ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

ΑΘΗΝΑ 23-2-2009.

Οι ατέρμονες συζητήσεις που διεξάγονται τελευταία για την αντιμετώπιση των οικονομικών ελλειμμάτων και την καλύτερη ανταπόκριση της κρατικής μηχανής στην πληθώρα των κοινωνικών της υποχρεώσεων καλύπτονται από την απόγνωση των πολιτών για τα δυσανάλογα βάρη των ευθυνών και την έλλειψη κλίματος ασφάλειας. Οι θυσίες στις οποίες έχει υποβληθεί ο ελληνικός λαός έχει δυσχεράνει τις οικονομικές του αντοχές, ενώ καλείται συνεχώς να αποπληρώνει υποχρεώσεις και σφάλματα που δεν του αναλογούν.

Στο ζήτημα της οικονομίας συνεχίζεται ο στροβιλισμός πέριξ της παγκόσμιας κρίσης την στιγμή που τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι καθαρά δομικά. Η κυβέρνηση εμμένει μονοδιάστατα στις περικοπές για τις δαπάνες και τους υπέρογκους μισθούς με το ΠΑΣΟΚ να αμφισβητεί τις εισπρακτικές δυνατότητες, το ΚΚΕ να καταγγέλλει προσπάθεια στήριξης των απωλειών του Κεφαλαίου και τον ΣΥΡΙΖΑ να στρέφει τα βέλη του στην ΕΕ.

Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Τρισέ ζητάει από κάθε κυβέρνηση να είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τις δικές της πολιτικές και φυσικά και για τις δημοσιονομικές. Στα δύσκολα η ΕΕ εγκαταλείπει την περίφημη κοινοτική αλληλεγγύη και παραδίδει κρατικές οικονομίες στις δαγκάνες του ακριβού δανεισμού, το δε ευρωπαϊκό σύμφωνο σταθερότητας ανασύρεται για τα ελλείμματα προκειμένου να περιορίσει τις δυνατότητες της εθνικής ανάπτυξης κάθε κράτους χωριστά.

Οι πολιτικές δυνάμεις του νεοταξικού κατεστημένου όμως αδυνατούν να αρθρώσουν αυτόνομο λόγο και να προστατέψουν τους πολίτες με την διασφάλιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Η Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών απέκλεισε τα λιμάνια σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα ζητώντας την κρατική προστασία από τους λαθρομετανάστες που τρυπώνουν κρυφά στα φορτηγά τους προκειμένου είτε να γλιτώσουν τους ελέγχους είτε να μεταβούν σε άλλους προορισμούς. Ζητούν ακόμη ελέγχους για τα παράνομα ξένα φορτηγά που υποκλέπτουν μεταφορικό έργο από τους Έλληνες αυτοκινητιστές.

Τα μηνύματα όμως δεν δείχνει να τα εισπράττει μια πολιτική τάξη που έχει εγκαταλείψει το σύστημα υγείας σε νοσηρές καταστάσεις και το σωφρονιστικό σύστημα σε μόνιμες αποδράσεις. Με την τρομοκρατία να ζητάει αίμα και την ελευθερία λόγου να δοκιμάζεται. Με την Τουρκία να κάνει ασκήσεις στο Αιγαίο με διχοτομικές τάσεις και ξένες πλάτες. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάς είναι μια Εθνική Λαϊκή Διακυβέρνηση που θα διαθέτει αυτόνομη βούληση, θα επιβάλλει τον σεβασμό στην εθνική οικονομική διαχείριση και το δικαίωμα της προστασίας της εθνικής κυριαρχίας και θα στηρίξει τον εργασιακό της ιστό. Μια Ελλάδα που μόνον ο ΛΑ. Ο. Σ και ο Αρχηγός μας Γ. Καρατζαφέρης μπορούμε να οικοδομήσουμε με Εθνική Πίστη και Κοινωνική Συμμαχία.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΑ. Ο. Σ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια: