ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΛΥΚΟΦΙΛΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ 20-9-2009 .

Οι προεκλογικές αντιπαραθέσεις συνεχίζονται σ’ έναν οκνηρό ρυθμό που, όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να αλλάξει. Και εδώ ακριβώς παρεμβάλλεται ως συνέπεια της πολιτικής ανευθυνότητας το στοιχείο της τραγικής επικινδυνότητας, αφού η προβαλλόμενη προεκλογική ατζέντα έχει εξαφανίσει τα ζητήματα της εθνικής μας ασφάλειας και κυριαρχίας. Προφανώς εξαιτίας της προκλητικής απουσίας της πολιτικής μας ηγεσίας.

Ασφαλώς και δεν κάμφθηκαν οι σε βάρος μας προκλητικές διεκδικήσεις και οι σφετερισμοί της ελληνικής ιστορίας και των εδαφών μας από τους γνωστούς και προσωρινούς μας γείτονες. Σίγουρα δεν έπαυσαν οι παραβάσεις και οι παραβιάσεις των Τούρκων. Προφανώς εξακολουθούμε κατά παγκόσμια πρωτοτυπία να είμαστε το μοναδικό κράτος στον ελεύθερο κόσμο που γειτνιάζουμε με τον ευατό μας στα βορειοανατολικά σύνορά μας. Με τους πάντες να εντείνουν τις διεκδικήσεις τους και εμείς να απεμπολούμε τα εθνικά μας δίκαια.

Κι όμως ο μπουχτισμένος νεοέλληνας αστός δεν πρέπει να πάρει μυρωδιά για το τι μεθοδεύεται σε βάρος της Πατρίδος και του ίδιου τού λαού. Πρέπει να ασχολείται μονάχα με την εργασία και το ψωμί που κάποιοι απειλούν να του περιορίσουν. Αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν η ληστρική συσσώρευση τού εθνικού εισοδήματος βαφτίζεται οικονομική κρίση, ενώ η Πατρίδα μας προκαλείται διαρκώς και τα ΜΜΕ της καθεστωτικής διαπλοκής αδιαφορούν.

Εντύπωση προκαλεί η συνεχιζόμενη αποσιώπηση της αποκάλυψης που αφορά την τελευταία τουρκική βαρβαρότητα με τις καταστροφές σε τάφους στο ελληνικό νεκροταφείο του Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη που προκάλεσαν ιερόσυλα ανθρωποειδή στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Αποκάλυψη που σημειώθηκε με πρωτοβουλία του Τύπου της Εθνικής Κοινωνικής Παράταξης που εκφράζει με συνέπεια στην πρώτη γραμμή του αγώνα ο Στόχος. Υπενθυμίζουμε ότι η σύληση 89 τάφων από άγνωστους δράστες έγινε αντιληπτή από τους φύλακες της Μονής της Ζωοδόχου Πηγής που γειτνιάζει με το νεκροταφείο. Η εξαφάνιση της είδησης προφανώς εξυπηρετεί την συνέχιση της ολέθριας ελληνοτουρκικής προσέγγισης τόσο με την διατήρηση των επενδύσεων της ντόπιας νεοταξικής πλουτοκρατίας στην Τουρκία, όσο και με την αποστολή της νέας ελληνικής κυβερνήσεως να προωθήσει τάχιστα την Τουρκία και τις επιδιώξεις της στην Ευρώπη, αλλά και τις επιδιωκόμενες συγκυριαρχίες στον ελλαδικό χώρο.

Στο ζήτημα της Κύπρου μας τα πράγματα εξελίσσονται ιδιαιτέρως άσχημα. Και αυτό παρά την καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το θέμα των αγνοουμένων. Το Δικαστήριο δέχτηκε τόσο την παραβίαση του άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που κατοχυρώνει το δικαίωμα στην ζωή εξαιτίας της μη διερεύνησης της τύχης των αγνοουμένων από την Τουρκία όσο και του άρθρου 5 της Σύμβασης για το δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια, αφού οι αγνοούμενοι Ελευθέριος Θωμάς και Σάββας Χατζηπαντελής είχαν καταγραφεί ως αιχμάλωτοι πολέμου.

Και όμως τα παζάρια ανάμεσα στον Κύπριο Πρόεδρο Χριστόφια και τον κατοχικό ηγέτη Ταλάτ συνεχίζονται για το θέμα της διακυβέρνησης με αυξημένη τουρκική συμμετοχή σε μια αγνώριστη Κύπρο. Είναι ιδιαιτέρως προκλητικό να ακούμε από τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Ντάουνερ να μιλάει για πολιτική ισότητα θύτη και θύματος, ενώ παράλληλα μας μιλάει για την ύπαρξη διαφορετικών ηγετών στις τωρινές συνομιλίες σε σχέση με το παλαιό σχέδιο Ανάν. Ξέρουμε πόσο πολύ τους ενοχλούσε ο εκλιπών Πατριώτης Πρόεδρος Τάσος Παπαδόπουλος! Δίκαια ο Βάσος Λυσσαρίδης μιλάει για κατακτητές και συντρόφους που θέλουν δύο κράτη, για ρεαλιστές που προσφέρουν γη και ύδωρ, για τα αποικιοκρατικά σχέδια της Μ. Βρετανίας όπισθεν της Τουρκίας, για την διοικητική διχοτόμηση και την τουρκική επικυριαρχία σ’ όλη την Μεγαλόνησο, αλλά και για την αρπαγή της Κύπρου ως νέα Αλεξανδρέττα. Μονάχα που κύριε Λυσσαρίδη οι έννοιες της Εθνικής Ελευθερίας και του Εθνικισμού είναι αχώριστοι σύντροφοι που κάποιοι τους θέλουν χώρια.

Κατά τα λοιπά δύο ακόμη περιστατικά φαίνεται να διαφεύγουν της προσοχής της προεκλογικής Ελλάδος. Το ένα σχετίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, με τις νέες συναλλαγές ανάμεσα στον νυν Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και εβραϊκή εταιρία κατασκευών, προκειμένου να εκχωρηθούν με ειδικές συμβάσεις μακράς ενοικιάσεως εκτάσεις του κορυφαίου Πατριαρχείου Μας, πράγμα που θα δυναμιτίσει τις σχέσεις με τους Άραβες Ορθόδοξους και θα αδυνατίσει την παρουσία της Ελλάδος στην Άγια Γη των Ιεροσολύμων. Ιδιαίτερα με μια ελληνική πολιτεία παρακμάζουσα, η ευθύνη του Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλου είναι μεγάλη προκειμένου να διατηρήσει ακέραια την φυσιογνωμία του Πατριαρχείου, αφού δεν γίνεται πάντα να μας φταίνε άλλοι. Το δεύτερο περιστατικό σχετίζεται μ’ ένα δήθεν αθώο βίντεο εκπαιδευτικού παιδικού χαρακτήρα από το official teacher TUBE channel που περιγράφει διάφορες χώρες, ανάμεσα στις οποίες ανακαλύπτει την χώρα…Κρήτη. Έναν κίνδυνο που για κάποιους βλέπουν κάποιοι γραφικοί Εθνικιστές μόνον!

Η υπεράσπιση της εθνικής ακεραιότητας, το μεγάλωμα της Πατρίδος και τα εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων δεν μπορούν να διαχωριστούν από το μέλλον της Πατρίδος. Διότι τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ισχυρό Εθνικό Κράτος. Αυτό υπαγορεύει η Εθνικοκοινωνική μου ταυτότητα και συνείδηση και μ’ αυτήν κατέρχομαι σαν υποψήφιος του ΛΑ. Ο. Σ στην Β Αθηνών. Γιατί η Ελλάδα δεν μετριέται μέσα σε λίγα μέτρα γης, αλλά υπάρχει όπου υπάρχουν Έλληνες.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: