ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΜΗΤΕΡΑ ΤΡΟΦΟΣ ΚΑΙ ΣΚΕΠΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΗ



ΑΘΗΝΑ 28-9-2016.

Η δύναμη τού Έθνους πηγάζει από το σεβασμό και την φροντίδα προς την μητέρα γη που ανασταίνει και στηρίζει τον λαό σε ολόκληρη την ιστορική του διαδρομή. Ο ίδιος ο Έλλην στην αυθεντική του μορφή εμπνέεται από τις παραδόσεις, τις ομορφιές, τις μυρωδιές, τούς θρύλους, τούς θυσιαστικούς αγώνες και τον πολιτισμό τού γενέθλιου τόπου.

Εκείθε λοιπόν, στον δικό μου γενέθλιο τόπο, στην Δωρική Γη των Θηβών,  στην πατρίδα τού Κάδμου, τού Ιλλυριού, τού Πελοπίδα, τού Επαμεινώνδα, των παππούδων μου εκ μητρός Πανουργιάδων,  έλαβα τις δροσιστικές ανάσες τής καλοκαιρινής αναπαύσεως. Στην παραλία Αλυκή τής κοινότητας Ξηρονομής, στην πλευρά που ο κορινθιακός κόλπος βρέχει την Βοιωτία, στην σκιά τής Ακρόπολης τής Τίφυς που απέκρουε τούς πειρατές, κάτω από την εκκλησία τής Υπαπαντής τού Χριστού μας που δίδει μέσα στους αιώνες την Χάρη και την Ευλογία τού Θεανθρώπου προς τον ευσεβή λαό του. Και πίσω από την παραλία, η λίμνη με το ατέλειωτο αλάτι που έδωσε το όνομα στην Αλυκή και το πολύτιμο αγαθό της στον λαό τής περιοχής ακόμη και στις πιο σκληρές κατοχικές περιόδους.

Μπαίνοντας από την Αττική στην Βοιωτία, βλέπεις παντού στο διάβα σου την ζώσα Ιστορία τής περιοχής. Πλαταιές, Λεύκτρα, Θεσπιές και τόσα ακόμη ματωμένα Πεδία τής Τιμής. Κάστρα και μνημεία, λίθοι ακλόνητοι μέσα στου καιρού και των εποχών τα γυρίσματα που βγάζουν φωνή μέγιστη για τα παλαιά μεγαλεία και εντολή εκκωφαντική. Εντολή για ξύπνημα συνειδήσεων, γερή και άσπαστη αλυσίδα μαχητών Ελλήνων, νέο πάλεμα, συντριβή των βαρβάρων και των προδοτών και για την ανέγερση τής πιο λαμπρής Ελλάδος όλων των εποχών. Αλλά για να ακούσεις την φωνή τής ράτσας σου, πρέπει να είσαι πιστός μύστης, σάρκα από την σάρκα τής ράτσας σου.

Στο πέρασμα προς τον θηβαϊκό κάμπο και τα χωριά του, βλέπεις ένα ακόμη προτέρημα που σού ξεσηκώνει την ελληνική ψυχή. Προτέρημα κι αυτό τής ελληνικής υπαίθρου. Είναι τα χωράφια που διαθέτουν όλων των ειδών τα αγαθά που συντηρούν την πατρίδα όλες τις εποχές τού χρόνου. Βαμβάκι, ελαιόδεντρα, οπωροφόρα δέντρα, κοπάδια από λογιών – λογιών ζώα. Βλέπεις πρόσωπα που πριν ακόμη πάρουν χρώμα από τον ήλιο και τα θαλασσινά λουτρά, έχουν ροδίσει από τον κάματο και την ενάσκηση κάτω από τον ίδιο ήλιο για να βγάλουν το ψωμί των παιδιών τους και για να δουν το κάρπισμα τής γης τους.

Ιδού ένας ακόμη λόγος που δέχεται τον σκληρό και ακήρυκτο πόλεμο από το νεοταξικό κτήνος η πανώρια Ελλάς μας. Είναι η Χώρα τού Θεού, η Χώρα των Αγίων, η Χώρα των Ηρώων, μα είναι και η Χώρα που ό,τι τής δώσεις να φυλάξει σε χώμα και σε νερό, σού το δίδει με πολλαπλάσια δώρα πίσω. Στο φυτικό κεφάλαιο θες, στο ζωικό κεφάλαιο θες, στις πηγές και τούς πόρους ενέργειας θες, αν σταθείς φρουρός τής μητέρας γης, καλλιεργητής δεινός, ασκητής που σμιλεύεις τις αντοχές και την ρώμη σου μέσα στην αγκάλη την στοργική τής φύσης που με τόση αγάπη μάς εμπιστεύθηκε ο Θεός, δεν σε πιάνει μήτε πείνα μήτε υποδούλωση.

Μόλις βγεις από την στενή και μίζερη όσο και δανεική αστική ζωή, ανοίγει ο ορίζοντας τού νου και κάμεις νέα πνευμόνια. Αφήνεις πίσω σου δηλαδή τον ψεύτικο πολιτισμό και πιάνεις ξανά τον δημιουργικό σου πρωτογονισμό, γίνεσαι ένα με τον αρχέγονο ελληνισμό σου, συναντιέσαι με τον Θεό και χαίρεσαι με την καρδιά σου. Ο ουρανός και τα φωτεινά του σημεία σε εγείρουν και σού καλλιεργούν θεσπέσια όνειρα. Το ξημέρωμα, ο ροδαλός ορίζοντας, τα πουλιά που σε ξυπνούν, ο ήλιος. Το δείλι, τα άστρα και το φεγγάρι, δίχως όρια και περιθώρια. Στα πόδια σου το υγρό στοιχείο τής φτιαγμένης για θαλασσοκράτειρας Πατρίδος μας.

Όλα γύρω σου, μέσα στο θαυμάσιο ντύμα τής υπαίθρου, σού αποδιώχνουν τις σκοτούρες από εμπρός και γεμίζουν ορμές το είναι σου. Γίνεσαι ένα με τούς οικείους σου. Ολάκερη η Φυλή, όλες οι ένδοξες εποχές της σμίγουν στο δικό σου το κορμί συγκαιρινέ Έλληνα. Ξαναγίνεσαι παιδί και πολεμιστής τού λαμπρού Ελληνικού Έθνους και παύεις να είσαι αποπαίδι και σκλάβος τού άτιμου ψευτορωμέϊκου κράτους. Όλα καθαρίζουν μέσα σου. Οι λύσεις είναι ενώπιον σου, στο χώμα που πατάς, στην ψυχή σου που σκιρτά να χαρεί μα και να ανεβεί στο πιο ψηλό σκαλί τής οικουμένης πάλε, σαν άλλοτε.

Αυτή η Πατρίδα δεν πλάστηκε για να  διοικείται από σκοτεινούς τύπους τής πιο άθλιας προδοσίας. Δεν γράφει το ριζικό της να πατιέται από τα βρώμικα ποδάρια και τα βορβορώδη ένστικτα βαρβάρων και τοκογλύφων. Το ουράνιο φυτό λογισμού όπως χαρακτήρισε την Πατρίδα Του και Πατρίδα μας ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός μας γεννήθηκε για να δίδει ζωή, πολιτισμό, πίστη, ομορφιά, αλήθεια και δημιουργικότητα μέσα σε πλέρια ελευθερία. Και όταν καλπάζει το δυσώδες κτήνος τού αντίχριστου σιωνισμού με τούς απολίτιστους σκλάβους που έχει για στρατό του, βγαίνει μπροστά ένας Λεωνίδας, ένας Δημόφιλος, ένας Παλαιολόγος για να δώσουν με το αίμα τους την ώθηση στις επόμενες νίκες.

Αυτή η Πατρίδα πλάστηκε επάνω στο πιο εύφορο οικόπεδο τής οικουμένης, στο κέντρο τής γης. Βρίσκεται μέσα σε μια γεωπολιτική γειτονιά που τής ανήκει ολοκληρωτικά, από δυσμάς έως ανατολάς. Η Ελληνίδα Γη είναι η τροφός ολοκλήρου τού Γένους μας που σε καλεί να την κάμεις σκέπη ολόκληρης τής Φυλής. Με την εργασία σου, με το γέμισμα αυτής από την νέα ελληνική γέννα, με τον ιδρώτα, με το αίμα και την πολεμική αρετή ακόμη. Ανθοβόλημα από την μια. Πλάτεμα αυτοκρατορικό από την άλλη. Αίμα, Γη και Τιμή είναι η Εθνικοκοινωνική Ελλάς μας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: