ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΑΘΗΝΑ 25-7-2020.

Γράφει ο Καραχάλιος Σπυρίδων τού Κωνσταντίνου.


Υπάρχουν περιπτώσεις που η σιωπή ωφέλησε περισσότερο από τα λόγια, όπως επίσης και τα λόγια ωφέλησαν περισσότερο από τη σιωπή.
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Στον καιρό τής ειρήνης πρέπει να εργαστείς για να διασφαλίσεις επάρκεια αγαθών και έργα αποτροπής απειλών. Στον καιρό τού πολέμου πρέπει να υπερβείς τις αντοχές σου, τειχίζοντας την ειρήνη ακόμη και με το κορμί σου. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να σιωπάς γυμνάζοντας νου και σώμα, για να δώσεις πίστη και προσήλωση σε όσα αγαπάς. Και υπάρχουν πάλι στιγμές που πρέπει να ενεργείς ασκώντας δύναμη και ορμή, για να πλατύνεις προσκυνήματα και πολιτισμό.

Η Πίστη μας και η Πατρίδα μας, η Ορθοδοξία και η Ελλάς έχουν δώσει ανέσπερο φως στην οικουμένη, έχοντας εισπράξει σκοτάδι τυραννίας πολύχρονο. Και η τυραννία δεν συμβαίνει μονάχα με τα όπλα, αλλά πολλές φορές επιβάλλεται με την πτώση των ηθών. Συμβαίνει μάλιστα συχνά η μια τυραννία να ανοίγει το δρόμο στην άλλη. Είναι η είσοδος στο Κάστρο το υγιές ανθρώπων διεφθαρμένων, όπως ακριβώς τα μικρόβια που μπαίνουν στον υγιή οργανισμό, για να παραδώσουν την κοινωνία στην εξαχρείωση, την δειλία, την εύκολη παράδοση στον εχθρό.

Τα έργα τής ειρήνης πρέπει να θωρακίζονται μέσα σε κλίμα ασφάλειας, για να μπορέσουν να αναπτυχθούν. Το δε δίκαιο για να ανθίσει και να καρποφορήσει, θέλει το ξερίζωμα τού άδικου που σκληραίνει την γη και τούς ανθρώπους της. Όταν θέλεις ειρήνη, προετοιμάζεσαι για πόλεμο. Κι όταν κάνεις πόλεμο, νικάς και η νίκη σου στεριώνει φέρνοντας λευτεριά πνευματική, λευτεριά πολιτισμική, λευτεριά που αποδίδει τη γη στους ανθρώπινους βλαστούς που τής ανήκουν.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος που στερέωσε με το λόγο και τις πράξεις του την Αλήθεια τού Χριστού συντρίβοντας τις αιρέσεις, μάς είπε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που η σιωπή ωφέλησε περισσότερο από τα λόγια, όπως επίσης και τα λόγια ωφέλησαν περισσότερο από τη σιωπή. Ο λόγος ο δημιουργικός χρειάζεται ως σπερματική και συγκολλητική ουσία, προκειμένου να απλωθεί μέσα στην κοινωνία ενωτικά, σε όλα τα κύτταρα τού εθνικού σώματος. Και όταν πέσει ο λόγος ως σπορά δίκαιη, τότε έρχεται η απονομή τής δικαιοσύνης, με την εθνική ενέργεια να συντρίβει το κακό εξ άπαντος και να σπέρνει ολούθε δίκαιο και αλήθεια.

Η Αγία Ελλάς έχει γνωρίσει μεγάλες και χρόνιες φουρτούνες στο βίο της, εν μέσω πρότερων στιγμών πνευματικής φωταγωγήσεως τού κόσμου. Όμως οι οδύνες είναι οι πλέον μακροχρόνιες που συντηρούν την αντίχριστη λαίλαπα έως τις μέρες μας, μέσα σε σκοτάδια βασανιστικά. Αυτό σημαίνει ότι τα μεγάλα και στοχευμένα σε βάρος μας παθήματα δεν γίνανε μαθήματα. Τα μόνα λόγια που φτάσανε στο λαό μας υπήρξανε τα λόγια πλάνης των εχθρών μας. Και τώρα που βαλλόμαστε με εθνολογική αλλοίωση, προσβολή τής πίστης μας και απειλή βιολογικής εξόντωσης, οφείλουμε να κάνουμε τα λόγια τής αγιοσύνης και τής ελληνοσύνης γρήγορη πράξη και ολοκληρωτική νίκη Ελληνισμού και Ορθοδοξίας.

Οι εχθροί μας δεν έχουν μεταβληθεί. Είναι πάντα οι ίδιοι. Οι αιρέσεις είναι πάντα η νάρκη στο δρόμο μας. Το σκοτάδι ρίπτεται επί τής γης όπου οι άνθρωποι λάβανε ευλογία και χρίσμα αποστολικό. Στην Ιερή Ελλάδα μας δηλαδή. Και από την Ιερή Ελλάδα μας θα ξεκινήσει η κάθαρση που θα απλωθεί σε όλη την οικουμένη. Διότι όποτε η Ελλάς πίπτει, πίπτει και η ανθρωπότητα. Και όποτε η Ελλάς, η Γη τού Φωτός ανέρχεται, δίδει αχτίνες λάμψης και ελευθερίας σε όλη την ανθρωπότητα, με την Ευλογία τού Πατρός Θεού.

Ιδού πως βρίσκει εφαρμογή η ρήση τού Αγίου Ιωάννη τού Χρυσόστομου, ο χρυσός κανόνας στην σωστή εναλλαγή και ακολουθία τού λόγου και τής ενέργειας. Σήμερα οι αιρέσεις έχουν απλωθεί τόσο στη ζωή τού Έθνους όσο και στη ζωή τής Πίστης. Είναι αιρέσεις θρησκευτικές και πολιτικές, πλην όμως ομοούσιες, με κοινό δράστη, ομόκεντρες και με κοινό στόχο. Ο στόχος αυτός είναι η αλλοίωση τής θείας δημιουργίας, τής ορθοκανονικότητας και τής ιστορίας, με την διαμόρφωση ενός παραμορφωτικού κόσμου που θα παραδοθεί χωρίς σύνορα Αγάπης και Φυλής στην παγκόσμια κυβέρνηση τού αντίχριστου νεοταξισμού.

Τα όπλα συνεπώς των εχθρών μας είναι «λογικά» και σαφέστατα. Είναι η ασύνορη πολυπολιτισμικότητα και ο εξίσου ασύνορος οικουμενισμός. Αυτά τα όπλα ξεκινούν από την σπορά πολλαπλών δήθεν εκφράσεων τής αλήθειας και καταλήγουν πλέον στην σύμπτυξη των ψευδών σε μια παγκόσμια κοινωνία. Οι αιρέσεις φτιάχτηκαν για να τραβήξουν την ψυχή μακριά από την Ορθοδοξία. Και η παγκοσμιοποίηση ντύνει με το ψεύτικο ρούχο τής δήθεν ανθρωπιάς την δυστυχία που σπείρανε οι ίδιοι πάντα μέσα στα έθνη ευρισκόμενοι σατανάδες. Και τώρα ο Αντίχριστος τής Παγκοσμιοποίησης προχωρά στην ομογενοποίηση των ψεμάτων σε ένα παγκόσμιο φρενοκομείο, στην τυραννία του.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ήρθε λοιπόν η ευλογημένη από το Θεό ώρα να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι. Να συντριφτεί το κακό από προσώπου γης. Και να απλωθεί το καλό σε ολάκερη την πλάση. Ήρθε η ώρα να γίνουν πράξεις τα λόγια. Είναι η ώρα τού ιερού αγώνα, ενός καθαρτήριου πολέμου που θα φέρει την ελευθερία σε όλη της την έκταση. Σε νου, σε ψυχές, σε γη. Διότι τα έθνη έχουν σύνορα, ενώ αυτή που δεν έχει σύνορα είναι η αλήθεια. Τα μεν σύνορα τρανώνουν τα έθνη με το σπάσιμο των δεσμών σκλαβιάς. Η δε αλήθεια τρανώνει την αληθινή ειρήνη.

Ήρθε η ευλογημένη ώρα να σηκώσουμε τον ήλιο τής δημιουργίας και τής δικαιοσύνης με αφετηρία την Αγία και Μεγάλη Ελλάδα μας. Η Ορθοδοξία και ο Ελληνικός Πολιτισμός είναι αξίες οικουμενικές που θα συντρίψουν οικουμενισμό και παγκοσμιοποίηση. Ο Ελληνισμός μας θα νικήσει δια παντός τον νεοταξικό σιωνισμό.

Ο ένας και μόνος αληθινός Λόγος τού Ζώντος Θεού, η Ορθή Δόξα τού Πατρός Θεού και η Εθνική και Κοινωνική Ιδέα τού Πανελληνισμού μας είναι η οδός μας. Ένωση πάντων των Πιστών Ελλήνων, εθνική διοίκηση τής Ελλάδος μας, στρατιωτική θωράκιση τής Πατρίδος μας. Έλληνες με μια και μόνη Παράταξη την Ελλάδα. Ελλάς με στρατηγικό εθνικό σκοπό την απελευθέρωση πάσης σπιθαμής ελληνικής γης και πάσης ελληνικής ψυχής. Ότι τον πόλεμο που θέλουν οι εχθροί Θεού και Ελλάδος, αυτόν ακριβώς τον πόλεμο θα τον κερδίσουμε εμείς, θα τον κερδίσει ο Θεός και η Ελλάδα μας. Και τότε θα γαληνεύσει ο κόσμος.




Δεν υπάρχουν σχόλια: