ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΨΥΧΡΟ ΚΛΙΜΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ

ΑΘΗΝΑ 20-8-2009 .

Η διεθνής πολιτική πραγματικότητα διαμορφώνεται από μια σειρά γεγονότων που έχουν κοινή συνισταμένη την αίσθηση της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας. Το καλλιεργούμενο πολιτικό κλίμα συνδέει σημαντικές γεωγραφικές διαδρομές και γεωπολιτικά συμφέροντα μεταξύ τους με καταστάσεις που αποπνέουν μια ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα ενός ιδιότυπου μεσοπολέμου. Τα ιστορικά δεδομένα έχουν μεταβληθεί, όπως άλλωστε το ίδιο έχει συμβεί με τα μέσα επιτεύξεως των στρατηγικών στόχων, στρατιωτικά και οικονομικά. Όμως η επιδίωξη απόκτηση της παγκόσμιας ηγεμονίας εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στις διεθνείς εξελίξεις.

Οι συμμαχικές ισορροπίες παραμένουν πάντοτε ιδιαιτέρως λεπτές και οι συναφθείσες συμφωνίες συνεργασίας ανάμεσα στα Έθνη μεταβάλλονται διαρκώς. Ο γενικός κανόνας σ’ αυτά τα ζητήματα λέει ότι δεν υπάρχουν σταθερές συμμαχίες, παρά μόνον σταθερά συμφέροντα. Κανόνα που τηρούν οι πάντες πλην των ανεπαρκών και προσκυνημένων πολιτικών ταγών μας. Ωστόσο η ανάπτυξη της τεχνολογίας στον τομέα των οπλικών συστημάτων και των μεθόδων παρακολουθήσεως των αντιπάλων συνδυάζεται πλέον ξεδιάντροπα με την πρόκληση εσωτερικών ταραχών και την δημιουργία προβοκατόρικων χτυπημάτων που φαντάζουν στο μάτι του ανυποψίαστου πολίτη περιστατικά τάχα ασύνδετα μεταξύ τους.

Ζούμε σε μια εποχή που η τρομοκρατία εκτρέφεται από τον κυρίαρχο Διεθνιστικό Νεοταξισμό ως μέσον εκβιάσεως και καταλύσεως του Εθνικού Κράτους, τα οικονομικά συστήματα ποδηγετούνται και διαμορφώνουν πολιτικές εξαφάνισης της παραγωγικότητας και εξαθλίωσης των μικρών και των μεσαίων λαϊκών στρωμάτων και οι αρμοδιότητες επιλύσεως των κάθε λογής κρίσεων εκχωρούνται από την κρατική εξουσία στους διεθνείς οργανισμούς της Παγκόσμιας Εξουσίας που εργάζεται για την ομογενοποίηση των Εθνών. Στο κυνήγι λοιπόν του παγκόσμιου ελέγχου έχει εκτραχυνθεί η χρήση των τρομοκρατικών μεθόδων που τις βλέπουμε να κάνουν θραύση σε χώρες σαν την Ισπανία. Βέβαια η συγκεκριμένη χώρα έχει ταραγμένο παρελθόν σε θέματα μειονοτικών μεθοδεύσεων που την διαφοροποιούν από καταστάσεις τύπου αναγνωρίσεως του Κοσσυφοπεδίου. Τα τελευταία χτυπήματα ωστόσο που αποδίδονται στην οργάνωση των Βάσκων ΕΤΑ, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές, συνοδεύονται από κάποια άγνωστα συμπτώματα στην μέθοδο των προειδοποιητικών κλήσεων σε βαθμό συγχύσεως. Κάτι μη ισπανικό φαντάζει να αιωρείται.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκτίμηση των καταστάσεων που συσσωρεύονται στο πολιτικό σκηνικό της ανερχόμενης και επανερχόμενης στα διεθνή πράγματα Ρωσίας. Τελευταία σημειώνονται περίεργες απαγωγές και εκτελέσεις ακτιβιστών και δημοσιογράφων στα εδάφη ρωσικών δημοκρατιών με παρελθόν εξωγενώς μεθοδευμένων αυτονομιστικών κινημάτων. Κινήματα που διαθέτουν την περιορισμένη στήριξη του Διεθνούς Εξουσιαστικού Παράγοντα. Οι συγκεκριμένες δολοφονικές και κυριολεκτικά δολοπλόκες ενέργειες έλαβαν χώρα στην Τσετσενία, στο Νταγκεστάν και την Ινγκουσετία. Ενδεικτικό του ψυχρού κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός της ρωσικής ανακοινώσεως για την ανάπτυξη ενός νέου αντιαεροπορικού συστήματος που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μελλοντικές επιθέσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους με αεροπορικά πολεμικά συστήματα ακόμα και από το διάστημα. Η βεβαιότητα υπάρξεως αυτών των σχεδίων που εκφράζει η Ρωσία αποδεικνύει την ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα που υφίσταται στην πραγματικότητα και την στυγνή χρήση που επιφυλάσσεται για τους λαούς που αφήνονται να μαραζώνουν σε μια υποχρεωτική κατάσταση αδυναμίας.

Κανείς δεν μπορεί να εθελοτυφλεί στα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Σε εποχές που αεροπορικά δυστυχήματα και πειρατείες ακόμα και σε ρωσικά πλοία κρύβουν περίεργα μυστικά. Στην Ελλάδα κάποιοι έχουν βρει την χρυσή τομή στον αποπροσανατολισμό του Ελληνικού λαού με την υποκριτική επιθυμία της καθάρσεως του πολιτικού συστήματος που χάνεται στην βρώμικη διαδρομή άνομων συμφερόντων υψηλής διαπλοκής και εξουσίας. Την ίδια στιγμή η κοινωνική συνοχή και ηρεμία, απαραίτητες προϋποθέσεις για την αδιατάρακτη ενότητα των Ελλήνων, βάλλονται ευθέως και προσβάλλονται εντός της ελληνικής επικράτειας. Κάποιοι θέλουν με την μέθοδο των δολοφονικών και υπονομευτικών πυρκαγιών να κάψουν τα όνειρα της Πατρίδος και την προοπτική αναπτύξεως του λαού μας με τον χυδαιότερο τρόπο. Μετά από τις δολοφονικές πυρκαγιές του 2007 που είχαν αφαιρέσει ανθρώπινες ζωές στην Πελοπόννησο, το αποτρόπαιο φαινόμενο κάνει εκ νέου την εμφάνισή του με στόχο την αποστέρηση της ελληνικής επαρχίας σε ζωικό και εδαφικό κεφάλαιο, αποσκοπώντας εκ παραλλήλου στην υστέρηση της προσόδου της ελληνικής αγροτιάς, το αποτελείωμα της παραγωγής και την απογύμνωση της ελληνικής περιφέρειας. Στην ιδιαίτερη πατρίδα μου Θήβα και τον Δήμο Θίσβης στις τελευταίες πυρκαγιές βρέθηκαν επιτόπου πολλά χρησιμοποιημένα στουπιά. Παλαιότερα σε άλλες πυρκαγιές είχαν συλληφθεί λαθρομετανάστες έως και πράκτορες της Τουρκίας. Καμία μέριμνα δεν ελήφθη ποτέ. Κι όμως το φαινόμενο αυτό αποδεδειγμένα έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις και χώρες ως μέθοδος αποσταθεροποίησης.

Στην Πατρίδα μας ως απειλή συνήθως αναγορεύεται είτε αυτό που τα συστημικά παιδιά της Αριστεράς επιβάλλουν είτε οι εξωτερικές απειλές που επιτρέπουν οι πολιτικοί ενδοτισμοί και αποτρέπουν οι ηρωικές Ένοπλες Δυνάμεις Μας. Σ’ αυτή την έννοια κινδύνων όμως εντάσσονται και οι δολιοφθορές και οι ψυχροπολεμικές ενέργειες που εκφεύγουν της προσοχής της πολιτικής ‘μας’ τάξης για διάφορους λόγους, σκοπιμότητος ή μη. Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά απαιτείται η επιβολή ενός Καθεστώτος Κοινωνικής Επαγρύπνησης και Εθνικής Ισχύος που θα απομακρύνει από την χώρα τις ξένες παρεμβάσεις και θα υπαγορεύσει τους όρους επικράτησης του Ελληνισμού με Εθνικοκοινωνικό προσανατολισμό.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnapopsis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: