ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ 11-2-2009.

Σημαντικές μεταβολές συντελούνται στον συμμαχικό οδικό χάρτη και αφορούν διακρατικές συνεργασίες που βασίζονται σε γεωγραφικές υπερβάσεις και συμπτύξεις που γεφυρώνουν θρησκείες και πολιτισμούς διαφορετικούς. Χώρες που αντιπροσωπεύουν τον Χριστιανισμό και τον Ισλαμισμό πλησιάζουν εγγύτερα μηδενίζοντας τις αποστάσεις. Οι ουσιαστικές διαφορές τους και οι σαφείς αποστάσεις που τηρούν από κοινού από τις δυνάμεις του Νεοταξισμού με τις υπερφίαλες μονοκρατορικές αντιλήψεις και η εξυπηρέτηση κοινών γεωπολιτικών επιδιώξεων και συμφερόντων έχουν φέρει κοντά χώρες όπως η Ρωσία και το Ιράν.

Η εμβάθυνση της συμμαχίας μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ, παρά τα αμερικανικά ανοίγματα προς μερίδα του ισλαμικού κόσμου από τον Πρόεδρο Ομπάμα, επισφραγίζει την ανανέωση του συμμαχικού άξονα που παραδοσιακά σχηματίζουν οι δύο αυτές χώρες. Οι αναγορεύσεις διαφόρων άλλων κρατών, ανάμεσα σ' άλλα και της Ελλάδος, από τις ΗΠΑ σε στρατηγικούς εταίρους δεν πείθουν εξαιτίας της ανακολουθίας λόγων και έργων. Η Ελλάς έχει δοκιμαστεί σκληρά από τις αμερικανικές θέσεις στο Σκοπιανό ζήτημα, αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις διαχρονικά με αρνητικές συνέπειες. Με μόνη εξαίρεση το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για λόγους αποτροπής της Ρωσικής καθόδου στην περιοχή.

Στο ζήτημα της Χερσονήσου του Αίμου όπως και σ' αυτό της Μέσης Ανατολής οι θέσεις των ΗΠΑ σε δυο περιοχές ευαίσθητες και ενδιαφέρουσες για τα ελληνικά συμφέροντα δημιουργούν εν δυνάμει νέες γεωπολιτικές αναταράξεις. Η πρόσφατη τοποθέτηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την απόδοση κρατικής οντότητας με συναφή αποδοχή στους ευρωπαϊκούς κόλπους του Κοσσυφοπεδίου με σαφή υπερατλαντική ποδηγέτηση δεν προοιωνίζει ομαλές διακρατικές συνεργασίες και επαφές στην γειτονιά μας. Ειδικότερα στην περιοχή της Β. Ηπείρου Μας πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί μετά και από την αλβανική προσπάθεια υφαρπαγής ελληνικών περιουσιών.

Οι επισκέψεις της Υπουργού Εξωτερικών Μπακογιάννη στην Πρίστινα και τα Τίρανα έχουν μεγάλη σημασία για την τύχη του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί το άνοιγμα της υπουργού εξωτερικών στο Κοσσυφοπέδιο, προλειαίνοντας το έδαφος για μια αψυχολόγητη αναγνώριση. Πράγμα που συνεπάγεται για λόγους ιστορικής δικαιοσύνης, διεθνούς δικαίου και εθνικού μας συμφέροντος την προώθηση της αυτονομίας και αυτοδιάθεσης των Ελλήνων της Β. Ηπείρου ως λογική συνέχεια με πλήρη πολιτική συνέπεια. Ομοίως προσεκτικοί πρέπει να είμαστε απέναντι στις εξελίξεις που διαδραματίζονται στο Αιγαίο με τις τουρκικές προκλήσεις να κορυφώνονται με υψηλές απαιτήσεις στην Κύπρο και τα υπόλοιπα νησιά μας, αλλά και την Μέση Ανατολή που μας αφορά λόγω του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και της δυνατότητας εξαγωγής κλίματος κρίσεως μετά τις ισραηλιτικές εκλογές.

Κάτω από αυτό το πρίσμα έχει μεγάλη σημασία η ανάπτυξη της συνεργασίας ανάμεσα στην Ρωσία και το Ιράν, καθώς και η αξιοποίηση του στρατηγικού ρόλου της Συρίας. Είναι άλλωστε γνωστή η στοχοποίηση από το Ισραήλ τόσο του Ιράν όσο και της Συρίας. Έτσι λοιπόν η κατασκευή από την Ρωσία του πυρηνικού σταθμού του Μπουσέρ στο Νότιο Ιράν που οδεύει στην ολοκλήρωσή του και θα πραγματοποιήσει την έναρξη λειτουργίας πιθανότατα το δεύτερο εξάμηνο του 2009, δίνει μια δυναμική ώθηση αποτροπής και ισχύος σε δύο ταχέως ανερχόμενες αντινεοταξικές δυνάμεις. Το έργο που ξεκίνησε η γερμανική siemens ανέλαβε η Ρωσία από το 1994 μέσα από τις γνωστές συμπληγάδες των απειλών ενάντια στο Ιράν με πρόσχημα το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Το πέρασμα ρωσικού πλοίου που ξεκίνησε από το Ιράν με κυπριακή σημαία με φορτίο από όπλα και προορισμό την Συρία και η διέλευσή του από την Λεμεσό απασχολεί το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κατά τρόπο σίγουρα όχι τυχαίο. Το εμπόρευμα του πλοίου ελέγχεται σε σχέση όχι με το αίτιο κάποιας παραβατικής συναλλαγής, αλλά βάσει της επιβολής κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από ένα όργανο που ουσιαστικά υπηρετεί τις αμερικανικές και Νεοταξικές επιδιώξεις. Σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας New York Post καλείται η μόνιμη εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ να πιέσει για ένα ψήφισμα που θα επιτρέπει μελλοντικά την κατάσχεση παράνομων φορτίων στην θάλασσα. Με το Ιράν να προχωρά σε εκτόξευση δορυφόρου και την Ελλάδα να συμπεριφέρεται σαν κρατικός Νεοταξικός δορυφόρος και θύμα ταυτόχρονα.

Στην επιχειρούμενη σύγκρουση των πολιτισμών που επιχειρείται ανάμεσα στον Ισλαμισμό και τον Χριστιανισμό η Ελλάς έχει κάθε λόγο και έννομο συμφέρον να τεθεί επικεφαλής σε μια δυναμική πρωτοβουλία για την ιστορική συνεργασία των δύο κοσμοθεωριών και παραδοσιακών χώρων. Η Πατρίδα μας, μέσα από μια πολιτική διαδικασία έντονων συγκρούσεων και διαπολιτισμικών επαφών, είναι η μοναδική ευρωπαϊκή παρουσία που διαθέτει τα κατάλληλα ερείσματα και την πρόσβαση στον αραβικό παράγοντα. Ο «πόλεμος» ενάντια στην «τρομοκρατία» στηρίχθηκε στην έξαψη του αντιισλαμικού μένους της Δύσης με την συνεργασία κάποιων εφιαλτών του μουσουλμανικού κόσμου για την επικράτηση επάνω στις οικονομικά εύκρατες ζώνες του πλανήτη και την ευρεία νομή της εξουσίας του Διεθνιστικού Νεοταξισμού κατόπιν εγκαταστάσεως δοτών και προσκυνημένων ηγεσιών. Η πραγματική Νεοταξική Τρομοκρατία θα διαλυθεί από την δημιουργία ενός Στρατηγικού Άξονα Ανατολής και Δύσης, όπως αυτός εκφράζεται από το Ιράν και την Συρία αφενός και την Ελλάδα και την Ρωσία αφετέρου. Με την Ελλάδα να υπαγορεύει τις εδαφικές της διασφαλίσεις και διεκδικήσεις δίχως απομονωτισμούς.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΑ. Ο. Σ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnapopsis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: