ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ

ΑΘΗΝΑ 6-10-2009 .

Το αποτέλεσμα της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης ενισχύει την θέση της Πατριωτικής Παράταξης και αυξάνει τις ευθύνες που αναλαμβάνει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός έναντι του ελληνικού λαού. Ειδικότερα όταν τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών παραμένουν άλυτα από ένα Κράτος που έχει χάσει τον εθνικό και λαϊκό προσανατολισμό του.
Η έλευση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία δεν πρόκειται να μεταστρέψει την επερχόμενη λαίλαπα. Αποτελεί απλώς την υπαγορευόμενη αλλαγή της σκυτάλης στον δρόμο της υποχώρησης και της ενδοτικότητας. Η νέα πολιτική ηγεσία θα κληθεί να βρει απαντήσεις στα εθνικά ζητήματα που δοκιμάζονται από δυνατές προκλήσεις και στο δεσμευτικό για τις ανθρώπινες ελευθερίες ευρωσύνταγμα που επανέρχεται στο προσκήνιο.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ
Η Ευρώπη διακρίνεται από μια ανισορροπία προθέσεων απέναντι στις σχέσεις που θα αναπτυχθούν με την Τουρκία. Οι οπαδοί της πλήρους ένταξης και εκείνοι της ειδικής σχέσης διαμορφώνουν ένα αβέβαιο περιβάλλον την στιγμή που η ελληνική πολιτική τάξη υποστηρίζει την πλήρη ένταξη της Τουρκίας, με μόνη εξαίρεση τον ΛΑ.Ο.Σ. Είδαμε λοιπόν στην Γερμανία τους νέους εταίρους της κ. Μέρκελ, τους Ελεύθερους Δημοκράτες, να διαφοροποιούνται από τους χριστιανοδημοκράτες και να δηλώνουν ανοικτοί στην ένταξη της Τουρκίας. Ο εκπρόσωπός τους δήλωσε ότι η Τουρκία αξίζει μια ευκαιρία να εκπληρώσει τα κριτήρια ένταξης στην ΕΕ.

Η Τουρκία όμως πρόσφατα, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, δεν δίστασε να αποστείλει σκάφος στον ευρύ θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, το οποίο παρέμεινε στην περιοχή για σχεδόν δύο ώρες. Και τούτο παρά τις εντολές ελληνικής ακταιωρού για την αποχώρησή του. Ενώ την ίδια ώρα επιχειρεί να δεσμεύσει το Ανατολικό Αιγαίο σε ό,τι αφορά τις ζώνες έρευνας και διάσωσης και την αποτροπή των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ
Επιπλέον η ανεργία στις χώρες της Ευρώπης που έχουν ως νόμισμα το ευρώ φτάνει στο 9,6%. Ο αριθμός των ανέργων στην Ευρωζώνη ανέρχεται στα 15,2 εκατομμύρια άτομα. Η μεθόδευση της οικονομικής κρίσης, που φαίνεται να διαθέτει ιδιαίτερα έντονα χαρακτηριστικά στην περίπτωση της Ευρώπης, καταδεικνύεται από το γεγονός ότι ενώ σε πολλές από τις 16 χώρες μέλη της ευρωζώνης υπάρχει υποχώρηση της ύφεσης, οι οικονομολόγοι αποφαίνονται ότι η ανεργία θα συνεχίσει την ανοδική της τροχιά.

ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Το διευθυντήριο των Βρυξελλών υποχρέωσε τον λαό της Ιρλανδίας να κατέλθει σε δεύτερο δημοψήφισμα προκειμένου να παράσχει μια εκβιαστική επικύρωση σε μια συνταγματική χάρτα που βάζει στην άκρη το αυτεξούσιο του Εθνικού Κράτους και συνενώνει τους λαούς κάτω από μια διεθνιστική κεντρική εξουσία. Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο είχε προειδοποιήσει την Ιρλανδία ότι μια νέα καταψήφιση της Λισαβόνας θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στη χώρα, αφού θα της στερούσε το δικαίωμα να συμμετάσχει στην εκ περιτροπής προεδρεία της ΕΕ. Έτσι ήρθε το υψηλό ποσοστό της έγκρισης της γνωστής Συνθήκης, ενώ στην Τσεχία ο Πρόεδρος Βάτσλαβ Κλάους και οι ευρωσκεπτικιστές πολιτικοί αντιστέκονται στην υπέρβαση και την κατάργηση του εθνικού Συντάγματος.

Η προάσπιση λοιπόν της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Ελευθερίας είναι τα πραγματικά μεγάλα ζητούμενα του καιρού μας. Ο μεγάλος σκοπός στον καιρό της μεγάλης παρακμής του τόπου είναι να παραμερίσουμε τους ουραγούς της πολιτικής μας ζωής που σέρνουν την Ελλάδα δουλικά στην αγκαλιά της Παγκόσμιας Εξουσίας και να δομήσουμε μια Ισχυρή Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη. Να χτίσουμε μια Ελλάδα που θα διοικείται και θα αναλώνεται στην υπηρέτηση του Ελληνικού λαού, θα παρέχει εργασία και ασφάλεια στους Έλληνες, θα κατέχει το δικό της νόμισμα και το δικό της Σύνταγμα και θα απλώνει την Εθνική της επιρροή. Αυτή είναι η Ελλάδα των Ελλήνων, του ΛΑ.Ο.Σ και του Προέδρου Γ. Καρατζαφέρη.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnapopsis.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: