ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΘΝΙΚΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΘΗΝΑ 22-5-2009.

Το σχέδιο εισήγησης για τα εθνικά θέματα που κατέθεσα ενώπιον του Αρχηγού του ΛΑ. Ο. Σ Γ. Καρατζαφέρη μέσω της Γραμματείας Ιδεολογικού ως μέλος του οργάνου αυτού. Με ελληνική εθνική ευλάβεια και εθνικοκοινωνική πίστη για μια Μεγάλη και Ελεύθερη Ελλάδα.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ.


Η εθνική πολιτική της Ελλάδος πρέπει να στηριχθεί στα πραγματικά εθνικά μας συμφέροντα και τις αναπτυξιακές μας επιδιώξεις, διαγράφοντας ακόμη και υπαρκτές συμφωνίες εφόσον αυτές υποσκάπτουν το μέλλον της Πατρίδος μας. Αυτό που χρειάζεται πέραν των επαρκών συμμαχιών είναι η πολιτική βούληση για την οικοδόμηση μιας Δυνατής και Μεγάλης Ελλάδος που ξέρει τι ζητάει στην περιοχή της. Η δρομολόγηση των διεκδικήσεων μπορεί να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις και η κάθοδος σε βάρος μας αντιμετωπίζεται από μια αντίστοιχη άνοδο δική μας. Η δε διεκδίκηση δεν σημαίνει απαραίτητα πόλεμο ούτε το σκύψιμο του αυχένα δύναται να τον αποτρέψει.

Στην Β. Ήπειρο πρέπει να εφαρμοσθεί το Πρωτόκολλο της Κερκύρας που συνήφθη στις 17 Μαΐου 1914 με την σύμφωνη γνώμη επιπλέον των Συμμάχων και την αποδοχή των Αλβανών που χάριζε στην Β. Ήπειρο εκτεταμένα δικαιώματα και παρείχε στην περιοχή μας Καθεστώς Αυτονομίας. Ο ελληνικός εθνικός αυτοπροσδιορισμός της Β. Ηπείρου πρέπει να αποδοθεί ακόμη και όπου τον αρνούνται οι αλβανικές αρχές, τα θρησκευτικά, εκπαιδευτικά και πολιτικά δικαιώματα των βορειοηπειρωτών πρέπει να γίνουν σεβαστά και η αυτονομία της Β. Ηπείρου να οδηγήσει στην ενσωμάτωση με την Μητέρα Ελλάδα. Πάγια προάσπιση των ελληνορθόδοξων λατρευτικών εκδηλώσεων και επιβολή της ελεύθερης εκμάθησης της ελληνικής μητρικής γλώσσας σ’ όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες που εξακολουθεί να συναντά προσχώματα.

Τα ίδια δικαιώματα και η κατοχύρωση της ελληνικότητας πρέπει να αποδοθούν στους Έλληνες της Β. Μακεδονίας Μας στο έδαφος των Σκοπίων ( Μοναστήρι, Γευγελή, Δοϊράνη κλπ.). Άμεση απόδοση του ελληνικού εθνικού προσδιορισμού και της ιθαγένειας σ’ όλες τις κοινότητες των γηγενών Ελλήνων ( Μακεδόνες, Βλάχοι, Σαρακατσάνοι) . Άμεση κατοχύρωση όσων αρνείται στους Έλληνες η πολιτική διοίκηση των Σκοπίων. Απρόσκοπτη λειτουργία των ελληνικών συλλόγων και της ελληνικής εκπαίδευσης. Η Βόρεια Μακεδονία είναι ελληνικό έδαφος και η απόδοσή της στην Ελλάδα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα όταν το ψευδοκράτος των Σκοπίων διαλυθεί με την περάτωση της Νεοταξικής του αποστολής και οι συνθήκες το επιτρέψουν. Εθνικά χρήσιμη και επιβεβλημένη είναι η αξιοποίηση και η εφαρμογή σε διπλωματικό επίπεδο των αποδείξεων και πορισμάτων της Ελληνικής και Διεθνούς Επιστημονικής Κοινότητας που αφορούν εδάφη τα οποία είτε μας αμφισβητούνται είτε μας έχουν αφαιρεθεί. Ενδεικτική η περίπτωση του Αμερικανού καθηγητή Μίλερ που καταδεικνύει την σχέση του σλαβικού τομέα των Σκοπίων με την Αρχαία Παιονία κι όχι την Αρχαία Μακεδονία.

Η αποσαφήνιση και η στήριξη της ελληνικότητας των Πομάκων είναι μέγιστης σημασίας στοιχείο, αφού μαζί με τους γηγενείς Μακεδόνες οι μουσουλμάνοι αδελφοί μας αποτελούν την πληθυσμιακή πλειοψηφία στην Ανατολική Ρωμυλία που διεκδικούν οι Τούρκοι και οφείλουμε να προστατεύσουμε με την πλήρη κατοχύρωση των εθνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Η στήριξη της αναδείξεως της εθνικής ελληνικής ταυτότητος πρέπει να εφαρμοσθεί επιπλέον στην Αν. Θράκη , την Ίμβρο, την Τένεδο, την Ιωνία και τον Πόντο για τους πληθυσμούς μας που τους την στερούν με απειλές και άλλους τρόπους με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ οι διωχθέντες πρέπει να αποκατασταθούν περιουσιακά και να επιστρέψουν στις εστίες τους σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Οι τουρκικές παραβάσεις και παραβιάσεις σε αέρα και θάλασσα σ’ ολόκληρη την ελληνική επικράτεια πρέπει να λάβουν οριστικό τέλος με τρόπους κατασταλτικούς, τόσο διπλωματικούς όσο και στρατιωτικούς. Η Τουρκία να καταγγελθεί για παράβαση διεθνών Συνθηκών στην άνομη διεκδίκηση της Ελληνικής Μουσουλμανικής Κοινότητας. Να ενισχυθούν οι σχέσεις της Ελλάδος με τις αραβικές και τις ομόδοξες χώρες( Ιράν, Αρμενία κ. λ. π ) σε στρατιωτικό, οικονομικό και κάθε άλλου είδους επίπεδο με άμεσες αποτρεπτικές δυνατότητες έναντι της Τουρκίας.

Στην Κύπρο οφείλουμε να απαιτήσουμε την απομάκρυνση κάθε Τούρκου Έποικου και Στρατιώτη και να επιδιώξουμε σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο την ενοποίηση της Μεγαλονήσου Μας κάτω από ένα Σύνταγμα, μια σημαία, ένα Κράτος όλων των Κυπρίων άνευ θρησκεύματος και το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνικού Έθνους.

Πολυτίμητος εθνικός θησαυρός είναι ο Ελληνισμός της Κάτω Ιταλίας ή Μεγάλης Ελλάδος ( Καλαβρία κ.λ.π. ) που η ελληνικότητά του αναγνωρίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό στην Ιταλία απ’ ό,τι στην Ελλάδα. Οφείλουμε θεσμική Εθνική συνδρομή στην πολιτισμική και εκπαιδευτική σύνδεση των εκεί Ελλήνων με το Εθνικό Μητροπολιτικό Κέντρο για την ελληνική ιστορική και γλωσσική συνέχεια με επιπλέον εθνική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στην Ελλάδα, όπως και κάθε επισήμου εθνικής ομογένειας.

Αν θέλουμε μια αληθινά Δυνατή και Μεγάλη Ελλάδα, τότε πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξουμε την βαλκανική και μεσογειακή αυλή μας. Κι αν θέλουμε να μας σέβονται, τότε πρέπει οπωσδήποτε να μάθουν οι εχθροί να μας φοβούνται. Αν θέλουμε μάλιστα όχι απλά να επιβιώσουμε, αλλά να εξασφαλίσουμε την υπεροχή του Ελληνικού Έθνους, τότε θα παύσουμε να αναζητούμε ξένες πλάτες και θα γίνουμε οι ίδιοι Μεγάλη Δύναμη.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: