ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΛΑΪΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

ΑΘΗΝΑ 4-2-2009.

Κάποιοι που φέρουν υπερήφανα, λένε, τον τίτλο του πολιτικού παράγοντα επικαλούνται την αρτιότητα του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και την δυνατότητα αντιμετωπίσεως των προβλημάτων της καθημερινότητας, επειδή στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Μας θυμίζουν μάλιστα συχνά τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδος.

Όμως η πραγματική Δημοκρατία δεν περιορίζεται στα στενά όρια ενός μίζερου αστικού μικρόκοσμου που δεν εκφράζει το σύνολο της Λαϊκής Κοινότητας και δεν προσφέρει το Έθνος δίκην επαρχίας στις διαθέσεις δοτών διεθνών οργανισμών. Πρέπει να υπηρετεί τα ζητήματα του Έθνους και του Λαού, να είναι Γνήσια Εθνική και Λαϊκή. Να μετέρχεται της λαϊκής ετυμηγορίας για την ανάδειξη των άριστων προσώπων και λύσεων.

Ο εκλογικός νόμος ωστόσο μετατρέπεται σε μηχανισμό επίπλαστης ενισχύσεως των κομματικών δυνάμεων του Νεοταξισμού σε βάρος της λαϊκής άποψης και της ισότιμης συμμετοχής των πολιτικών φορέων που διαθέτουν διαφορετική αντίληψη. Σε μια χρονική περίοδο που ο ΛΑ. Ο. Σ καταγράφει σαφή αύξηση λαϊκής αποδοχής, η μεθόδευση «περίεργων» αυτοδυναμιών δεν είναι τυχαία. Η συζήτηση περί πριμοδοτήσεως του πρώτου κόμματος δεν αποκλείει την σύμπτυξη των εξουσιαστικών πόλων.

Όμως η Ελλάς ανήκει στους Έλληνες που μοχθούν στον αγώνα του μεροκάματου για να ζήσουν την οικογένειά τους, ενώ παράλληλα εισφέρουν από το υστέρημά τους συνειδητά και αγόγγυστα στην συντήρηση του Κράτους μας. Και όμως αντικρίζουν σήμερα τον κόπο τους να κατασπαταλιέται και να αναδιανέμεται ουσιαστικά ανάμεσα στους κόλακες και τους χρηματοδότες του Συστήματος.

Οι απολύσεις αυξάνονται, ολόκληροι κλάδοι ερημώνονται, οι στρατιές των λαθρομεταναστών αυξάνονται την ώρα που το ευρωπαϊκό σύμφωνο για την μετανάστευση υπαγορεύει την επαναπροώθηση, τα φθηνά μεροκάματα κάμπτουν τον Έλληνα νοικοκύρη, η Ελλάς καθίσταται η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης και οι πολιτικοί ταγοί μας παραδέχονται την αποτυχία και την υποταγή. Την μεν αποτυχία με την επιβολή νέας λιτότητας και την υποταγή όταν στέλεχος της ελληνικής κυβερνήσεως παραδέχεται την υπερίσχυση της ευρωπαϊκής έναντι της εθνικής αγροτικής πολιτικής την ώρα που κάποιοι ονειρεύονται μια αποσχισμένη Κρήτη.

Ο Ελληνικός λαός απαιτεί ουσιαστική μεταβολή καταστάσεων και μια άλλη εξουσιαστική νοοτροπία. Μια μεταβολή που θα στηριχθεί στην Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Ενότητα της Εθνικής Εργατικής Τάξης και μια νοοτροπία που θα προτάσσει την ισότιμη και αξιοκρατική συμμετοχή του λαού στις αποφάσεις και τα αποτελέσματα, πολιτικά και οικονομικά, που τον αφορούν, καθυποτάσσοντας ξένες επιρροές και διασπαστικές διαδικασίες. Το Εθνικό Συναίσθημα καταργεί τους ταξικούς διαχωρισμούς και η Πολιτική του ΛΑ. Ο. Σ και του Αρχηγού μας Γ. Καρατζαφέρη κατατείνει στον σχηματισμό ενός Εθνικού Λαϊκού Κράτους.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΑ. Ο. Σ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: