ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ



ΑΘΗΝΑ 6-5-2014.

Σήμερα μετά από δύο χρόνια απραξίας, οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά μπήκαμε στον εργασιακό μας χώρο προκειμένου να λάβουμε επίσημη ενημέρωση για την πορεία του Ναυπηγείου μας από τον επικεφαλής ναύαρχο του κλιμακίου του πολεμικού ναυτικού που εδρεύει στον Σκαραμαγκά. Ενημερωθήκαμε λοιπόν για το νόμο που ψηφίστηκε στην βουλή ώστε να αναλάβει το Πολεμικό Ναυτικό μαζί με τους εργαζομένους τις εργασίες ολοκληρώσεως της κατασκευής των τεσσάρων υπερσύγχρονων υποβρυχίων που έχουμε αναλάβει και την παράδοση των υποβρυχίων στον πολεμικό μας στόλο.

Η εργασιακή μας σχέση με την έως σήμερα άφαντη ιδιοκτησία παραμένει ενεργή, όπως και οι απαιτήσεις για μεροκάματα, επιδόματα και ένσημα που έχουν επιδικαστεί υπέρ μας από τα αρμόδια δικαστήρια. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας, λέμε τώρα, αυτής τής ελληνόφωνης και προσκυνημένης στους διεθνείς τοκογλύφους, και τής στρατιωτικής ηγεσίας, αυτής που πραγματικά νοιάζεται για τα υποβρύχια και την άμυνα τής Ελλάδος, ενεργοποιείται σύμβαση ανάμεσα στο Πολεμικό Ναυτικό και εμάς τούς εργαζόμενους τού Σκαραμαγκά, προκειμένου από κοινού και με τη συμμετοχή υπεργολάβων να προχωρήσουμε το έργο.

Η σύμβαση ισχύει για όσο διάστημα βαστήξουν οι εργασίες, περίπου δύο χρόνια όπως μάς ειπώθηκε και λύνεται αυτοδίκαια μετά το πέρας τού έργου. Η δε μισθοδοσία μας στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα θα γίνει έως ένα ποσοστό από κονδύλι που έχει δεσμευθεί και θα το διαχειριστεί το Πολεμικό Ναυτικό.

Εννοείται πως τα προβλήματα πέραν τού αναφερομένου ζητήματος υφίστανται. Να βρεθεί δηλαδή αξιόπιστο εταιρικό σχήμα και να δημιουργηθεί το κλίμα το επιχειρηματικό και οικονομικό προκειμένου να έρθουν νέες δουλειές με βάθος χρόνου βιωσιμότητας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Να διατηρηθούν οι επισκευές, το εμπορικό τμήμα, οι κατασκευές, ο πολεμικός τομέας και το βιομηχανικό τμήμα, όλες οι δραστηριότητες αδιαίρετες και αδιάσπαστες.

Το κορυφαίο ναυπηγείο τής Ανατολικής Μεσογείου, στρατηγικής σημασίας βάση για την εθνική μας άμυνα, φυλασσόμενη σε καιρό πολέμου, πρέπει να ξαναγίνει στυλοβάτης ενός αληθινά εθνικού και λαϊκού κράτους. Γεγονός που απαιτεί ελληνική, λαϊκή και εθνικιστική πολιτική ηγεσία. Αναμένουμε την τμηματική είσοδό μας στο ναυπηγείο. Νεότερη αρθογραφία έπεται από αύριο.
ΘΕΟΣ – ΕΛΛΑΣ – ΣΤΡΑΤΟΣ – ΛΑΪΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ!!!
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: