ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΑΣΚΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΑΘΗΝΑ 1-11-2009.

Η διγλωσσία και οι λεονταρισμοί άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος χαρακτηρίζουν την ελληνική εξωτερική πολιτική την ώρα που η Τουρκία εκφράζει με σαφήνεια τις ηγεμονικές βλέψεις και τις διεκδικητικές τάσεις που διαθέτει στην περιοχή μας. Οι τουρκικές ηγεμονικές βλέψεις εκδηλώνονται με μια σειρά επισκέψεων με μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον σε χώρες με αυξημένο μουσουλμανικό πληθυσμιακό στοιχείο, αλλά και χώρες που διαθέτουν μεγάλο γεωστρατηγικό ενδιαφέρον. Οι δε διεκδικητικές τάσεις αναφέρονται ανοικτά και ενσωματώνονται στην τακτική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Οι επισκέψεις των Τούρκων πολιτικών σε κράτη όπως η Αρμενία, το Καζακστάν και το Ιράν διαθέτουν έντονο το επιχειρούμενο στοιχείο της αυξημένης πολιτικής επιρροής, της δόμησης μιας τουρκικής προστατευτικής ομπρέλας πέριξ του Ισλάμ, της εμφάνισης του προφίλ ενός φρόνιμου και φιλικού κράτους, αλλά και της παρεμβολής ενός αόρατου πλην σαφούς τείχους περιορισμού. Ένα τείχος περιορισμού που εγκλωβίζει σε στενά πολιτικά και γεωγραφικά όρια τις δραστηριότητες και τα περιθώρια ελιγμών για την Ελλάδα και την Ρωσία.

Δεν μπορούμε να επιρρίπτουμε αλλού τις δικές μας ευθύνες όταν αντί να διεκδικούμε τον Αλύτρωτο Ελληνισμό, δεχόμαστε τις προσβολές των εχθρών μας. Δεν γίνεται να απορρίπτουμε την ανάπτυξη ενός Ορθόδοξου πολιτικού τόξου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ΗΠΑ που ενισχύουν την μείωση της εθνικής μας κυριαρχίας. Δεν είναι δυνατόν να μην είμαστε σε θέση να εκμεταλλευτούμε την χειροτέρευση των σχέσεων Τουρκίας και Ισραήλ και να δίνουν οι πολιτικοί μας χέρι βοηθείας στους απόβλητους της μογγολικής στέπας με τους εξευρωπαϊσμούς και την ανοχή της επιθετικότητάς τους.

Η τραγική θέση της Πατρίδας μας έχει την πηγή της στην έλλειψη χάραξης εθνικής πολιτικής. Όμως και η απουσία εθνικής πολιτικής έχει με την σειρά της ως πηγή την συνειδητή επιλογή εκ μέρους της πολιτικής μας τάξεως τής εξαρτήσεως και της πολιτικής παραδόσεως στα νύχια της Παγκόσμιας Νεοταξικής Εξουσίας. Οι πολιτικοί μας δεν χάνουν τις μάχες, αλλά τις ξεπουλούν συνειδητά.

Στο ζήτημα των Σκοπίων ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Δρούτσας δήλωσε ότι «δεν θα μπούμε σε οποιοδήποτε διάλογο με τον κ. Γκρούεφσκι και τα Σκόπια για ανύπαρκτα θέματα», απαντώντας υποτίθεται στις αξιώσεις περί «Μακεδόνων του Αιγαίου». Κι όμως, η αλήθεια είναι ότι οι Σκοπιανοί έχουν πετύχει να ενσωματώσουν στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων τις αξιώσεις τους για «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα. Από την στιγμή που παραμένουμε στις συνομιλίες, αυτομάτως παραδεχόμαστε την ύπαρξη αυτής της ατζέντας. Η δε υποτιθέμενη εθνική κόκκινη γραμμή με την σύνθετη γεωγραφική ονομασία αποτελεί την Κερκόπορτα μιας νέας προδοσίας.

Στο ζήτημα της Κύπρου Μας οι προκλήσεις λαμβάνουν και «συμμαχικό» χαρακτήρα με την επίδειξη του δέοντος ραγιαδισμού. Ο Επίτροπος της ΕΕ για θέματα πολυγλωσσίας Λέοναρντ Όρμπαν δήλωσε από την Μεγαλόνησο ότι «θα θέλαμε να δούμε περισσότερους Ελληνοκυπρίους να μαθαίνουν την τουρκική γλώσσα και περισσότερους Τουρκοκύπριους να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα». Κανένας Έλληνας πολιτικός δεν τον ενημέρωσε προφανώς ότι οι υποτιθέμενοι «Τουρκοκύπριοι» στην πραγματικότητα είναι Μουσουλμάνοι Ελληνοκύπριοι που έλαβαν την σημερινή θρησκευτική θέση και εξακολουθούν να την κρατούν ακόμα και σήμερα προκειμένου να επιβιώσουν από το τουρκικό μαχαίρι. Γι’ αυτό και οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ψήφισαν Όχι στο κατάπτυστο σχέδιο Ανάν που ψήφισαν οι Τούρκοι Έποικοι και ο κατοχικός στρατός.

Και μια και αναφέραμε το ανθελληνικό σχέδιο Ανάν, ο γνωστός μας υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Νταβούτογλου το επικαλέστηκε προκειμένου να επιχειρηματολογήσει στην άποψη ότι οι Ελληνοκύπριοι, με την αρνητική ψήφο που έδωσαν, επιθυμούν τον διαμελισμό της Κύπρου, ενώ οι Τουρκοκύπριοι θέλουν την ένωση. Βέβαια ο ψευτοπρωθυπουργός των κατεχομένων εδαφών Ερόγλου διαψεύδει τον «πατερούλη» Νταβούτογλου όταν δηλώνει ότι αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στις συνομιλίες, θα πρέπει να ζητηθεί η αναγνώριση του ψευδοκράτους για την διευκόλυνση της λύσης. Λύση που προφανώς θα προσφέρει την Κατεχόμενη Κύπρο στην Τουρκία, στον δρόμο της ολικής συγκυριαρχίας μέσω ενός νέου σχεδίου Ανάν.

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Νταβούτογλου από το Σεράγεβο δήλωσε ότι «επιθυμούμε μια νέα Βαλκανική, που θα θεμελιώνεται στις πολιτικές αξίες, την οικονομική αλληλεξάρτηση, τη συνεργασία και την πολιτιστική αρμονία. Όλα αυτά εξασφαλίζονταν στα Οθωμανικά Βαλκάνια». Ο τουρκικός σχεδιασμός περνάει μέσα από την επιβολή βαλκανικών κυβερνήσεων που θα εξαρτώνται από την στήριξη μουσουλμανικών πολιτικών και κομμάτων. Οι Τούρκοι επιδιώκουν να κάνουν ό,τι δεν κάνουμε εμείς. Να αξιοποιήσουν την δύναμη της Θρησκείας στον σχηματισμό ή την διαμόρφωση κρατών με τουρκική εθνική συνείδηση. Την στιγμή μάλιστα που οι περισσότεροι μουσουλμανικοί πληθυσμοί των Βαλκανίων είναι ελληνικής καταγωγής που εγκατέλειψε διαχρονικά η πολιτική μας τάξη.

Οι πολιτικοί μας αδυνατούν να προσλάβουν τα μηνύματα των καιρών όταν ο πρόεδρος της Τσεχίας και οι συντηρητικοί γερουσιαστές αρνούνται τον οδοστρωτήρα του Ευρωσυντάγματος μόνον και μόνον μη τυχόν εγερθούν αξιώσεις από κάποιους Γερμανούς πολίτες για περιουσιακά δικαιώματα από τον καιρό του Β Παγκόσμιου Πολέμου, αλλά και προκειμένου να μην αλλοιωθεί ο εθνικός χαρακτήρας της χώρας τους. Η Ελλάς θέλει μια Εθνική Λαϊκή Διακυβέρνηση που θα κυβερνηθεί από Έλληνες για τον σχηματισμό μιας Ηγετικής, Ελεύθερης και Μεγάλης Πατρίδος. Με σαφή και επιβλητική εθνική πολιτική. Και φυσικά με Εθνικοκοινωνική Ηγεσία.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια: