ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


Στο κενό η πρωτοβουλία για την ψήφο των αποδήμων

ΑΘΗΝΑ 28-2-2009.


Η θέση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού για τον ομογενειακό Ελληνισμό είναι ότι αποτελεί ζωντανό κεφάλαιο μέγιστης εθνικής σημασίας που δικαιούται να συμμετέχει ενεργά στην πολιτική ζωή του Έθνους μας τόσο δια της ψήφου και λαϊκής συναπόφασης όσο και δια της ενεργούς δραστηριοποίησης και της εκπροσώπησης του Ελληνισμού στα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Με την πολιτική παρουσία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αυτή η άποψη είναι κεντρική πολιτική ιδέα και του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού. Δυστυχώς στο κείμενο που ακολουθεί αποδεικνύεται η επικίνδυνη μικροκομματική αντίληψη του μείζονος αυτού θέματος που διέπει τα κόμματα της Νεοταξικής Καθεστηκυίας Τάξεως.

Στο κενό η πρωτοβουλία για την ψήφο των αποδήμων

Σε αδιέξοδο οδηγείται η κυβερνητική πρωτοβουλία για την ψήφο των αποδήμων, καθώς το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο για να κυρωθεί απαιτείται συναίνεση των 2/3 της Βουλής, ήτοι 200 ψήφων.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα κόμματα της Αριστεράς ότι αρνούνται το δικαίωμα ψήφου στους απόδημους Ελληνες λόγω μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Διέψευσε παράλληλα τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει το εκλογικό σώμα, υπογραμμίζοντας ότι το νομοσχέδιο όχι μόνο αποτελεί προϊόν ευρύτατου διαλόγου, αλλά παράλληλα θα ισχύσει - αν ψηφιστεί από τα 2/3 της Βουλής- στις πρώτες εκλογές που θα γίνουν μετά την 1/1/2011.

«Ο απόδημος ελληνισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού. Οι απόδημοι πρέπει να έχουν λόγο για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος και αντέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής, Τηλέμαχος Χυτήρης υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο διακρίνεται από προχειρότητα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το φέρνει στη Βουλή στο πλαίσιο ενός «φτηνού τρικ» με επικοινωνιακή στόχευση.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό αφού δεν ισχύει η αναλογικότητα της ψήφου στην περίπτωση των αποδήμων και υπογράμμισε ότι αυτό θα αντιμετωπιστεί μόνο με την κατάρτιση περιφερειών εξωτερικού.

Σε διαφορετικό τόνο το ΚΚΕ, διά του Αντώνη Σκυλλάκου, τάχθηκε αναφανδόν κατά της ψήφου των αποδήμων υποστηρίζοντας ότι αυτή αλλοιώνει την πραγματική θέληση των κατοίκων της Ελλάδας. «Δεν μπορούν να αποφασίζουν οι έξω για το πώς θα ζήσουν οι μέσα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλλάκος.

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΝ, Φ. Κουβέλης ο οποίος ζήτησε την κατάρτιση περιφερειών εξωτερικού και την ενεργοποίηση της συνταγματικής πρόνοιας για την επιστολική ψήφο.

Ο ΛΑΟΣ, αντίθετα, τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου υπογραμμίζοντας ότι το κράτος οφείλει να δείξει μεγαλύτερο σεβασμό στους Έλληνες του εξωτερικού.

Πηγή: H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: