την εθνικοποίηση του δημοσίου πλούτου προς όφελος του λαού αποτελεί παράλληλα τον ασφαλή εγγυητή και χρηματοδότη της εθνικής εξωτερικής πολιτικής μακριά από οδυνηρές δεσμεύσεις και υποχωρήσεις. Αν εξαλειφθεί το μίζερο και ψευδές επιχείρημα μιας φτωχής και ανήμπορης Ελλάδος, τότε το Εθνικό Φρόνημα μιας Μεγάλης και Δυνατής Ελλάδος με σχέδιο και όραμα θα έρθει ως φυσικό επακόλουθο μέσα από την δράση της Εθνικής και Κοινωνικής Παράταξης που εκπροσωπούν ο ΛΑ. Ο. Σ και ο Αρχηγός μας Γ. Καρατζαφέρης.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΑ. Ο. Σ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnapopsis.blogspot.com/





Δεν υπάρχουν σχόλια: