ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΘΗΝΑ 27-1-2009.

Εν μέσω εκτραχύνσεως των οικονομικών συνθηκών και του εργασιακού περιβάλλοντος, αλλά και των εξωτερικών προκλήσεων το ελάχιστο που έχει να κάνει ένα σοβαρό κράτος είναι να διαφυλάξει την κοινωνική συνοχή. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν είναι ορατό στην χώρα και πιθανώς δεν θεωρείται αυτονόητο. Τούτες τις ημέρες μια κομβική για την διαμόρφωση της παραγωγικής αυτάρκειας του Έθνους μας εργασιακή ομάδα βγαίνει στους δρόμους προκειμένου να προασπίσει το εργασιακό της μέλλον και το ψωμί των παιδιών της.

Η αποστολή του Αγρότη είναι εξαιρετικά σημαντική για την ομαλή λειτουργία της Πατρίδος, αφού αφενός μεν επανδρώνει και δίνει ζωή στην Ελληνική Περιφέρεια και αφετέρου παρέχει με μοναδικό και αναντικατάστατο τρόπο στην υπόλοιπη Ελλάδα βασικά είδη διατροφής. Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι κανένα Έθνος δεν μπορεί να αναπτυχθεί ισόρροπα και να θωρακισθεί αποτελεσματικά αν δεν διαθέτει αρμονική κατανομή του πληθυσμού σε ολόκληρη την γεωγραφική του έκταση.

Το μεγάλο ζητούμενο σήμερα για ένα υπεύθυνο Εθνικό Κράτος είναι η διατήρηση και η επαύξηση του αγροτικού κόσμου στις εστίες του και συνακόλουθα η εξασφάλιση ενός δίκαιου εισοδήματος. Αλλά αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με τις περίφημες Κοινές Αγροτικές Πολιτικές που αποσκοπούν στην μείωση του αγροτικού προϊόντος και την σταδιακή περικοπή των επιδοτήσεων. Ούτε μπορεί να πραγματοποιηθεί από μια ομόσπονδη Ευρώπη με διαφορετικές οικονομίες και δομές παραγωγής που αγνοεί τις υπάρχουσες ιδιαιτερότητες.

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ως Ελληνικό Έθνος να μας οριοθετεί τις παραγόμενες ποσότητες η ΕΕ την στιγμή που η απελευθέρωση της αγοράς προϊόντων εκτός Ευρώπης εκτοπίζει το αντίστοιχο Ελληνικό προϊόν που δυσκολεύεται να ανταγωνιστεί τις μεθοδευμένα χαμηλά τιμές τους. Κάτι που οφείλεται στις καθηλωμένες αμοιβές των αγροτών μας, τις υπερχρεώσεις τους στις τράπεζες, στο υψηλό κόστος συντήρησης και ανάπτυξης της παραγωγής και την ύπαρξη μεσαζόντων που αγοράζουν φθηνά και πουλούν ακριβά.

Η λύση αναμφίβολα βρίσκεται στην εθνικοποίηση του αγροτικού προϊόντος που συνεπάγεται αφενός την κάλυψη της εγχώριας αγοράς αποκλειστικά από το ελληνικό προϊόν και αφετέρου την διάθεση αυτού από τον ίδιο τον παραγωγό χωρίς μεσάζοντες. Η πλήρης τακτοποίηση των αγροτικών χρεών προς τις τράπεζες θα ρυθμιστεί από το Εθνικό Κράτος με την υποχρέωση των αγροτών να συγκρατούν τις τιμές σε λογικά πλαίσια που θα ελέγχει το Κράτος. Η εγγύηση του αγροτικού εισοδήματος σημαίνει πολλαπλασιασμός των εντίμων Ελλήνων Εργατών της Εθνικής μας Γης και ισομερές ζωντάνεμα της Πατρίδος στα πλαίσια μιας Εθνικής και Κοινωνικής Πολιτικής που οραματίζεται ο ΛΑ. Ο. Σ και ο Αρχηγός μας Γ. Καρατζαφέρης.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΑ. Ο. Σ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: