ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ 22-11-2009.

Βαθαίνουν τα χαρακτηριστικά των προκλήσεων που μας έρχονται από την πλευρά της Τουρκίας. Η πρόκληση μιας πολεμικής σύγκρουσης και η ανατροπή της ευρωπαϊκής εισόδου δεν φαίνονται να προβληματίζουν ιδιαίτερα την Τουρκία. Όσοι μάλιστα ποντάρουν στην διάρρηξη των σχέσεων της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, καλά θα κάνουν να κρατούν αυστηρές επιφυλάξεις.

Τις προηγούμενες ημέρες παρατηρήσαμε με ενδιαφέρον έναν ευρύ κύκλο επαφών που πραγματοποίησαν οι Τούρκοι πολιτικοί με τις αντίστοιχες Αρχές μουσουλμανικών χωρών σε μια εμφανή προσπάθεια να τις εντάξουν κάτω από μια ευρεία συμμαχία με κοινό θρησκευτικό περιεχόμενο. Με μια Τουρκία να προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις επερχόμενες γεωπολιτικές ανακατατάξεις με την επικείμενη διαμόρφωση νέων συνόρων και κρατών και την διαφοροποίηση Κεμαλιστών και Ισλαμιστών να μαίνεται κανονικά.

Οι πολιτικές ηγεσίες της Πατρίδας μας παραμένουν βαθύτατα σάπιες σε βαθμό απόλυτης εξάρτησης από τον Διεθνιστικό Νεοταξισμό κατά τρόπο τέτοιο ώστε να αδιαφορούν για τον σχεδιαζόμενο διαμελισμό των χωρών της περιοχής μας. Η Ελλάδα όμως διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο, παρά την φαινομενική ύπαρξη του ενιαίου χαρακτήρα της πολιτικής της ζωής. Ενότητα που υπάρχει προκειμένου να διασφαλιστεί η καθεστωτική ηρεμία και η νομή της εξουσίας σε βάρος του Ελληνικού Έθνους.

Πόσο τυχαία είναι η επιθετικότητα της Τουρκίας όταν εντείνονται οι πιέσεις στα εθνικά μας θέματα και η αξιωματική αντιπολίτευση ασχολείται επί μακρόν με την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της; Πόσο τυχαία μπορεί να θεωρηθεί η υπέρμετρη ανάδειξη της σπουδαιότητας τού συγκεκριμένου θέματος και η ταυτόχρονη απόκρυψη της κρίσεως που λαμβάνει χαρακτήρα πολλών θερμών επεισοδίων από τα δελτία ειδήσεων των μεγάλων ΜΜΕ; Με πάγιο στόχο την αποδοχή από τον ελληνικό λαό της θανάσιμης ελληνοτουρκικής «φιλίας».

Πρόσφατα η Άγκυρα ζήτησε την απέλαση του Έλληνα προξένου στην Κωνσταντινούπολη Βασίλη Μπορνόβα. Το συγκεκριμένο αίτημα φέρεται να μετέφερε ο Τούρκος υπουργός για τις ευρωπαϊκές σχέσεις Μπαγίς προς τον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών κ. Δρούτσα. Ο Έλληνας πρόξενος ενόχλησε τις τουρκικές αρχές με μια σειρά ενεργειών, όπως την καταγραφή των ελληνικών κτιρίων που έχουν κατασχεθεί παράνομα, την επίσκεψη στην Ίμβρο άνευ τουρκικής αδείας, το άνοιγμα του Σισμανόγλειου στο κέντρο της Πόλης με μια σειρά σημαντικών ελληνικών εκθεμάτων και ντοκουμέντων, την διοργάνωση δωρεάν μαθημάτων ελληνικής γλώσσας, τον σημαιοστολισμό τού κτιρίου την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου. Ήρθε η ώρα για την απέλαση του Τούρκου προξένου Κομοτηνής.

Παράλληλα ο σχεδιασμός των τουρκικών ασκήσεων και η σχετική εναρμόνιση των προκλήσεων δίνουν τον επιθετικό τόνο της Άγκυρας. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η κοινή άσκηση με την επωνυμία «Θάλασσα Φιλίας – 2009» που πραγματοποίησαν ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας και της Αιγύπτου από τις 16 έως τις 21 Νοεμβρίου. Η δε Τουρκία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ που ανέφερε ως τουρκικό τον εναέριο χώρο μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και τουρκική αρμοδιότητα τις αποστολές έρευνας και διάσωσης στο σημείο αυτό, ενώ δήλωνε ότι «δεν αναγνωρίζει όρια μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας που δεν έχουν συμφωνηθεί διμερώς».

Κατά την διάρκεια της ελληνικής ασκήσεως έρευνας και διάσωσης «Ιωνάς 2009», τέσσερα τουρκικά μαχητικά εισέβαλλαν στον χώρο της άσκησης μεταξύ Σάμου και Χίου και παρενόχλησαν τις ελληνικές αεροναυτικές δυνάμεις. Η διέλευση κράτησε για 5 λεπτά και σημειώθηκε πρόσθετη παράβαση με χαμηλή πτήση στα 2200 πόδια. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι τα τουρκικά μαχητικά επιχειρούσαν με νατοϊκό σχεδιασμό και υποστηρίζονταν από ιπτάμενο ραντάρ AWACS Ε – 3 της Συμμαχίας. Σε μια ουσιαστική αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας με την ίδια ένταση από Τουρκία και ΝΑΤΟ. Η αποστολή μιας απορριπτικής ΝΟΤΑΜ και η διακριτική και μεμονωμένη παρουσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων δεν συνιστούν σοβαρές απαντήσεις, με το ΝΑΤΟ να πιέζει εξίσου την Πατρίδα μας και την Τουρκία με το πρόσχημα της συνεργασίας ΕΕ και ΝΑΤΟ για μια δήθεν επίλυση κάποιων ευφάνταστων διαφορών.

Μία ακόμη πρόκληση έρχεται να τονίσει το τουρκικό θράσος. Αφορά την σύλληψη τριών μελών της γνωστής τουρκικής παρακρατικής οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι όταν οι λιμενικές αρχές της χώρας μας συλλάβανε ένα ιστιοπλοϊκό γεμάτο λαθρομετανάστες στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων. Η δραστηριότητα της οργάνωσης και της Τουρκίας τόσο στην διακίνηση λαθρομεταναστών όσο και στην διενέργεια πυρκαγιών για την εθνική και φυσική καταστροφή της Ελλάδος έχει επαναληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Σε κάθε σύλληψη των τουρκικών φιδιών άμεση υπήρξε η αντίδραση της Τουρκικής πρεσβείας. Η ομπρέλα τού τουρκικού στρατού είναι πάντα παρούσα, αφού μέλη των Γκρίζων Λύκων είναι και ενεργά στελέχη του.

Η μείωση των στρατοπέδων και των στρατηγών που σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το πρόσχημα της λειτουργικότητας και της εξοικονόμησης πόρων συνιστά υποχώρηση. Η δε απόδοση της τουρκικής υπηκοότητας στους μητροπολίτες τού Οικουμενικού Θρόνου που υπηρετούν εκτός Τουρκίας με την σύμφωνη γνώμη του Οικουμενικού Πατριάρχη είναι πράξη περαιτέρω υποταγής. Η διαφύλαξη και η απελευθέρωση της ελληνικότητας των εκατομμυρίων κρυπτοχριστιανών και η στήριξη όμορφων αγώνων σαν και αυτόν του Κρις Σπύρου για την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας στην Πρωτεύουσά μας Κωνσταντινούπολη βοηθούν την αέναη Πορεία μας προς Ανατολάς. Στον Αιώνιο Ελληνισμό τού Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnapopsis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: