ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΗΝΑ 17-5-2009.

Ένα Έθνος που επιθυμεί να αναπτυχθεί αξιοποιώντας τις δυνατότητες του λαού και αυξάνοντας την επιρροή και την παρουσία του πρέπει απαραιτήτως να διαθέτει ακλόνητη Εθνική Μνήμη και διεκδικητικό στρατηγικό σχεδιασμό. Πρέπει να έχει μόνιμη συντροφιά στα κατοπινά του βήματα τα ιστορικά επιτεύγματα και τις εθνικές πληγές από το ένδοξο παρελθόν ώστε να γνωρίζει διαρκώς τι οφείλει να επαναλάβει και να δημιουργήσει σε μια νέα βάση και τι οφείλει να αποτρέψει και να αποφύγει.

Πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι οφείλουμε να σεβαστούμε έναν βασικό ιστορικό νόμο που λέει ότι ένα Κράτος δεν παραδίνεται στις επόμενες γενεές μικρότερο, αλλά μοιραία και νομοτελειακά ακέραιο και μεγαλύτερο. Και φυσικά ο στρατηγικός σχεδιασμός δεν περιορίζεται σε λίγα στρέμματα γης ούτε καλύπτει ξένες ανάγκες, αλλά εκτείνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη που υπάρχουν ελληνικά συμφέροντα και πληθυσμοί με την άσκηση διεισδυτικότητας ανεξάρτητα από θρησκευτικά ή άλλου είδους στεγανά.

Στην Πολιτεία των διεφθαρμένων και ριψάσπιδων γραικύλων έχουν βαλθεί να αντικαταστήσουν την Εθνική Μνήμη με την διεθνιστική αφασία, ενώ δεν λείπουν και οι παρακρατικοί του Διεθνιστικού Νεοταξισμού που θα ήθελαν να αποθέσουν το Ελληνικό Έθνος στο μνήμα της παγκόσμιας ιστορίας. Πρόκειται για μια λυσσώδη προσπάθεια που καταλήγει στην αποδοχή εξευτελιστικών συμφωνιών μέσα από παλιόχαρτα που οι ηγετίσκοι τα ονομάζουν Συνθήκες. Αλήθεια, τι κάνανε όλοι αυτοί οι τύποι και όλες αυτές οι συνθήκες για να αποτρέψουν τις γενοκτονίες του Ελληνισμού, όπως την Ποντιακή Γενοκτονία που τιμούμε στις 19 Μαΐου;

Και εδώ ακριβώς έγκειται η Πατριωτική Πίστη και η Εθνοφυλετική Συνείδηση της Εθνικοκοινωνικής Παράταξης που δεν περιορίζεται από μια πεπερασμένη πολιτική ανθρωπογεωγραφία και δεν δεσμεύεται από κανενός είδους συμφέροντα, αλλά αποτελεί την Παράταξη όλων των Ελλήνων Πατριωτών. Διότι η Τιμή και η Μνήμη απέναντι στα χιλιάδες θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας όπως και των υπολοίπων γενοκτονιών σε Μικρά Ασία και Α. Θράκη, δεν είναι μια στείρα εθιμοτυπία, αλλά ένας όρκος χρέους και μια υπόσχεση τιμωρίας και λυτρώσεως. Χρέος στους προγόνους που οφείλουμε τα πάντα και τους αγέννητους που θα αποδώσουμε απολογισμό, τιμωρία των ντόπιων και αλλογενών υπαιτίων, δωσίλογων και κατακτητών, και λύτρωση με την απελευθέρωση των Σκλαβωμένων Ελληνικών Πατρίδων.

Όταν θα βρεθούμε απέναντι σ’ ένα μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού, είναι σίγουρο ότι ο λογισμός μας θα τρέξει στην Άγια Μορφή του Εθνομάρτυρα Αυτοκράτορα των Ελλήνων Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Και αυτό δεν θα συμβεί τυχαία. Είναι μια Ιερή Θύμηση που μας θεριεύει την υποχρέωση του Έλληνα Πολεμιστή να θυσιάζει τα πάντα, ακόμα και την ίδια του την ζωή, για την Σωτηρία και την Δόξα της Πατρίδος. Είναι γιατί μας ξυπνάει το χρέος να μην ξεχάσουμε ποτέ τους Ηρωικούς Νεκρούς του Έθνους Μας, να βαδίσουμε στα χνάρια τους και να γυρέψουμε πίσω το αίμα και το βιος τους.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο παράδειγμα της Τουρκίας και θα λάβουμε σίγουρα την κατάλληλη ώθηση. Οι Τούρκοι πραγματικά κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους μαζί μας. Άλλωστε και οι δύο στην ίδια περιοχή δεν χωράμε. Η Τουρκία ξέρει ότι τα μορφώματα που χτίστηκαν ως προϊόντα εγκληματικών πράξεων δεν έχουν πολλές επιλογές. Βλέπουμε την ανάδειξη στο υπουργείο εξωτερικών της προσωρινής γείτονος του Νταβούτογλου να στηρίζεται στο όραμα της ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Σουηδία που θα αναλάβει την κυλιόμενη προεδρία της ΕΕ από τον Ιούλιο και στην συνάντησή του με τον Επίτροπο για την διεύρυνση Ρεν και τον Σουηδό ομόλογό του Μπιλντ, ο Νταβούτογλου ξεκαθάρισε ότι ο μόνος στόχος της Τουρκίας είναι η πλήρης ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως στρατηγική προτεραιότητα ενταγμένη στην μακρά διαδικασία εκσυγχρονισμού της Τουρκίας. Θεωρεί ότι η γεωγραφική θέση της χώρας του, η οθωμανική ιστορία της και ο ισλαμικός «πολιτισμός» της θα αποτελέσουν τα συνδετικά στοιχεία της βαλκανικής επιρροής της Τουρκίας σε μια διαδρομή που περιλαμβάνει την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, τα Σκόπια, την Δ. Θράκη και φτάνει στην Α. Θράκη. Μια γεωπολιτική αρτηρία που αν σπάσει, όπως λέει κι ο ίδιος, θα εξαφανιστεί το οθωμανικό τερατούργημα.

Ας τους βοηθήσουμε να εξαφανιστούν. Οι τουρκικές παραβάσεις και παραβιάσεις σε αέρα και θάλασσα σ’ ολόκληρη την ελληνική επικράτεια να λάβουν οριστικό τέλος με κατασταλτικούς τρόπους, τόσο διπλωματικούς όσο και στρατιωτικούς. Η Τουρκία να καταγγελθεί για παράβαση διεθνών συνθηκών στην άνομη διεκδίκηση της Ελληνικής Μουσουλμανικής Κοινότητας. Να ενισχυθούν οι σχέσεις της Ελλάδος με τις αραβικές και τις ομόδοξες χώρες ( Ιράν, Αρμενία κ.λ.π ) σε στρατιωτικό, οικονομικό και κάθε άλλου είδους επίπεδο με αποτρεπτικές και κυκλωτικές δυνατότητες έναντι της Τουρκίας. Να επιβάλουμε βάσει των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου την επιστροφή των Ελλήνων του Πόντου και της Ιωνίας στις εστίες τους. Να δώσουμε ως σημείο συνάντησης την Πρωτεύουσα του Ελληνικού Έθνους Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία για τον Μεγάλο Εκκλησιασμό. Για την Μεγάλη Ελλάδα με οδηγό τον Ελληνικό Εθνικοκοινωνισμό. Και του χρόνου στην Πόλη.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: