ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΗΓΕΤΕΣ

ΑΘΗΝΑ 17-12-2008.

Βρισκόμαστε μπροστά από αρνητικές για το Έθνος μας συγκυρίες που φαινομενικά εξυπηρετούν τους εχθρούς της Ελλάδας, αλλά παράλληλα μάς δημιουργούν την επιτακτική ανάγκη να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματα των καιρών και των μεγάλων προσωπικοτήτων του Γένους μας. Είναι η ώρα εκείνη η κρίσιμη που καλούμαστε να μετατρέψουμε την δικαιολογημένη οργή μας σε δημιουργική δράση προκειμένου να προκαλέσουμε την Αναγέννηση του Ελληνικού Έθνους μέσα από τις στάχτες που επιχειρούν να το ρίξουν τα γεράκια του ανελεύθερου Διεθνιστικού Νεοταξισμού. Διότι είναι αρκούντως αφελές να πιστέψει κάποιος ότι η εσωτερική αναστάτωση που διερχόμαστε είναι ελληνικής εμπνεύσεως.

Οπωσδήποτε ο φόνος ενός ελληνόπουλου εξαιτίας του οδυνηρού χαρακτήρα του φαινομένου και της ασυνήθους περιπτώσεως για την ήπια ελληνική κοινωνία δεν άφησαν κανέναν Έλληνα αδιάφορο. Ωστόσο η σαφώς ενδεδειγμένη ευαισθησία που δείχνεται τόσες μέρες δεν είχε μέχρι σήμερα την οφειλόμενη αντιστοιχία στις αποτρόπαιες δολοφονίες και τους βαρύτατους τραυματισμούς στα στελέχη και το προσωπικό της Πολεμικής μας Αεροπορίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Παιδιά της Ελληνικής Κοινωνίας νεαρότατης ηλικίας που θυσιάζονται από προσωπική τους επιλογή με αυξημένο αίσθημα ευθύνης προκειμένου όλοι εμείς να αισθανόμαστε ασφαλείς και το Ελληνικό Έθνος να παραμένει ακέραιο.

Όλα δείχνουν ότι οι προστατευτικοί θεσμοί και πυλώνες της Πατρίδος μας δέχονται συντονισμένη επίθεση αποδόμησης και δόλιας αποστερήσεως της λαϊκής εμπιστοσύνης. Αυτό μάλιστα πραγματοποιείται με σχέδιο διεθνών προδιαγραφών που ακολουθείται με συνέπεια και διακομματική συνεισφορά τα τελευταία χρόνια. Επί των προηγουμένων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ πληγώθηκε η Εκκλησία και σήμερα επί κυβερνήσεως ΝΔ επιχειρείται η απομόνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Με την παρουσία ωστόσο κάποιων πρωτότυπων συνθηκών να κάνουν την διαφορά.

Και εξηγούμαστε ευθύς αμέσως. Πρώτη ειδική συνθήκη η παρουσία στα επεισόδια και τις λεηλασίες λαθρομεταναστών κυρίως ασιατικής καταγωγής, πολλοί εκ των οποίων συνελήφθησαν. Δεύτερη ιδιαιτερότητα η ταχεία διασπορά των ταραχών σ’ όλη την χώρα και τα ανά τον κόσμο προξενεία μας. Τρίτη ιδιαιτερότητα η μετάδοση μάλλον σε κλίμα ευφορίας των γεγονότων κυρίως από τα αμερικανικά και όχι μόνο ΜΜΕ. Και τελευταίο κρούσμα μιας βαθύτατα παρακμάζουσας Πολιτείας σε μια ανεπαρκή Αστική «Δημοκρατία» η κατάληψη του κρατικού ειδησεογραφικού τηλεοπτικού καναλιού από νεαρούς «αντιεξουσιαστές» που προέτρεπαν σε βολικές για τον Νεοταξισμό ανταρσίες σε βάρος της εθνικής και κοινωνικής συνοχής και ασφάλειας.

Την ώρα λοιπόν που βάλλεται ολόκληρος ο Ελληνισμός, το Γένος Μας θρηνεί τον χαμό ενός σπουδαίου Εθνικού Ηγέτη, ενός μεγάλου Πατριώτη πολιτικού. Ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου και σύγχρονος αυτής Εθνάρχης Τάσσος Παπαδόπουλος έφυγε για την γη των Μακάρων σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη ιστορική καμπή. Τώρα που ο Νεοταξισμός και η θεραπαινίδα του Τουρκία επιδιώκουν να επαναφέρουν την αλλοίωση του χαρακτήρα του Κυπριακού Κράτους και την ουσιαστική κατάργησή του με την ανέγερση ενός διεθνοποιημένου και τουρκοδιοίκητου μορφώματος ομοσπονδιακού τύπου σαν αυτό που επεδίωξε να φέρει το σχέδιο Ανάν σ’ όλες τις μορφές του. Σ’ αυτό το επαίσχυντο έκτρωμα ο Μεγάλος Έλληνας Τάσσος Παπαδόπουλος είχε αντισταθεί επιτυχώς το 2004 όταν και συνέγειρε τον Πατριωτισμό του Κυπριακού Ελληνισμού και αναφώνησε στο ιστορικό δημοψήφισμα το νέο μεγάλο Όχι. Τα Όχι βέβαια προκειμένου να ακουστούν θέλουν στιβαρούς, θεληματικούς και ηρωικούς ηγέτες με υψηλό εθνικό φρόνημα και άκαμπτη αυταπάρνηση, προκειμένου να οδηγήσουν τους λαούς μπροστά στα μεγάλα και πρωτοπόρα πεπρωμένα.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε όλες τις προϋποθέσεις που απαρτίζουν την στόφα ενός εθνικού ταγού. Το υψηλό εθνικό φρόνημα το έδειξε άμεσα από τα πρώτα του βήματα όταν επάνδρωσε θαρραλέα τις επάλξεις του εθνικοαπελευθερωτικού και αντιαποικιακού αγώνα της ΕΟΚΑ του Γρίβα Διγενή. Απέδειξε την δυνατή του προσωπικότητα και τον θεληματικό του χαρακτήρα στην πράξη, αδιαφορώντας για τα παράσημα και την ζωή του. Την ίδια ακριβώς αυταπάρνηση έδειξε όταν ο Θεός τον αξίωσε να ανέλθει στο αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας την στιγμή που η Κύπρος τον καλούσε και πάλι να την υπηρετήσει όταν εκ νέου οι προαιώνιοι εχθροί ζητούσαν να κουρσέψουν πολιτικά τούτη την φορά την Μεγαλόνησο και να της αφαιρέσουν την ελληνική ταυτότητα και ψυχή.

Τον πολέμησαν ύπουλα και βρώμικα. Με εσωτερική υπονόμευση, με την επιστράτευση της κινδυνολογίας, με τον τονισμό της αδυναμίας της κυπριακής αντίστασης στα κελεύσματα των ισχυρών, με την εγκατάλειψη ουσιαστικά της στήριξης από την Μητροπολιτική Ελλάδα, με την «συμμαχική» στήριξη του τουρκικού ψευδοκράτους και της τουρκικής βουλιμίας. Παρόλα αυτά τα άνανδρα χτυπήματα ο Τάσσος Παπαδόπουλος ξέσχισε το σχέδιο της ντροπής και έβαλε την Κύπρο στους κόλπους της ΕΕ, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το ηγετικό του εκτόπισμα και την ευρύτερη αποδοχή του.

Το Ελληνικό Έθνος έχει αποδείξει ότι όταν διαθέτει τον κατάλληλο πηδαλιούχο κατορθώνει να συσπειρώνεται μαζικά, να ευημερεί κοινωνικά και να απλώνεται εθνικά. Τούτο μαρτυρεί η περίπτωση του Τ. Παπαδόπουλου που δυστυχώς τον χάσαμε μέσα σε μια καταραμένη χρονιά μαζί με τον Μακαριστό Χριστόδουλο. Οι Εθνικές Ιδέες θέλουν και άκαμπτα εθνικά αναστήματα, διεκδικητικό πνεύμα στις εθνικές υποθέσεις, αντικειμενική αντίληψη της κοινωνίας δικαίου, προάσπιση των παραδόσεων και των αξιών της Φυλής. Αυτές τις Εθνικές και Κοινωνικές ηγεσίες σε κάθε επίπεδο οφείλουμε να αναστήσουμε.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΑ. Ο. Σ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://polapopsis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: