ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

ΑΘΗΝΑ 28-8-2020.

Γράφει ο Καραχάλιος Σπυρίδων τού Κωνσταντίνου.

http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

 

Η παράνομη τουρκική παρουσία στα ελληνικά ύδατα συνεχίζεται με τον σκοπό εκ παραλλήλου τής αρπαγής γεωφυσικού πλούτου και τής υπεξαίρεσης κυριαρχικής διαχείρισης ελληνικού ζωτικού χώρου. Σκοπός των Τούρκων είναι να αρπάξουν υδάτινο και χερσαίο όγκο στο Αιγαίο μέσα από την προσυμφωνημένη διαδικασία τής προσφυγής στο διεθνές δικαστήριο τής Χάγης για την επίλυση δήθεν ελληνοτουρκικών διαφορών. Και λέμε δήθεν διαφορές, διότι η ελληνική υφαλοκρηπίδα έχει σαφώς προσδιορισμένο εθνικό χαρακτήρα βάσει τού διεθνούς δικαίου και ο μόνος αδικημένος που διαθέτει ελληνικά κυριαρχικά και εδαφικά δικαιώματα παρανόμως δεσμευθέντα και καταπατηθέντα από την Τουρκία είναι η Ελλάς.

 

Το διεθνές δίκαιο παρέχει στην Ελλάδα ως παράκτια χώρα το δικαίωμα τής επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια προς πάσα κατεύθυνση. Το δε συγκεκριμένο δικαίωμα ασκείται μονομερώς από την ενδιαφερόμενη χώρα και επομένως και από την πατρίδα μας. Δεν χρειάζεται η συμφωνία ανάμεσα σε γειτονικά κράτη, όπως συμβαίνει στην περίπτωση τής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Κι όμως, στην περίπτωση τής συζητήσεως στο ελληνόφωνο κοινοβούλιο για την παροχή εγκρίσεως των συμφωνιών τής Ελλάδος με την Ιταλία και την Αίγυπτο στο θέμα τής ΑΟΖ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια μόνο στο Ιόνιο, στην πλευρά τής Ιταλίας.

 

Το ψευτορωμέϊκο αποφεύγει συστηματικά να επεκτείνει τα χωρικά μας ύδατα προς την προσωρινά κατεχόμενη από τούς Αλβανούς Βόρειο Ήπειρό μας και προς την Κρήτη, όπως επίσης και στο Αιγαίο. Ο λόγος λέγεται διεθνές δικαστήριο τής Χάγης και συγκυριαρχία με τούς Τούρκους στο Αιγαίο. Για δε το Αιγαίο ως επίσημη δικαιολογία εμφανίζεται η απειλή τής Τουρκίας για την κήρυξη πολέμου προς τη χώρα μας. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι οι ελληνόφωνοι πολιτικοί τής νεοταξικής αστικής δημοκρατίας στο σύνολό τους έχουν συμφωνήσει στην αναγνώριση ζωτικών συμφερόντων τής Τουρκίας στο Ελληνικό Αρχιπέλαγος. Έχουν συμφωνήσει στην διεθνοποίηση τού Αιγαίου στα σημεία που έχουν μείνει ακάλυπτα από τη συμφωνία με την Αίγυπτο ανατολικά τού 28ου μεσημβρινού, ενώ και στην περίπτωση τής Ιταλίας έχουν παραχωρήσει ζώνη αλιείας στα 9 ναυτικά μίλια.

 

Οι Τούρκοι εμφανίζονται σίγουροι για την αρπαγή ελληνικού γεωπολιτικού χώρου. Διεκδικούν μάλιστα όχι απλώς κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, αλλά επιπλέον νησιά, νησίδες, βραχονησίδες και ψευδή μειονοτικά δικαιώματα στη Θράκη μας. Γι’ αυτό άλλωστε στις τελευταίες επαφές τής Ελλάδος και τής Τουρκίας στο επίπεδο των εξωτερικών υποθέσεων με τον Γερμανό υπουργό, οι Τούρκοι μίλησαν για μια απάντηση που δεν θα είναι ατύχημα, απείλησαν δηλαδή την χώρα μας με πόλεμο προκειμένου να συρθούμε σε στημένο διάλογο επί όλων των τουρκικών διεκδικήσεων.

 

Η Ελλάς τής καρδιάς μας εφαρμόζει πιστά και απόλυτα το βασικό δόγμα τής γεωστρατηγικής τακτικής που λέει ότι τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα επιβάλλονται πλήρως και αποφασιστικά. Το διεθνές δίκαιο εφαρμόζεται σε συνάρτηση με τον Νόμο τού Έθνους για την αποκατάσταση τής εθνικής και εδαφικής κυριαρχίας παράλληλα με την κατοχύρωση ζώνης εθνικής ασφαλείας, πλήρως προστατευμένης στην αποκλειστική δικαιοδοσία τής Ελλάδος.

 

Η Ελλάς τής καρδιάς μας θέλει επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στα ύδατα τής ελληνικότατης Βορείου Ηπείρου μας, τής Κρήτης μας, τού Αιγαίου μας και την άμεση υλοποίηση τού ενιαίου γεωστρατηγικού χώρου Ελλάδος και Κύπρου μας, δίχως την παραμικρή ανάμιξη τής Τουρκίας. Η βάση εξόρμησης των Τούρκων είναι εδάφη ελληνικά υπό προσωρινή κατοχή, η δε παρανομία και η στρατιωτική αρπαγή δεν παράγουν νόμιμα αποτελέσματα όσα χρόνια κι αν περάσουν. Η χρήση των τουρκικών στρατιωτικών μέσων με απειλητική διάθεση σε βάρος διεθνώς κατοχυρωμένων ελληνικών ζωνών καθιστά άκυρη πάσα διαδικασία διαλόγου που μόνο ως προδοτική μπορεί να εκληφθεί.

 

Συμμαχίες η αληθινά κυρίαρχη Ελλάς μπορεί να εξεύρει όπως διεφάνη και στην περίπτωση τής Γαλλίας. Η δε διέλευση των στενών των Δαρδανελίων είναι ένας παράγοντας που θα επηρεάσει τις σχέσεις των αμερικανών και των ρώσων με τούς τούρκους. Σε πάσα περίπτωση αυτή η αληθινά κυρίαρχη Ελλάς είναι η λαϊκή και εθνικιστική Ελλάς που εγγυάται την ελευθερία ελληνικών ψυχών και εδαφών με την αποφασιστική συνδρομή τού ενδόξου ελληνικού στρατού. Είναι η Αγία, Μεγάλη και Αυτοκρατορική Ελλάς που εκτείνεται από τα αδριατικά νερά έως τον Πόντο της Ελληνίδας Ανατολής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: