ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΡΩΣΙΑ, ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

ΑΘΗΝΑ 28-1-2009.

Ο μεγάλος διακρατικός ανταγωνισμός για τον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων και των γεωπολιτικών δεδομένων έχει αρχίσει για τα καλά με απρόβλεπτες συνέπειες. Θεωρείται πλέον βέβαιο ότι δεν υφίσταται η παλαιά ισχύς της μιας δυνάμεως. Δίπλα στον γυάλινο γίγαντα των ΗΠΑ που λειτουργούν αποκλειστικά για λογαριασμό του Διεθνιστικού Νεοταξισμού, ερήμην του αμερικανικού λαού, στέκει πλέον ισχυροποιημένο το αντίπαλο δέος της Ρωσίας που κινείται στα πλαίσια του παλαιού αυτοκρατορικού παρελθόντος της, απαλλαγμένη ωστόσο από βάρη και εξαρτήσεις.

Ρωσία και ΗΠΑ έχουν ήδη επιδοθεί στην ουσιαστική δημιουργία δύο χωριστών συμμαχικών συνασπισμών που δεν διαθέτουν πνεύμα συνεννόησης, αλλά διεκδικούν ο καθένας για λογαριασμό του την πρωτοκαθεδρία και τον έλεγχο της παγκόσμιας κοινότητας. Ιδιαιτέρως σημαντικό στοιχείο αποτελεί η ύπαρξη ήδη του συμμαχικού άξονος Ουάσιγκτον – Τελ Αβίβ – Άγκυρας και η μερική ρήξη στους κόλπους του. Ρήξη που οφείλεται στην ανταρσία της τουρκικής κυβερνήσεως αρχικά με αφορμή την υπόθεση του σχηματισμού κουρδικού κράτους στο Β. Ιράκ, που ωστόσο δεν προχώρησε, και εσχάτως με την καταδίκη της ισραηλινής εισβολής στην Λωρίδα της Γάζας.

Η Ρωσία από την άλλη πλευρά οικοδομεί ένα διαφορετικό διακρατικό περιβάλλον που στηρίζεται σε διαχρονικές ιστορικές αξίες και δεσμούς, κυρίως τους παλιούς κοινούς αγώνες που σηματοδότησε και προσδιόρισε η κοινή Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη. Βασικός εταίρος ορθώνεται η Ελλάς για διάφορους λόγους. Πρώτον διότι η Πατρίδα μας βρίσκεται απέναντι από την Τουρκία με σαφή δίκαια προς διεκδίκηση, με την τελευταία να έχει σαφώς καταγραφεί στα νεοταξικά κατάστιχα. Δεύτερον διότι η Ρωσία θέλει να επανακτήσει την επαφή με την Μεσόγειο που απώλεσε εξαιτίας της σοβιετικής αβελτηρίας προς την Κεμαλική Τουρκία.

Σημαντικό σημείο τριβής παραμένει πάντοτε ο έλεγχος της Παγκόσμιας Οικονομίας και η καλύτερη προσέγγιση των ενεργειακών πόρων. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο είδαμε τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα να προσπαθεί να δελεάσει τον μουσουλμανικό κόσμο με συνεντεύξεις σε αραβικά κανάλια και αναφορές περί αποκαταστάσεως των ταραγμένων σχέσεων που προκάλεσαν οι ΗΠΑ. Την ίδια όμως στιγμή ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ παγιώνει την στοχοποίηση του Ιράν, καλύπτει τις εγκληματικές ενέργειες του Ισραήλ στην Γάζα και συντηρεί τις προκλήσεις σε βάρος Ελλάδος και Ρωσίας με επίπλαστα κρατικά μορφώματα και αντιπυραυλικές ασπίδες.

Η Ελλάς τούτες τις ιστορικές στιγμές αναλαμβάνει την Προεδρία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία ( ΟΑΣΑ ) έχοντας την ευκαιρία να δημιουργήσει τις προοπτικές για την θωράκιση της Εθνικής μας Ασφάλειας, την καλύτερη εμπέδωση των εθνικών μας δικαίων και την διαμόρφωση ενός νέου στρατηγικού σχεδίου για την προάσπιση των Ελευθέρων Εθνών απέναντι σ’ εκείνους τους φορείς που απεργάζονται νεοταξικές εισβολές, δεσμά και ομηρίες. Η αποτυχία του σημερινού συστήματος ασφαλείας έχει καταδειχθεί με σαφήνεια στις άδικες και αξιόποινες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί σε διάφορα σημεία του πλανήτη προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Το ζητούμενο είναι να χρησιμοποιηθεί η Ελληνική Προεδρεία του ΟΑΣΑ ως σημείο προβολής του κεντρικού ρόλου της Ελλάδος στις διεθνείς εξελίξεις κι όχι ως βατήρας προσωπικής πολιτικής προβολής. Και επιπλέον να δημιουργήσουμε το νέο δόγμα για την παγκόσμια ασφάλεια βασισμένο στην ελληνική φιλοσοφία για την συνεργασία των λαών, την διακίνηση πολιτισμικών αγαθών, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και το δικαίωμα των Εθνών στην φυσιολογική ανάπτυξη και την κυριαρχία τους στις κρατικές υποδομές. Πρέπει να αντιληφθεί η πολιτική μας τάξη ότι τα αξιώματα τίθενται στην υπηρεσία της Πατρίδος κι όχι η Πατρίδα στην υπηρεσία των αξιωμάτων. Και βέβαια να αντιληφθούν άπαντες ότι οι λεγόμενες Μεγάλες Δυνάμεις εκάστου εποχής δεν προέκυψαν τυχαία, αλλά θεληματικά. Θέλησαν και εκμεταλλεύτηκαν τα γεωφυσικά τους προσόντα, τις συγκυρίες και φυσικά την Δύναμη και την Ισχύ. Και η Ελλάς έχει ανάγκη από μια πολιτική ηγεσία που θα θωρακίσει το Ελληνικό Έθνος και θα το φέρει στα φυσικά του όρια δικαιώνοντας τους αγώνες και τερματίζοντας τις αγωνίες των Ελλήνων.

Η υπόμνηση της ρωσικής θέσης για μια νέα αρχιτεκτονική της ευρωπαϊκής ασφάλειας θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται σε μια νέα ελληνική εξωτερική πολιτική σμιλευμένη με τον σχηματισμό μιας σύγχρονης Μεγάλης Ιδέας. Η Ιστορική Δικαιοσύνη και το Διεθνές Δίκαιο μπορούν να κατευθυνθούν στην πορεία διορθώσεων των πολιτικών και διακρατικών αδικιών διά μέσου της αυθεντικής αυτοδιάθεσης των λαών και την διαμόρφωση των κρατών με βάση το εθνοτικό στοιχείο.

Αλλά η επιτυχία του ρόλου της Ελλάδος στην διεθνή πολιτική σκηνή απαιτεί την στήριξη της αναπτύξεως του κοινοτικού τρόπου διαβίωσης των Ελλήνων στους τόπους που ζουν και την διαμόρφωση συμμαχικών σχέσεων με βάση πάγιες εθνικές επιδιώξεις. Επιθυμούμε την στήριξη των ΗΠΑ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Πρωτεύουσας μας Κωνσταντινούπολης, αλλά επιθυμούμε και την στοργή της Ρωσίας προς την Ν. Οσετία να την εφαρμόσουμε στην Β. Ήπειρο και κάθε Ελληνική Γη. Αν κατορθώσουμε να κερδίσουμε εντός την κοινωνική συνοχή και εκτός συνόρων την Ισχυρή Εθνική Παρουσία, τότε θα κατακτήσουμε τους στόχους της Εθνικής Ασφάλειας και του Δυνατού Ελληνισμού. Με μια ηγεσία όμως Εθνικά και Κοινωνικά προσηλωμένη και ανάλογο ιδεολογικό υπόβαθρο.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΑ. Ο. Σ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/








Δεν υπάρχουν σχόλια: