ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΛΞΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΑΘΗΝΑ 31-12-2009 .

Έχουμε διακηρύξει πολλαπλώς και σε κάθε δοθείσα ευκαιρία ότι ο Χριστιανισμός και ειδικότερα η Ορθοδοξία αποτελεί αναπόσπαστο στρατηγικό σημείο τόσο για την επιτυχή πορεία του Ελληνισμού όσο και για την ορθή άσκηση Εθνικής και Λαϊκής πολιτικής. Δεν πρόκειται απλώς και μόνον για την Ορθή Πίστη των Πατέρων της Φυλής μας απέναντι στον Δημιουργό του κόσμου Θεό, αλλά και για το απαραίτητο συστατικό στοιχείο της Ελληνικής Πολιτείας όπως εκφράζεται μέσα από τους θεσμούς και το Σύνταγμα του Κράτους μας.

Επιπλέον για τον Ελληνικό Εθνικοκοινωνισμό το ιδανικό πολίτευμα έχει την μορφή μιας Εθνικής Λαοκρατίας. Σ’ αυτό το πολιτικό περιβάλλον οι Έλληνες φέρουν την ολοκληρωτική και άμεση ευθύνη των πολιτικών επιλογών τις οποίες ποδηγετούν με την εκλογή στις κεφαλές της Εθνικής Κοινότητας των πλέον Άριστων Ηγετών σε Ήθος, Ανδρεία και Αξιοσύνη. Την ίδια στιγμή όμως αποδέχονται την ανάγκη της υποταγής στις αποφάσεις του Έθνους από το οποίο και ποδηγετούνται χάριν του γενικού καλού της Εθνικής Κοινότητος. Σ’ αυτή την διαμόρφωση ενός βαθύτατα αξιακού συστήματος είχε και εξακολουθεί να έχει καθοριστικό ρόλο ο θρησκευτικός παράγοντας και ο Χριστιανισμός.

Οι ισορροπίες εξασφαλίζονται όταν από την μια πλευρά ο Εθνικισμός προτάσσει την πειθαρχία της ομάδος και την προσφορά του ατόμου σ’ αυτήν σε βάρος του εγώ και από την άλλη ο Χριστιανισμός αναδεικνύει την Πίστη και την Ευγνωμοσύνη στον Δημιουργό και τα πεπρωμένα της Φυλής που μετουσιώνονται Ελέω Εκείνου.

Η Εθναρχική Ορθόδοξη Πίστη είναι σύμφυτη με τον Ελληνισμό και παραμένει όρθια και ζωντανή. Ο αυθεντικός Χριστιανισμός και ο Γνήσιος Ελληνισμός εργάζονται υπέρ της ένθεης και πατριωτικής παιδείας, υπέρ της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης των Ελλήνων, υπέρ της διατηρήσεως των Ιερών Θεσμών και Παραδόσεων, υπέρ της Ενότητος Κράτους και Εκκλησίας, υπέρ της προστασίας των Ελλήνων από εξωτερικές παρεμβάσεις και υπέρ της αναπτύξεως του Έθνους μας.

Ηχηρή υπήρξε η δόνηση που προκάλεσε η αντίδραση του Οικουμενικού Πατριάρχη στην γνωστή συνέντευξη που παραχώρησε στον αμερικανικό σταθμό CBS. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε για πιέσεις που σχετίζονται με την τουρκική επιθυμία της εξαφάνισης των Ελλήνων και τον ξεριζωμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τα Άγια χώματά μας. Κι όλα αυτά δηλώθηκαν με την ύπαρξη ενός σκληρού κατακτητικού τουρκικού κράτους που διατηρεί τον Πατριάρχη μας υπό καθεστώς ουσιαστικής ομηρίας και υπό τις διεθνείς συζητήσεις με την συμμετοχή των ΗΠΑ για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης που ουδόλως πρέπει να συνοδευτεί από παραχωρήσεις στις διεκδικήσεις του Τουρκικού προξενείου Κομοτηνής στην Ελεύθερη Θράκη μας.


Οι προκλήσεις όμως υφίστανται και εντός των τειχών της Πατρίδος, προσκρούοντας στους Ελληνόψυχους Μητροπολίτες Καλαβρύτων κ.κ Αμβρόσιο και Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ. Στην διάρκεια Συνόδου της Εκκλησίας o Σεβασμιότατος κ. Αμβρόσιος είπε ότι η Εκκλησία μας δεν έχει κανένα λόγο να ανοίξει εκείνη τον διάλογο περί των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας ούτε να παγιδευτεί σε μια λογική του χωρισμού των κορυφαίων θεσμών, δίνοντας λαβή σχολίων στους κακεντρεχείς που τον επιδιώκουν. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων αναφέρθηκε στην γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Θ. Δραγώνα με τις προσβλητικές αμφισβητήσεις στην διαχρονική μας ελληνικότητα και τις ανόσιες επεμβάσεις στο χώρο της Παιδείας κάποιων «πεφωτισμένων» προκειμένου να αφαιρεθούν οι εικόνες και τα ιερά μας σύμβολα από τα σχολεία, τα δικαστήρια, τους δημόσιους χώρους.

Ο Σεβασμιότατος, ενισχύοντας τον επίσης πατριωτικό λόγο του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, συνέτεινε στην ανάγκη ετοιμότητας για την αντιμετώπιση του επερχόμενου άθρησκου Κράτους που επιδιώκουν να επιβάλλουν οι γνωστές αόρατες σκοτεινές δυνάμεις και οι διαβόητες Λέσχες και Οργανισμοί Παγκόσμιας Νεοταξικής και Αντεθνικής Εξουσίας. Είναι τα Κέντρα Παραεξουσίας που χρίζουν και ενισχύουν προπαγανδιστικά τους πρόθυμους για την σκλαβιά πολιτικούς που, ω του θαύματος, η προβολή που τους ακολουθεί τους φέρνει στην εξουσία της χώρας.

Με τις ελληνοποιήσεις εκατοντάδων χιλιάδων αλλόθρησκων και αλλογενών να εξαγγέλλονται, με το δικαίωμα ψήφου των λαθρομεταναστών να αλλοιώνει την λαϊκή ετυμηγορία και την εθνοφυλετική μας γνησιότητα, με τις παραβάσεις και τις παραβιάσεις των Τούρκων μεταφορέων τους να έχουν κάνουν την ζωή των ακριτών μας κόλαση ακόμα και χριστουγεννιάτικα.

Από την άλλη πλευρά η Ρωσία εισέρχεται δυναμικότερα στον τομέα των πολιτικών σχέσεων με την Ευρώπη μέσω της πρόσκλησης για κοινές στρατιωτικές δράσεις ενάντια στην τρομοκρατία και τα όπλα μαζικής καταστροφής. Παράλληλα η προμήθεια σκαφών από την Γαλλία με τη δραστηριοποίηση κοντά στις ακτές χωρών μελών του ΝΑΤΟ και η δημιουργία πετρελαιαγωγών στην Σιβηρία με την δυνατότητα τροφοδοσίας της Κίνας προκαλούν τον αμερικανικό εκνευρισμό.

Δεν αναφερόμαστε φυσικά υπέρ καμίας μονομερούς συμμαχίας της Ελλάδος. Αναφερόμαστε όμως υπέρ της διαφύλαξης της Ορθόδοξης κληρονομιάς μας, υπέρ της δυναμικότερης συζεύξεως αυτής με το Ελληνικό Έθνος και την Εθνική Ιδέα και υπέρ της διανοίξεως δυναμικών πολιτικών δρόμων με την αποφασιστική συμβολή ενός Ορθόδοξου Τόξου. Ένα Ορθόδοξο Τόξο που θα έλξει κάποιους συμμάχους και θα εξαναγκάσει κάποιους άλλους να ακούσουν τις ελληνικές θέσεις. Αρκεί να αποδώσουμε τις ηγετικές θέσεις που αρμόζουν στην Πολιτική, την Ορθοδοξία και τις Ένοπλες Δυνάμεις με Εθνικό Φρόνημα και Κοινωνική Αλληλεγγύη.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnapopsis.blogspot.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια: