ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝ


ΑΘΗΝΑ 31-7-2020.


Γράφει ο Καραχάλιος Σπυρίδων τού Κωνσταντίνου.

http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

 

Σε τούτη τη γη Μαρτύρων και Ηρώων έχει χυθεί πολύ αίμα για να ριζώσει και να απλώσει τα κλαδιά του το δέντρο τής λευτεριάς και τού πολιτισμού. Διανοητές τού ελληνικού πνεύματος και πολεμιστές τού ελληνικού ξίφους έχουν αφήσει αιώνιο το ίχνος τους και μάς καλούν να τούς διαδεχθούμε. Έχουν περάσει ακόμη πολύ βάρβαροι είτε σαν δήθεν φίλοι είτε σαν κατακτητές. Πάντοτε ωστόσο χειρότεροι εχθροί, ιχνηλάτες των βαρβάρων στέκονται οι διαχρονικοί Εφιάλτες, προδότες τής Ελληνικής Φυλής. Ανάμεσα στους διανοητές και αμύντορες τού αέναου Ελληνισμού μας συναντούμε τον Ίωνα Δραγούμη που σηματοδότησε την έννοια τού συνειδητού Έλληνα με τις σκέψεις του, με τις γραφές του και τελικά με το ίδιο το αίμα του.

 

Ο Ίων Δραγούμης έπεσε δολοφονημένος από τις σφαίρες των πραιτοριανών τού ψευτοεθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου, τού ανθρώπου που ήθελε βραβευμένο με νόμπελ ειρήνης τον σφαγέα των Ελλήνων Κεμάλ. Δεν υπήρξε καμία κατηγορία, καμία δίκη. Μονάχα μια άνανδρη δολοφονία. Ο Ίωνας ενοχλούσε το καθεστώς των υποταγμένων πολιτικών που γύρευαν στέγη κάτω από την σκιά των δυνατών. Εκείνος όμως ήθελε την Ελλάδα μεγάλη και δυνατή. Ήθελε την πολιτεία ταυτισμένη με τον πολίτη. Έβλεπε στο πρόσωπο κάθε Έλληνα και μια Ελλάδα που ακτινοβολούσε φως άσβεστο από το παρελθόν έως το αέναο ταξίδι τού χρόνου στους σύγχρονους καιρούς.

 

Για τον Ίωνα Δραγούμη δεν νοούνται δεσμά τού Έθνους. Αυτή είναι η ελεύθερη φύση τού Αληθινού Έλληνα. Το αιώνιο εμείς τής Ελληνικής Φυλής υπερτερεί οποιουδήποτε εφήμερου εγώ. Κάθε πρόβλημα που αφορά τον φυλετικό αδερφό λύνεται από ολάκερη την Εθνική Κοινότητα. Ο κοινοτικός τρόπος ζωής τού Ελληνισμού βρίσκεται στο επίκεντρο τής βιοθεωρίας που είχε διαμορφώσει ο Δραγούμης. Το ζήτημα τής Μακεδονίας μας είχε υψηλή θέση στη ζωή του, όντας διπλωματικός υπάλληλος, και το Μοναστήρι ήταν αναπόσπαστο τμήμα τής προσωρινά κατεχόμενης Βόρειας Μακεδονίας που είναι ελληνική, μάς ανήκει και θα την ελευθερώσουμε το δίχως άλλο. Διότι το αίμα τού Παύλου Μελά και των μακεδονομάχων συναγωνιστών του θα δικαιωθεί από εμάς, τα πνευματικά παιδιά τού Ίωνα Δραγούμη.

 

Κορυφαία αποστολή τού δραγουμικού Έλληνα είναι η δημιουργία ενός φρέσκου και ζουμερού καθώς έλεγε ο μέγας Έλλην πολιτισμού. Αποστολή τού Έλληνα είναι να χτίζει ωραιότητα και δημιουργία. Δεν είναι δουλειά τού Έλληνα να στέκει εκστατικός μπροστά στα μεγαλεία τού παρελθόντος και άπραγος. Ο Έλλην μάς έλεγε ο Ίωνας είναι ενεργητικός. Εργάζεται και μάχεται για να φτιάξει τη δική του Ελλάδα καλύτερη από αυτήν που τού κληροδότησαν οι ευγενείς μας πρόγονοι. Αυτός ο Έλλην νοιάζεται και ενεργεί για την καθάρια και ηγεμονική μορφή τού Έθνους του. Γι’ αυτό και μάς είπε ο Δραγούμης ότι ο εθνικισμός είναι μορφή ενέργειας. Και ακόμη μας είπε ότι όταν Έλληνας πάψει να είναι εθνικιστής, παύει να είναι Έλληνας. Επομένως κάθε ενεργητικός Έλλην, είτε το έχει συνειδητοποιήσει είτε όχι, είναι οπωσδήποτε εθνικιστής.

 

Ο Ίων Δραγούμης μάς είπε ακόμη ότι ήθελε να νιώσει μέσα του ολάκερο το Ελληνικό Έθνος να ζει μέσα στην ύπαρξή του και έτσι έγινε εθνικιστής. Ήθελε μάς είπε πάλι να νιώσει απέραντα μέσα στην ψυχή του τον ανθρωπισμό και ένιωθε σοσιαλιστής. Και έπειτα θέλησε να σμίξει αυτές τις δύο ιδεολογίες σε μία. Επί τής ουσίας μίλησε για τον ελληνικό εθνικοσοσιαλισμό. Τον σοσιαλισμό βέβαια τον πήρανε στα ανίερα χέρια τους κατόπιν οι σιωνιστογενείς μαρξιστές και κομμουνιστές, χύνοντας με το δολοφονικό τους μένος ελληνικό αίμα. Κι ύστερα σμίξανε οι διεθνιστές όλοι, αριστεροί, φιλελεύθεροι και κεντρώοι για να σκορπίσουν εδάφη και ψυχές ελληνικές στα σκλαβοπάζαρα των βαρβάρων ανατολής και δύσης. Αλλά ο Αληθινός Έλλην θέλει μια πλέρια Κοινωνία Ελλήνων, θέλει τον Ελληνισμό να επιστρέψει στις πατροπαράδοτες εστίες του, σφριγηλός, αυτοκρατορικός, Αγία Ρωμανία σωστή, με έναν δυνατό Ελληνικό Εθνικό Κοινωνισμό. Πιστεύει φύσει και θέσει στον Λαϊκό Εθνικισμό του.

 

 Ο Ίων Δραγούμης δεν θα αποδεχόταν τούς νεόκοπους εισβολείς και κλέφτες γης ελληνικής που ήρθαν στην περιοχή μας χρόνους πολλούς μετά τον Έλληνα Ιδιοκτήτη τής πλάσης τούτης, να αξιώνουν την αρπαγή κι άλλων αιματοβαμμένων χωμάτων. Δεν θα θεωρούσε τούς ιερόσυλους τής Αγίας Σοφίας μας Τούρκους συνομιλητές. Πιστεύω ότι θα είχε κατανοήσει αυτό που τότε δεν είχε γίνει αντιληπτό στην ελληνική κοινωνία λόγω τού μεγάλου κύματος συμφορών και τραγωδιών που είχαν βρει το Έθνος μας. Ότι ο Τούρκος δεν έχει κανένα απολύτως έδαφος που να δικαιούται να σταθεί. Δεν γίνεται τα βρώμικα πόδια του να πατούν πάνω σε τάφους ελληνικούς. Ότι τον εχθρό σου τον αφανίζεις πριν σε αφανίσει. Και ότι η Ελλάς με τα πνευματικά της αποθέματα και το υψηλό γεωστρατηγικό της κάστρο υποχρεούται να γενεί Μεγάλη Δύναμη.

 

Δεν μπορώ φυσικά να φανταστώ σε καμία περίπτωση τον Ίωνα Δραγούμη να αποδέχεται τον εγκλεισμό και τη φτωχοποίηση τού Έλληνα με το πρόσχημα ενός τεχνητού ιού που σκαρώσανε οι αντίχριστοι νεοταξίτες σε κάποια εργαστήρια ως δήθεν ανίκητο, να χρειάζεται τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την ηλεκτρονική αιχμαλωσία τού Έλληνα. Να φυλακίζεται ο λαός στα σπίτια του, να πεινάνε τα παιδιά του, να ξεσπιτώνονται οικογένειες ελληνικές, να σκυλεύεται το Έθνος και να κυκλώνεται από όλες τις πλευρές από τούς αιώνιους μισέλληνες που οι πρόγονοί μας χύσανε αίμα για να λευτερωθούμε και οι πολιτικοί τούς καλωσορίζουν στον τόπο τού εγκλήματος.

 

Σήμερα ο Έλλην πρέπει να πάρει την Πατρίδα στα χέρια του. Να γίνει συνειδητός Έλλην. Πιστός, Δημιουργικός, Κατακτητής τού κόσμου που τού ανήκει. Να σχίσει συμφωνίες υποταγής. Να χτίσει τον δικό του συγκαιρινό πολιτισμό. Να πάρει την γη στα χέρια του και να την καρπίσει. Να πάρει την ενέργεια που έρχεται από τα έγκατα τής ίδιας αυτής γης και να την θέσει στην υπηρεσία τής εθνικής οικονομίας, τής εθνικής εστίας, τής ελληνικής στρατιωτικής μηχανής. Να δώσει σπιτικό και στον πιο αδύναμο αδερφό του. Να αποδιώξει τούς εχθρούς τής Ορθοδοξίας και τής Ελλάδος από την Μητροπολιτική Ελλάδα, τα αδριατικά νερά και τη χερσόνησο τού Αίμου έως και την μάνα γη τού Πόντου. Να γράψει την ιστορία που θα μάθουν τα παιδιά του στο σχολείο με τα ίδια του τα χέρια. Να εφαρμοστεί στην πράξη σήμερα το δόγμα ουδείς Έλλην σκλάβος. Κι ακόμη όπου βρίσκεται Έλλην, εκεί το Έθνος των Ελλήνων πάλλεται με το νου, την καρδιά, τη ψυχή ολοζώντανο.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: