ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ 6-10-2017.
 
Εκδόθηκε τελεσίδικη απόφαση τής Διεθνούς Διαιτησίας η οποία έκρινε ότι η Ελληνική Δημοκρατία ευθύνεται έναντι τής εταιρίας Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε ( Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ) για οφειλές πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ. Πρόσθετες οφειλές τού κράτους προς την εταιρία στο διάστημα τής παρουσίας τού πολεμικού ναυτικού. Αποπληρωμή υποβρυχίων συν δικαστικές αποφάσεις διαιτησίας που επισφραγίζουν την αναγκαστική αποζημίωση τού κράτους προς την εταιρία άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ συν επικύρωση ευθυνών κακής συνεννόησης τού κράτους με την ευρωπαϊκή επιτροπή ενόψει προστίμου παράνομων επιδοτήσεων που αναστέλλει τη λειτουργία τού εμπορικού τομέα συν δικαστικά έξοδα συν νέες αγωγές επί αγωγών ανάμεσα σε κράτος και εταιρία που τρέχουν. Πρόσθετες όμως ζημίες και για τον Σκαραμαγκά, παγωμένες λειτουργικές δαπάνες σ’ ένα ναυπηγείο που έχει λαβωμένο και πεπαλαιωμένο εξοπλισμό και άγνωστο τοπίο στα οικονομικά του, αφού το ναυπηγείο έχει παραχωρηθεί από το 2014 προσωρινά στο πολεμικό ναυτικό.  
Αποπεράτωση εργασιών τής εταιρίας με ανύπαρκτο εργατικό κόστος ( χαμηλότερους μισθούς που τούς επωμίστηκε το κράτος). Οι δε χαμηλότεροι μισθοί πιθανόν να παγιωθούν.
Άρνηση τού ελληνικού δημοσίου να αποδεχτεί κατάσχεση εις χείρας τρίτου ώστε τυχόν οφειλές τού κράτους να μην δοθούν στην εταιρία αλλά στους εργαζόμενους έναντι δικαιούμενων πληρωμών. Και οι κρατικές οφειλές επαληθεύτηκαν και οι ανταγωγές συνεχίζονται. Και φυσικά το κράτος βρίσκεται υπό ολική εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και οικονομικής κηδεμονίας, που σημαίνει ότι έχει κατασχεθεί από τούς διεθνείς δανειστές του που το ξεζουμίζουν, το γεμίζουν ξένους και ξένες υποχρεώσεις και ασκούν εξουσίες ακόμη και για την άμυνα αλλά υπέρ τρίτων.
Ταυτόχρονη έκδοση ανακοινώσεων σωματείου τρίαινα και ναυπηγείου ( Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 ). Η ανακοίνωση τού σωματείου εκδόθηκε λίγες ώρες πριν βγει η απόφαση τής διεθνούς διαιτησίας και αφορά ζητούμενη συνάντηση με αρμοδίους υπουργούς.
Το σωματείο, διαχρονικός διάδρομος ημέτερων και αναξίων,  στρέφεται ενάντια τόσο στο δημόσιο όσο και στην εταιρία κατά το δοκούν.
Το κράτος χρωστά στην εταιρία που χρωστάει στους εργαζόμενους. Γόρδιος δεσμός που αντιμετωπίζεται μονάχα από ένα αληθινά Εθνικό Κράτος. Και αληθινά Εθνικό Κράτος είναι μονάχα το Εθνικιστικό Κράτος.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: