ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

ΑΘΗΝΑ 25-1-2010 .

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ .
Συμπληρώνονται δύο χρόνια που η Ελλάς αποστερήθηκε έναν εμβληματικό Ηγέτη και Πρωθιεράρχη Χριστού και Ελλάδος, τον Μακαριστό Εθνάρχη Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Μια σπουδαία προσωπικότητα του νεότερου Ελληνισμού που κατόρθωσε να τον νοηματοδοτήσει και να τον κοσμήσει μέσα σε πραγματικά ζοφερούς για το Γένος μας χρόνους.

Επανέφερε με απτά λαμπρά δείγματα την κοινή πορεία και δράση του Ελληνισμού και Χριστιανισμού που τα πιόνια του ντόπιου Νεοταξισμού θέλησαν να οδηγήσουν σε βίαιο χωρισμό. Πράγμα που και σήμερα προσπαθεί η βρώμικη Καθεστηκυία Τάξη της Πατρίδας μας.

Με τον πύρινο Πατρικό του λόγο και το αδαμάντινο προσωπικό του παράδειγμα προσέγγισε τον λαό μας και με ιδιαίτερη αγάπη την Ελληνική Νεολαία και έτσι ξαναγέμισε τις Εκκλησίες της Πατρίδος μας. Μας παρότρυνε ορθότατα να στραφούμε στις ρίζες του Έθνους μας και να κρατήσουμε ψηλά στις ζωές μας τις παραδόσεις και την Εθνική μας Ταυτότητα. Τα πρωτοτόκια, όπως μας είπε χαρακτηριστικά στο τελευταίο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τον πολυαγαπημένο του ελληνικό λαό.

Μας έδειξε τον δρόμο αφενός μεν να είμαστε καλοί Χριστιανοί και Έλληνες και αφετέρου να διατηρήσουμε άσβεστο τον πόθο μας για την απελευθέρωση των Σκλάβων Ελληνικών Πατρίδων. Β. Ήπειρο, Β. Μακεδονία, Αν. Ρωμυλία, Αν. Θράκη, Ιωνία, Πόντο. Κι αυτό με τον πλέον σίγουρο τρόπο. Με το να τις τηρούμε στις καρδιές μας, όπως μας έλεγε ο Εθνάρχης Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, Αλησμόνητες για την σωστή την ώρα της λευτεριάς όταν θα σημάνει τούτη ο Θεός. Άλλωστε ο ίδιος καταγόταν από την Αν. Θράκη.

Δεν ξεχνάμε τίποτα. Ακολουθούμε τα βήματα του Μεγάλου Χριστιανού, Ανθρώπου, Ανδρός και Έλληνα. Μακαριστός Εθνάρχης Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Δύο χρόνια μετά την κοίμησή του, νυν και αεί, στις καρδιές μας κεκλεισμένος, ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.youtube.com/watch?v=Uv17nH9a864

Δεν υπάρχουν σχόλια: