ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗ

ΑΘΗΝΑ 25-2-2018.

Μόνο αυτός που έχει ταπείνωση παίρνει δώρα από το Θεό, τα αποδίδει στον Θεό και τα χρησιμοποιεί προς δόξα Του. Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης.

Οι πτώσεις και οι μεταπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων αποτελούν μια φυσιολογική ροή που απαιτεί επαγρύπνηση και κόπο, προκειμένου να οδηγηθούμε από την κακοκαιρία στην καλοκαιρία τής ζωής. Ακμή και παρακμή διαδέχονται η μια την άλλη και η τήρηση των κανόνων τού Θεού σώζει τις ψυχές και τα έθνη τα πιστά. Διότι όλες οι υλικές κρίσεις είναι αποτελέσματα τής πτώσης των ηθών, είναι πρώτιστα κρίσεις ηθικές και η σωτηρία πέμπεται από τον Θεό όταν κάνουμε έργα θεάρεστα.

Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης είχε πει με ουρανόθεν σοφία και καθαρή ψυχή ότι μόνο αυτός που έχει ταπείνωση παίρνει δώρα από το Θεό, τα αποδίδει στον Θεό και τα χρησιμοποιεί προς δόξα Του. Αληθώς, πρέπει να έχεις ανοικτά τα μάτια τής ψυχής μαζί με κείνα τής ορατής αντίληψης και καθαρό τον νου από τις κακοήθεις επιρροές τού σατανά, ώστε να πράττεις τα ωφέλιμα και τα χρήσιμα. Να είσαι δίκαιος με τούς ανθρώπους, να φροντίζεις το κοινό καλό και να ζεις ενάρετα. Να είσαι πιστό παιδί τού Θεού και τότε ο Θεός θα σου δώσει τα δώρα Του.

Η ταπεινότητα και η δικαιοκρισία είναι δύο αρετές που ανοίγουν την οδό στην πνευματική και την υλική ισορροπία τού ανθρώπου. Η φροντίδα και η εργασία μας καθημερινά είναι να διασφαλίζουμε τα αγαθά που χρειαζόμαστε, ώστε να διάγουμε τον βίο μας με ασφάλεια, ευχαριστώντας και δοξάζοντας τον Θεό που μάς περιέβαλλε με την στοργική Του προστασία. Να είμαστε συνετοί, να είμαστε αλληλέγγυοι με τα αδέρφια μας και να προκόβουμε με τα έργα μας και με κείνα τα αγαθά που μάς χρειάζονται κι όχι με τα περιττά που μάς τάζουν για να βγούμε από τον δρόμο τού Θεού τύποι ξωμερίτες και σκοτεινοί.

Οι αντίχριστοι νεοταξίτες έχουν γεμίσει τα έθνη με ευθύνες ξένες και με πλέρια ανηθικότητα. Κάνουν τον άνθρωπο δούλο τής ύλης και σκεύος αντιφυσικών όσο και ψεύτικων αναγκών. Θέλουν εμφανώς να καταργήσουν τον Θεό και να φέρουν στη θέση Του τον Διάβολο ως δήθεν Θεό και εξουσιαστή των πάντων. Γι’ αυτό τον λόγο πολεμούν την Ορθοδοξία και τον Αποστολικό Ελληνισμό που παρέλαβε την μία και μόνη Αλήθεια τού Ένσαρκου Λόγου τού Θεού Ιησού Χριστού μας.

Οι νεοταξίτες σιωνιστές έχουν πολλές φορές δηλητηριάσει την ζωή τού Ελληνισμού μας από την αυγή τής ανθρωπότητας. Και τούτο διότι οι εβραιοσιωνιστές επέλεξαν να ακολουθήσουν τον έκπτωτο Άρχοντα τού Σκότους με την τυμβωρυχία τού χρυσού και την αδικοπραξία τής βίας που τάχα λευτερώνει. Ενώ εμείς οι Έλληνες επιλέξαμε να ακολουθήσουμε τον Πατέρα και Δημιουργό τής Πλάσης, τον Θεό τού Φωτός, πορευθέντες στο διάβα τού Χριστού με το χτίσιμο δικαιοσύνης και πολιτισμού που βαστούμε όρθια με την θυσία ακόμη και τής ίδιας μας τής ζωής.

Το κακό στον καιρό των μνημονίων όπως μάς τον μάθανε, στον καιρό δηλαδή τής στοχευμένης οικονομικής κρίσης, θέριεψε και εξαγρίωσε την ανθρωπότητα. Σαλέψανε πολλά μυαλά και οι άνθρωποι γινήκανε ακριβώς όπως μάς είπανε οι Άγιοι Γέροντες τής Πίστης μας, πιο άγριοι και από τα θηρία. Διότι το αληθινό όνομα τού καιρού που ζούμε είναι ημέρες Αποκάλυψης. Κι έτσι, μαζί με την υποθήκευση τής γης, μάς καλούν να βάλουμε την Ορθοδοξία κάτω από την ομπρέλα τής Πανθρησκείας, την Πατρίδα ως δώρο σε εισβολείς αλλόθρησκους και αλλοεθνείς και την φύση τού ανθρωπίνου σώματος αλλαγμένη σε ομοφυλόφιλη και άφυλη.

Ο λαός μας διάγει βίο ενός εσμού θλιβερών ραγιάδων. Ο Ελληνισμός μας έχει πέσει θύμα απάτης από ψευτορωμιούς πολιτικούς και από θρησκευτικούς ηγέτες που έχουν για πατρίδα τους την παγκοσμιοποίηση και για θρησκεία τους τον οικουμενισμό. Ανοίγουν τα κάστρα και τα προσκυνήματα τής Ελληνικής Φυλής σε κείνους που γκρεμίζουν τα Άγια Βήματα σαν σύγχρονοι Εφιάλτες, για να μάς πάρουν τις πλάτες και να μάς θέσουν είτε στην μάχαιρα τού σωματικού χαμού είτε στο διαρκές βλέμμα τής ηλεκτρονικής αιχμαλωσίας τής ψυχής μας.

Ήρθε η ώρα των ευθυνών και τής τειχίσεως τού Έθνους μας με την ακατάβλητη Πίστη. Ήρθε η ώρα να κάνουμε τα κορμιά μας Ακροπόλεις Χριστού και Ελλάδος με τις πύρινες ρομφαίες που συντρίβουν τούς αρνητές τής Θείας Δημιουργίας. Να φέρουμε στον νου τον Αγωνιστή τού Εικοσιένα Αθανάσιο Διάκο που προτίμησε μαρτυρικό θάνατο όταν τον σούβλισαν οι Τούρκοι, παρά να αλλάξει την ταυτότητα τού αίματος, την ταυτότητα τού Χριστιανού Γραικού. Να κάνουμε ξανά την Ελλάδα αληθινά ελληνική και χριστιανική, σωστή Αγία Ρωμανία.

Να αγωνιστούμε το λοιπόν για τού Χριστού την Πίστη την Αγία και τής Πατρίδος την Ελευθερία, όπως κάνουμε κάθε φορά που δεχόμαστε επίθεση από βαρβάρους μα και προδότες συνάμα. Δεν αρκεί να οικτίρουμε, διότι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο ακριβώς με τον μοιρολατρικό συμβιβασμό με την κακοπλασία. Δεν αρκεί μονάχα να εκλιπαρούμε το έλεος τού Θεού. Χρειάζεται να το αξίζουμε το έλεος τού Θεού. Χρειάζεται να βαστούμε τα πρωτοτόκια τής Πίστης και τής Πατρίδος με κάθε θυσία. Και να λευτερώνουμε τα αδέρφια μας από τούς επίβουλους τής εθνικής γης που μάς εμπιστεύθηκε ο ίδιος ο Θεός.

Ο Θεός μάς έπλασε Έλληνες, όπως ακριβώς ο Θεός έπλασε κάθε έθνος και κάθε φυλή χωριστά. Ο Θεός μάς έδωσε το χρίσμα τής Αποστολικότητας και τής Ορθοδοξίας, όταν οι πατέρες μας αποφασίσανε να μείνουν προσκολλημένοι στον Οίκο τού Πατρός και να διαδώσουν την Αλήθεια τής Θείας Δημιουργίας. Ο Θεός όρισε την αγάπη τού ανθρώπου για την Πίστη και την Πατρίδα και το Έθνος. Και εμείς γινήκαμε Χριστιανοί, γινήκαμε Πατριώτες και γινήκαμε Εθνικιστές.

Αγαπούμε τούς πάντες και πολεμούμε όσους μάς μισούν. Ευλαβούμαστε, εργαζόμαστε και πολεμάμε για Ελλάδα Αγία και Μεγάλη. Για Ελλάδα Χριστιανική και Ελληνική. Για την ελευθερία και τον θρίαμβο τής Πίστης και για το δίκαιο των Ελλήνων που συμβιώνουν ως οικουμενική αξία από αιώνων. Εμπνέουμε και χτίζουμε τον κόσμο μας κατ’ εικόνα και ομοίωση τού Πατρός. Για να γίνουμε άξιοι των Θείων Δωρεών. Για να λάβουμε την αμοιβή τής στέψεως των κόπων μας από τον Βασιλέα τής Οικουμένης. Για να δικαιωθούν τα αίματα των δικαίων Ελλήνων. Ο Θεός μεθ’ ημών. Την ευλογία τού Αγίου Πατρός Πορφυρίου τού Καυσοκαλυβίτη να έχουμε.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: