ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ

ΑΘΗΝΑ 13-12-2009 .

Η άσκηση της πολιτικής για τα ζητήματα εσωτερικού ενδιαφέροντος, στα πλαίσια του κομματικού ανταγωνισμού, μεταχειρίζεται πολλές φορές λόγους και πράξεις που δεν έχουν σχέση και επαφή με την πραγματικότητα. Η υπέρβαση ακόμη και αυτής της τακτικής τού αποπροσανατολισμού και η δημιουργία εξωπραγματικών εντυπώσεων στα ζητήματα της εθνικής εξωτερικής πολιτικής ωστόσο είναι ταυτόχρονα επικίνδυνη και αήθης.

Η καλλιέργεια φανταστικών και ανύπαρκτων δεδομένων είναι ούτως ή άλλως σύνηθες φαινόμενο και δομικό χαρακτηριστικό δόγμα της παρούσας καθεστωτικής νοοτροπίας. Τα λόγια τού αέρα επιστρατεύονται από τις πολιτικές δυνάμεις της Καθεστηκυίας Τάξεως προκειμένου είτε να καθησυχάσουν το αίσθημα της εθνικής και κοινωνικής ανασφάλειας είτε να υποσχεθούν το χόρτασμα της πείνας τού κοσμάκη. Η ευπιστία τού λαού και η πίστη απέναντι σ’ ένα σάπιο πολιτικό σύστημα και μια νωθρή εξουσία είναι ο αυτοσκοπός της νεοταξικής πολιτικής ηγεσίας.

Η προπαγάνδα πάντως έχει τα όριά της και κανείς δεν δικαιούται να κινείται εκτός των ορίων προασπίσεως του Ελληνικού Έθνους. Oι πολιτικοί μας έχουν αποδείξει ότι είναι σε θέση να θυσιάσουν τα εθνικά μας συμφέροντα χάριν μιας ευφάνταστης διεθνούς τάξης, της προσωπικής τους ηρεμίας και της διασφάλισης τάχα περιβάλλοντος ειρήνης. Ακόμα και με την απειλή απώλειας εθνικής γης.

Οι δικαιολογίες τούτες τις ώρες δεν χρησιμεύουν σε τίποτα και δεν επαρκούν για να αποδώσουν την πραγματικότητα. Ειδικότερα όταν οι ψεύτικες εντυπώσεις και η απλή χρονική μετάθεση της σκληρής αλήθειας στριμώχνονται από το βάρος προκλητικών ενεργειών σε βάρος της χώρας ακόμη και εντός των συνόρων.

Στο ζήτημα της Κύπρου Μας, η ευθυγράμμιση της τοπικής πολιτικής ηγεσίας με την προσκυνημένη ελλαδική είναι σαφής και ακολουθεί όλες τις γραμμές υποχώρησης που έχουν χαραχθεί. Σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αναστασιάδης με τον κατοχικό ηγέτη Ταλάτ στο Λονδίνο εν μέσω διζωνικών συμφωνιών αποκάλεσε τον Ταλάτ «εξοχότατο». Στην δε Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, Ελλάς και Κύπρος επέτρεψαν στην Τουρκία να προσπεράσει οριστικά το ζήτημα αναγνώρισης της Κύπρου, δίχως την απαίτηση εκ μέρους μας κύρωσης ή μπλοκαρίσματος απέναντι στην Τουρκία. Βάζουμε δηλαδή την Τουρκία στην Ευρώπη κάνοντας τάχα τους δύσκολους.

Καθόλου τυχαίο συμβάν με τις ολέθριες εξελίξεις δεν πρέπει να θεωρείται η βάρβαρη και απάνθρωπη σύληση τού τάφου τού αληθινού Εθνάρχη Ηγέτη της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου με την αρπαγή της σωρού του. Και μάλιστα ανήμερα της επετείου του θανάτου του και μια μέρα πριν το πρώτο ετήσιο μνημόσυνό του. Η προσπάθεια εμπλοκής στην υπόθεση Ελλήνων Εθνικιστών δείχνει φόβο απέναντι στον Μεγάλο Νεκρό της Φυλής μας και προσπάθεια εκφοβισμού από τους εχθρούς του Ελληνισμού. Αυτό όμως που θα συμβεί είναι η ενίσχυση του αγώνα για την μόνη εθνικά εφικτή λύση. Μια Ελληνική και Ελεύθερη Κύπρο.

Στο ζήτημα των Σκοπίων διαδραματίστηκε το ίδιο έργο με άλλους συμπρωταγωνιστές. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε ότι έγιναν αποδεκτές οι ανησυχίες μας από τους Ευρωπαίους εταίρους με την αστεία επίκληση της χρονικής μετάθεσης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τα Σκόπια στην επόμενη ισπανική προεδρία. Η ουσία έγκειται στην καθαρή ήττα της Πατρίδας μας, αφού οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν ότι «η Κομισιόν προτείνει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της «Μακεδονίας» και θα επανέλθει στο θέμα κατά την διάρκεια της επόμενης Προεδρίας. Προφανέστατα με το ίδιο σκεπτικό.

Εντός των συνόρων όμως και κατά την εξαπλή υπέρπτηση τουρκικών αεροσκαφών στα 300 μέτρα επάνω από το Αγαθονήσι, σύμφωνα με πληροφορίες από το defencenet.gr, τα έξι τουρκικά αεροσκάφη, προχωρώντας σε πρωτοφανή πρόκληση, παρεμβλήθηκαν σε κοινή ελληνογαλλική αεροπορική άσκηση που διενεργείται με την παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκωλ, στρεφόμενα κατά των γαλλικών αεροσκαφών μέχρι την αναχαίτισή τους από ελληνικά μαχητικά. Η δεσμευμένη περιοχή της ελληνογαλλικής άσκησης βρισκόταν μεταξύ Ικαρίας – Μυκόνου – Φούρνων, με την Τουρκία να έχει ήδη εκδώσει ΝΟΤΑΜ για την αποστρατιωτικοποίηση της Ικαρίας. Σε μια απολύτως σκόπιμη και συμβολική κίνηση.

Η δεύτερη μεγάλη πρόκληση πραγματοποιήθηκε με το προβοκατόρικο χτύπημα σε βάρος του μουσουλμανικού τεμένους της Ξάνθης, όταν άγνωστοι κουκουλοφόροι προέβησαν στο γράψιμο υβριστικών συνθημάτων στην είσοδο του τεμένους. Οι άγνωστοι δράστες ζωγράφισαν με σπρέι προσβλητικές εικόνες και ολοκλήρωσαν το «έργο» τους με την ρίψη πετρών και το σπάσιμο των τζαμιών στην είσοδο του τεμένους. Την διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβαν η Ελληνική Αστυνομία και η ΕΥΠ, ενώ ο ψευτομουφτής της Ξάνθης Ξάνθης Μετέ έσπευσε αμέσως να προβεί στην δυσφήμιση της Ελλάδος διεθνώς. Παράλληλα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν στην Ουάσιγκτον και τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα έκανε λόγο για 130000 καταπιεσμένους «Τούρκους» της Θράκης Μας, ζητώντας απευθείας την εκλογή μουφτήδων από την μειονότητα.

Πρέπει να θέσουμε ένα οριστικό τέρμα τόσο στις ημεδαπές επίπλαστες εντυπώσεις όσο και στις ξένες ανθελληνικές προκλήσεις. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η ανάδειξη ακούραστης Εθνικής Ηγεσίας που θα διαφυλάξει τα συμφέροντα της Ελλάδος και την ασφάλεια των Ελλήνων, ενώ θα οικοδομήσει μια Πατρίδα που θα επιλέγει τις διακρατικές συντροφιές της με γνώμονα την διεθνή ακτινοβολία και παρουσία. Μια ηγεσία δηλαδή φύσει και θέσει Εθνικοκοινωνική.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: