ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ 8-9-2009.

Η εκλογική διαδικασία στα πλαίσια ενός δημοκρατικού πολιτεύματος αποτελεί την θεσμική διέξοδο προκειμένου να εξασφαλιστεί η υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και η επίτευξη των εθνικών στόχων μέσα σε κλίμα πολιτικής σταθερότητας και εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού. Και ενώ πραγματικά απουσιάζουν όραμα και σχέδιο, εντύπωση προκαλούν αφενός μεν η επίκληση για δεύτερη συνεχή εκλογή της αντιμετωπίσεως των οικονομικών ζητημάτων και αφετέρου η εσπευσμένη προκήρυξη και η καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος αιφνιδιασμού ακόμη και της πολιτειακής ηγεσίας.

Όλα μοιάζουν να γίνονται γρήγορα, γιατί κάποια ανησυχητική εξέλιξη πλησιάζει την Πατρίδα μας. Σαν να πρόκειται οι μέλλουσες δυσάρεστες καταστάσεις να είναι βαριές και ψάχνουν διαχειριστή. Αυτά τα προσδιοριστικά γνωρίσματα όμως δεν προσιδιάζουν απόλυτα στις οικονομικές δυσχέρειες, αλλά πολύ περισσότερο στα ζητήματα της εσωτερικής ανασφάλειας και των εθνικών κινδύνων. Οι μεθοδευμένες εσωτερικές αναταράξεις και οι αμφισβητήσεις της εθνικής μας ακεραιότητας, ακόμα και με την ανάμειξη διεθνών οργανισμών, αφορούν την ίδια μας την ταυτότητα και την ελευθερία.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ
Λίγες ώρες πριν την παραίτηση της Κυβερνήσεως το State Department φερόταν να κατέχει κατάλογο με ονόματα που σχετίζονται με την τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, ενώ σε έγγραφό της η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Χ. Κλίντον ζητούσε την εξαίρεση από την πρόνοια υπέρ των Αμερικανών πολιτών σε περίπτωση που οποιαδήποτε υπηρεσία χρειασθεί να ενεργήσει σε βάρος των ατόμων αυτών. Ακολούθησε η υποτελής ψήφιση του νομοσχεδίου για την συνεργασία Ελλάδος – ΗΠΑ για την τρομοκρατία και την πρόληψη για την καταπολέμηση του εγκλήματος με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Επιπλέον τα χτυπήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έξω από το Χρηματιστήριο και το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με άρωμα Επαναστατικού Αγώνα, τουλάχιστον στην Αθήνα, και η εύρεση 8 ρουκετών αμερικανικής προέλευσης κρυμμένων στα Νέα Βρασνά Θεσσαλονίκης επαληθεύουν τον εσωτερικό κίνδυνο.

Η επισήμανση του Νομάρχη Αθηνών για την ανάσχεση των λαθρομεταναστών που γίνονται υποχείρια των εμπόρων ναρκωτικών, των μαστροπών και των νονών της νύχτας επιτείνει τον κίνδυνο για τον κοινωνικό ιστό μας.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Εύλογα αναρωτιέται κανείς μέσα σε μια χαώδη κατάσταση πόσο τυχαίες είναι οι τελευταίες προκλήσεις των Τούρκων που παρεμπόδισαν ένα πολιτικό αεροσκάφος της Ολυμπιακής και ένα στρατιωτικό μεταφορικό ελικόπτερο που εκτελούσαν αντίστοιχα προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο προς Μυτιλήνη και μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού για την αλλαγή φρουράς στο Φαρμακονήσι. Σε περιοχές δηλαδή που αμφισβητεί έντονα η Τουρκία την ελληνικότητά τους. Και ακόμη πόσο τυχαίες είναι οι πιέσεις που δεχόμαστε από τους διεθνείς οργανισμούς για το κλείσιμο των θεμάτων σε Κύπρο, Μακεδονία και Αιγαίο με δυσάρεστες συνέπειες και ατιμωτικούς συμβιβασμούς, όταν μας ζητούνται κοινοί αεροδιάδρομοι με την Τουρκία στα πλαίσια ενός ενιαίου νατοϊκού δόγματος, ενώ οι πάντες μας ζητούν δικαιώματα και εδάφη. Στην Κύπρο ένας απλός εκκλησιασμός των αδελφών μας στα Κατεχόμενα παρεμποδίζεται με αστείους γραφειοκρατικούς τρόπους.

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ
Ασφαλώς δεν πρόκειται για τυχαίες προκλήσεις. Ο λύκος, ακόμα και ο γκρίζος, στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Είναι σαφές ότι η Καθεστηκυία Τάξη έχει αποτύχει στην πάταξη ενός διεθνοποιημένου εγκλήματος, στην απόκρουση των ανθελληνικών σχεδίων της Νέας Τάξης, στην ποδηγέτηση ευνοϊκών συμμαχιών και στην διασφάλιση των συμφερόντων του Έθνους και του Λαού. Κάποιες φωνές μάλιστα βλέπουν την ύπαρξη Σλαβομακεδόνων, όπως ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξη στον κ. Τάκη Μίχα.

Οφείλουμε να σπάσουμε τα δεσμά της αιχμάλωτης Εθνικής και Λαϊκής Δημοκρατίας, να αποδώσουμε την Κοινωνία, την Εργασία και βέβαια την πραγματική Ελευθερία στον Ελληνικό λαό, να καταστήσουμε την Πολιτεία υπέρμαχο των συμφερόντων μιας Μεγάλης και Ελεύθερης Ελλάδος και να αποδώσουμε την Κοινωνική Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό. Ο ΛΑ. Ο. Σ και ο Πρόεδρος Γ. Καρατζαφέρης θέλουμε και μπορούμε να μετουσιώσουμε στην πράξη την επιθυμία των Ελλήνων.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnapopsis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: