ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ

ΑΘΗΝΑ 10-2-2009.

Το πολιτικό κατεστημένο της Πατρίδος μας αντιλαμβάνεται με σαφώς μικροκομματικά κριτήρια τις πραγματικές ανάγκες του λαού την στιγμή που μεταχειρίζεται τα επείγοντα ζητήματα της Εθνικής μας Οικονομίας με διάθεση καθαρά ψηφοθηρική. Τούτο οφείλεται προφανέστατα στην πτώση της λαϊκής απήχησης της Καθεστηκυίας Τάξεως και στην προσπάθεια διασώσεως ενός αμαρτωλού Συστήματος μέσα από ανεδαφικές ευαισθησίες που στηρίζονται σ' ένα σαθρό έδαφος εικονικών διαπιστώσεων και εσπευσμένων κομματικών συνεργασιών.

Ξαφνικά τα κόμματα της Κεντροαριστερής αντιπολίτευσης υπενθυμίζουν στην Κυβέρνηση και τους Έλληνες την έλλειψη στήριξης των ασθενέστερων λαϊκών στρωμάτων και προσέρχονται στους εργασιακούς χώρους για να δηλώσουν την στήριξή τους. Μόνο που η αναδιανομή του δημόσιου χρήματος στις τσέπες των οικονομικών και επικοινωνιακών πραιτοριανών του πολιτικού συστήματος, γνωστών ως golden boys, και η απαξίωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της αγοράς εργασίας φέρουν πολυκομματική και Νεοταξική σφραγίδα.

Βλέπουμε την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά μια συμφωνία στον χρόνο των εκλογών και την προεδρική ανάδειξη. Από την άλλη η Κυβέρνηση επιδίδεται σε επιδερμικές κινήσεις με την επαναφορά της επιστροφής του αφορολόγητου που αφορά, όπως η ίδια λέει, 900000 μικρομεσαίους και επαγγελματίες, και φορολογικές ελαφρύνσεις στην ακίνητη περιουσία. Μέτρα που σαφώς δεν αφορούν την αναζωογόνηση της ημιθανούς εθνικής παραγωγής και την ενίσχυση των θέσεων εργασίας.

Στον ΟΤΕ η πρώτη γενική συνέλευση με την παρουσία του νέου Γερμανού ιδιοκτήτη δεν πραγματοποιήθηκε τελικά μετά από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ενώ βολές εξαπολύονται πανταχόθεν για χρέη του Δημοσίου προς τον ΟΤΕ, αλλά και για υπέρογκες αμοιβές στελεχών του. Επιπλέον μεγάλο πλήγμα επιφέρεται στην περιφέρεια και τις ακριτικές περιοχές με το κλείσιμο 122 καταστημάτων του ΟΤΕ. Προκαλείται έτσι πρόβλημα εξυπηρέτησης των επικοινωνιακών αναγκών, ενώ επιπλέον σημαντικά τμήματα της νεολαίας θα στραφούν στην εσωτερική μετανάστευση στα αστικά κέντρα για εξεύρεση εργασίας. Παράλληλα οι εργαζόμενοι της κλωστοϋφαντουργίας διεκδικούν εκ νέου την καταβολή δεδουλευμένων και καταφεύγουν στον νέο υπουργό οικονομίας που δεσμεύτηκε για την οικονομική ενίσχυση του κλάδου.

Εθνική Οικονομία βέβαια υφίσταται όπου υπάρχει αδέσμευτη διαχείριση του δημόσιου πλούτου και μια συνεκτική κοινωνία στα όρια μιας Πατρίδος θωρακισμένης από κάθε είδους παρέμβαση. Η Ελλάς χρειάζεται την εγκαθίδρυση ενός Εθνικού και Λαϊκού Κράτους που θα εθνικοποιήσει το δημόσιο πλούτο της χώρας, θα ενισχύσει την ελληνική επιχειρηματικότητα και την Εθνική Εργατική Τάξη και θα καλύψει τις ανάγκες σε εργατικό δυναμικό και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά με το εγχώριο δυναμικό. Μια Εθνική και Κοινωνική Διακυβέρνηση με τον ΛΑ. Ο. Σ και τον Αρχηγό μας Γ. Καρατζαφέρη.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΑ. Ο. Σ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: