ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΠΙΣΤΗ, ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ



ΑΘΗΝΑ 14-6-2017.

Δεν έχει βρεθεί ίσαμε τώρα ουδείς άνθρωπος ή συλλογικότητα που να δύναται να υπηρετήσει δύο αφεντικά. Και αν το ισχυρισθεί τούτο, σ’ αυτήν την περίπτωση υπηρετεί αληθινά τον σκιώδη αφέντη και εμπορεύεται το ενδιαφέρον του για την κοινότητα όπου ανήκει. Τρέχει στην σκιά και τον παρά τού ισχυρού και ταΐζει την τσέπη του. Αυτός είναι ο πολιτικός. Ενώ ο Εθνικιστής ανήκει μονάχα στο έθνος του και φροντίζει για την ισχύ τού αίματός του, τού λαού του. Ιδού η διαφορά τού τυχοδιώκτη από τον πιστό.

Θα γυρέψουν να σάς πάρουν ακόμη και την στάχτη από το τζάκι. Θα σάς ζητήσουν να τούς δώσετε περισσότερα από όσα διαθέτετε. Και ήρθε η ώρα αυτή. Αλλά δεν θα προλάβουν να πάρουν τα ψεύτικα τα χρέη, κατά πως είπαν επιπλέον φωτισμένοι χριστιανοί και Έλληνες Πατέρες. Δεν κάναμε όμως το χρέος το σωστό και αληθινό προς τα οστά των προγόνων μας και την Φυλή μας. Και τούτη η πρέπουσα οφειλή είναι να κρατήσουμε άσβεστη τη φλόγα τής πίστης και την ενότητα των αδερφών μας Ελλήνων για να υψωθούν στη σωστή θέση τα εθνικά μας δίκαια.

Ποια είναι λοιπόν η πίστη των Ελλήνων; Είναι η προσήλωση στα ιερά των Ελλήνων, είναι η σπορά τού Λόγου τής Αλήθειας, είναι η δικαίωση των θυσιαστικών αιμάτων, είναι η τήρηση των εστιών και των εδαφών απάντων στα ελληνικά χέρια, είναι η επέκταση εστιών και προσκυνημάτων στα σωστά όρια και χέρια. Ο Θεός υπέγραψε το ομόλογο που έλεγε ο Εθνάρχης μας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης για την πλέρια λευτεριά και περιμένει ακόμη τις ενέργειές μας. Ο δε Ελληνισμός έχει κοινά πιστεύω, κοινά συμφέροντα, κοινή αποστολή. Και νικά πάντα όταν παύει να διασπάται σε μερίδες και ενώνεται σε ένα Σώμα. Αυτός είναι ο Ελληνικός Εθνικισμός.

Βάλτε ορέ Έλληνες στην άκρη όσα νομίζετε ότι σάς χωρίζουν και όσα σάς κάμουν να μην μιλιέστε μεταξύ σας. Ότι τα αγαθά και ο πλούτος των Ελλήνων, ο πραγματικά άσπαστος δεσμός ξεκινά από την καρδιά και καταλήγει στο νου ως εντολή. Είναι πρώτα πνευματικός ο πλούτος μας κι ύστερα υλικός. Να υπάρξει η ευλογία τού Ιησού Χριστού μας. Ότι είη ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών. Και ευθύς αμέσως να εργαστούμε με πνεύμα συλλογικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον. Να αξιοποιήσουμε τις δεξιότητές μας, την φύση που μάς περιβάλλει, την γνώση τής Φυλής μας.

Να πυργώσουμε το λοιπόν το Κάστρο τής Ελλάδος αυτάρκες και πιο γερό από πριν. Να μην επιτρέψουμε μήτε τον διχαστή να αδυνατίσει τις γραμμές μας μήτε τον εισβολέα να πατήσει γη και αγαθά ελληνικά. Τον διχαστή να τον χαλάσουμε, ότι Έλληνας δεν είναι, αλλά ψευτορωμιός. Τον εισβολέα να τον κάνουμε να προσκυνήσει τον Ελληνισμό ή να τον σβήσουμε από προσώπου γης. Να κάνουμε το ατομικό πρόβλημα συλλογικό και να το λύσουμε από κοινού. Να είμαστε την ίδια στιγμή μέσα μύστες, εργάτες και πολεμιστές. Να ενώσουμε τις ελληνικές κοινότητες αναμεταξύ τους. Τότε η Ελλάς είναι ασφαλής, όταν είναι δυνατή.

Καταλάβετέ το ορέ Έλληνες. Πρώτον, η σωτηρία σας είναι μέσα σας και πάνω σας και ουχί έξω από την φάρα σας. Δεν θα έρθει από τούς ξένους η βοήθεια. Εσείς δείξατε την οδό τού πολιτισμού, εσείς μάθατε τούς άλλους να περπατούν με ορθό ανάστημα. Και όταν βγήκατε έξω από την καστροπολιτεία σας και ανταλλάξατε ιδέες με άχρηστα χαρτιά, τότε χάσατε. Και δεύτερον, αποστολή σας είναι να διατηρήσετε την Ελληνική Φυλή απαρασάλευτη και ως εκ τούτου υγιή. Να διαιωνίσετε την ράτσα σας, να φτιάξετε λαμπρά έργα καινούργια και να εμπνεύσετε με το παράδειγμά σας τα παιδιά σας.

Ποια είναι λοιπόν η σωτηρία μας; Είναι η αναγέννηση τής Φυλής και η ισχύς τού Έθνους. Τούτο σημαίνει ότι η Ελλάς σώζει και δεν σώζεται. Έχει ασπίδα την γενναία του καρδιά ο Έλλην και όπλο πρότερο τα ιδανικά του. Έχουμε Δωρεοδότη Μέγα το Θεό και αξίες οικουμενικές την Ορθοδοξία και την Ελληνικότητα. Με τούτες τις αξίες έχουμε μπολιάσει τον κόσμο όλο. Μειονότητα αποτελούν οι εχθροί μας. Φτάνει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να κάμουμε τον Ελληνισμό ένα με μας. Κάθε Έλλην και μια Ελλάδα. Και όλοι μαζί ένα πανίσχυρο Ελληνικό Έθνος.

Ο Ελληνισμός μας δεν είναι το στενό και ατομιστικό κράτος. Πυρήνας τού Ελληνικού Εθνικισμού είναι ο όλος Ελληνισμός, είναι η Φυλή, είναι το Έθνος. Ο Εθνικισμός δεν είναι συντεχνία και γειτονιά κλειστή. Ο Εθνικισμός ανήκει σε όλους τούς Έλληνες που δίδουν ικμάδα στην Πατρίδα, σε όλους τούς Έλληνες που ζουν και εργάζονται για τα παιδιά τους και επομένως για την Πατρίδα τους, σε όλους τούς Έλληνες που ταιριάζουν το αίμα με τη συνείδηση. Ο Εθνικισμός ανήκει σε όλους τούς Έλληνες που έχουν μέσα τους το αίσθημα τής λευτεριάς και τής εθνικής φιλοδοξίας.

Ο Εθνικισμός εκφράζει όλους τούς Έλληνες που θέλουν να κληροδοτήσουν σπίτι, γη και καλό όνομα, όλα τους ελληνικά. Ο Ελληνισμός τιμά τούς πρεσβύτερους και δίδει νέους ανθούς με την εντολή να ξεπεράσουν τούς παλαιούς, τα δε έργα των νεότερων να αποδειχτούν λαμπρότερα των περασμένων. Τούτο σημαίνει ότι ο Ελληνισμός και ο Εθνικισμός ταυτίζονται. Βρισκόμαστε επάνω στον ιερότερο και στρατηγικότερο βράχο τής πλάσης, με γεωφυσικά κάλλη και μείζονα γεωπολιτικά περάσματα. Το μόνο που μένει είναι η ηγετική φυσιογνωμία και η μεγιστοποίηση τής ελληνικής παρουσίας. Τούτο εστί Εθνικισμός.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: