ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ

ΑΘΗΝΑ 14-1-2009.

Ζούμε στην εποχή των μεγάλων αμφισβητήσεων και των σκόπιμων παρερμηνειών. Το δικαίωμα της έκφρασης λόγου εκχωρείται μέσα από κατασκευασμένες διαδικασίες κολακείας και προστασίας ενός συστήματος πολιτικής διαχείρισης που τοποθετείται αυτάρεσκα απέναντι στον πολίτη και αρνείται πεισματικά τον θεσμικό ρόλο στις δομικές συνιστώσες του Εθνικού Κράτους.

Η ενημέρωση και η διαπαιδαγώγηση του λαού ανατίθεται σε ταγούς και κοινωνικούς εκπροσώπους που θέλουν το Κράτος δέσμιο ενός Νεοταξικού Κοσμοπολιτισμού και την κοινή γνώμη να εξαντλείται στην παροχή ψήφου. Το Έθνος - Κράτος αντιμετωπίζεται ως παρωχημένο πολιτειακό οικοδόμημα και επιχειρείται η μετάλλαξή του από ενιαίο και ομοιογενή εθνοφυλετικό οργανισμό σε πολυπολιτισμικό και πανσπερμικό αφοδευτήριο λαών δίχως ηθικούς φραγμούς, ένθεη συνείδηση και πατριωτικές αναφορές.

Σημαντικό βήμα στην κατάλυση του Εθνικού Κράτους είναι η περιθωριοποίηση και η απέχθεια που καλλιεργείται από τα νεοταξικά γεράκια στις τάξεις του λαού έναντι της αστυνομίας προκειμένου να κλονισθούν τα αισθήματα ασφάλειας και απόκρουσης των επερχομένων δεινών. Η επόμενη κίνηση είναι η διατήρηση της αφωνίας και της αποστασιοποίησης από τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της ζώσας και μαχόμενης Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας μας μέσα από την ανίερη και βρώμικη μεθόδευση των τραυμάτων που επιφέρουν σε βάρος της με στίγματα είτε φτιαχτά είτε υπαρκτά και υπερτονισμένα είτε ακόμη με πάσης φύσεως προπηλακισμούς σε βάρος άξιων Ιεραρχών. Ιεράρχες με άρτια σύζευξη χριστιανικής ομολογίας και εθνικού φρονήματος. Το ζήσαμε με τον Μακαριστό Εθνάρχη Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και εξακολουθούμε να το ζούμε.

Αυτό που επιδιώκεται να πληγεί είναι το ανώτατο συστατικό που οδηγεί στην αυτοπεποίθηση και την πρόοδο ενός λαού, η Πίστη στο Θεό και δια αυτής στα πεπρωμένα και την αποστολή του Έθνους. Αυτή άλλωστε είναι η ασφαλής οδός για την αποφυγή της βλαπτικής αλαζονείας και την κατασπατάληση της ενέργειας της Φυλής σε έργα που μπορούν να την οδηγήσουν στα δεσμά της υποθήκευσης ή της απώλειας της ελευθερίας. Τα τελευταία χρόνια οι πολέμιοι της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας προσπαθούν συστηματικά να δαιμονοποιήσουν τις μεταφυσικές ανησυχίες και την επαφή με τον Θείο Παράγοντα ως αναζήτηση και προσέγγιση ουσίας με τις έννοιες της Αλήθειας και του Δικαίου στην καθημερινότητα των πολιτών του Εθνικού Κράτους. Επιπλέον καταβάλλεται μια λυσσώδης προσπάθεια να ανατραπούν ιστορικά τεκμηριωμένες εκκλησιαστικές αναφορές και να δοθεί ένας τόνος γραφικότητας απέναντι στις προφητείες των Αγίων Πατέρων του Ελληνισμού.

Τούτες ακριβώς τις στιγμές οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δεν πρέπει να δίνονται λαβές για αρνητικά σχόλια και ενέργειες μέσα από τον εθνικά ζωτικό χώρο της Εκκλησίας μας που εξακολουθεί ωστόσο να δίνει σπουδαία αναστήματα και λαμπρές προσωπικότητες. Την στιγμή που η τουρκική προπαγάνδα και παραβατικότητα οργιάζει στην Ελεύθερη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου ενώ παράλληλα εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών έχουν κατακλύσει την Πατρίδα μας και αυξάνονται με τις «ευλογίες» του «πετυχημένου», σύμφωνα με την αξιολόγηση του τελευταίου ανασχηματισμού, υπουργού εσωτερικών Παυλόπουλου, συζητήσεις θρησκευτικού χαρακτήρα από το κρατικό κανάλι ενάντια στον «ρατσισμό» και την υποτιθέμενη ξενοφοβία δεν προσφέρουν τίποτα. Διότι στην Ελλάδα δεν υφίσταται βέβαια κυνήγι μεταναστών. Οι Έλληνες διατηρούν το δικαίωμα στον λελογισμένο Φυλετισμό με την διατήρηση της πατρογονικής ανθρωπομορφικής, πολιτισμικής, πολιτικής και κοινωνικής καταστάσεως και συνθέσεως. Δικαιούμαστε και οφείλουμε να διατηρήσουμε την γλωσσική, θρησκευτική και εθνική ταυτότητα του Ελληνισμού αναλλοίωτη. Μπορούμε να το πράξουμε στα πλαίσια των χριστιανικών μας καθηκόντων χωρίς κανένα απολύτως μίσος, γιατί πολύ απλά αυτό σημαίνει Έλληνας.

Εκείνο που πραγματικά περιμένουμε είναι η ουσιαστική αντίδραση της Εκκλησίας στα ζητήματα της φτώχιας, της μεθοδευμένης ηθικής εξαχρείωσης και των εγκλημάτων που τελούνται πολύ κοντά μας. Και πραγματικά, υφίσταται η χριστιανικά υποδειγματική και εθνικά σθεναρή αντίδραση και στάση ζωής του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πειραιώς Κ.Κ Σεραφείμ που έρχεται να λαμπρύνει εκ νέου τον εθναρχικό και ηγετικό ρόλο της Ελληνοορθοδοξίας στα βήματα που φώτισε ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Έχω μάλιστα την πεποίθηση ότι ο Δεσπότης του Πειραιά θα αποτελέσει ηγετική προσωπικότητα και άκαμπτο κυματοθραύστη ενάντια στους σύγχρονους Εφιάλτες και Αττίλες. Η τοποθέτησή του απέναντι στον αντισυμβατικό και εξωχριστιανικό χαρακτήρα της ομοφυλοφιλίας που κάποιοι προβάλλουν με όχημα τον δήθεν ομόφυλο γάμο, καταδεικνύει την απαράδεκτη πράξη χωρίς να προσβάλλει τον άνθρωπο. Τιμά την έννοια της οικογένειας και πριμοδοτεί τον ερχομό στην κοινωνία υπερήφανων Ελλήνων και Ελληνίδων.

Αλλά και στο ζήτημα του ολοκαυτώματος των Παλαιστινίων της Γάζας από το Κράτος του Ισραήλ ο σπουδαίος Ιεράρχης καταγράφει την πραγματικότητα όταν λέει σε μήνυμά του ότι «αποκαλυπτική διά τα δρώμενα τυγχάνει η στάσις των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και των Αραβικών ηγεσιών, που αποτελούν ετεροκίνητα νευρόσπαστα εις τα γαμψά νύχια του σιωνιστικού τέρατος». Ο Σεβασμιώτατος Κ.Κ Σεραφείμ υπογραμμίζει την διεθνή υποκρισία, κατακεραυνώνει τους Αριστερούς επικριτές της Ορθοδοξίας Μας και αναδεικνύει την αγωνιστική της φύση υπέρ της Ελευθερίας των ανθρώπων και του Γένους Μας. Αποδεικνύει στην πράξη ότι η Ελλάς και η Ορθοδοξία στέκονται στο πλάι όλων των λαών, απομονώνοντας μόνον τα ζιζάνια, με σεβασμό στην ζωή του καθενός, ενώ παράλληλα προμαχεί υπέρ του Ελληνικού Έθνους. Αυτή την Εκκλησία θέλουμε και κανείς δεν μπορεί να την φιμώσει.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΑ. Ο. Σ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: