ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΛΕΚΕΤΑΙ

ΑΘΗΝΑ 27-8-2009.

Οι διεθνείς πολιτικές διεργασίες στο επίπεδο της διπλωματικής οδού και των μυστικών διαβουλεύσεων έχουν ενταθεί στο μέγιστο βαθμό. Ο επικοινωνιακός παράγοντας, τα εξοπλιστικά προγράμματα, οι πολιτικές πιέσεις, ακόμη και η ενεργή συμμετοχή των μυστικών υπηρεσιών επηρεάζουν αποφασιστικά τις προσπάθειες κατάληψης των γεωπολιτικών πλεονεκτημάτων και σύναψης των πλέον συμφερουσών συμμαχιών ανάμεσα στις Δυνάμεις του καιρού μας. Οι ζυμώσεις και οι πολιτικές διαβουλεύσεις ανάμεσα στα Ελεύθερα Έθνη και τις θεραπαινίδες του Διεθνιστικού Νεοταξισμού δεν μπορούν ούτε να είναι ατελέσφορες ούτε να συμβούν με όρους υποταγής και αφέλειας.

Η ανθρωπότητα πάντοτε διερχόταν και θα εξακολουθήσει να διέρχεται τον δρόμο της εξέλιξης και της προόδου μέσα από ένα αδυσώπητο συγκρουσιακό ανταγωνισμό ανάμεσα σε δύο στρατόπεδα με διαφορετικές φιλοσοφίες, διαφορετικά συμφέροντα και ξέχωρες αντιλήψεις. Ο Διεθνιστικός Υλισμός και ο Εθνικιστικός Ιδεαλισμός είναι δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στην παγκοσμιότητα διαχρονικά με ισχυρό το αίσθημα της αιώνιας πάλης για την κατάκτηση της υπεροχής. Μοιάζουν και είναι το ίδιο απαραίτητες και αταίριαστες για την προαγωγή της παγκόσμιας πολιτικής διεργασίας.

Η ανθρωπότητα πάντοτε προόδευε και θα εξακολουθήσει να προοδεύει με την επικράτηση του Άξονα των Ισχυρών Δυνάμεων που θα επικρατήσουν στον στίβο της Δυνάμεως και της Οικονομίας. Με την κατίσχυση του πνεύματος και την επικράτηση του ατσαλιού. Με την επίδειξη της ευφυΐας και την επιβλητική φυσική παρουσία σε κάθε γεωπολιτικό πέρασμα, σε κάθε σημείο πολιτικής συνάντησης, σε κάθε κάλεσμα της ευνοϊκής ιστορικής συγκυρίας. Ωστόσο οι πολιτικές επαφές και οι έξυπνες συμφωνίες διενεργούνται πάντα σε κάποια απόμερα δωμάτια και ανακοινώνονται στο τελικό στάδιο των αποφάσεων από στιβαρές ηγεσίες και Έθνη καμωμένα να ζήσουν και να κυριαρχήσουν.

Με το σταυρό και το ξίφος ανά χείρας λοιπόν. Έτσι προχωράνε οι δυνατοί άνθρωποι, οι σίγουροι ηγέτες, οι νικητές λαοί. Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις κορυφαίες κοσμοθεωρίες που θα συγκρουστούν και πάλι είναι ότι ο Εθνικιστικός Ιδεαλισμός επιστρατεύει το φωτισμένο πνεύμα, το ισχυρό όπλο και την ακμαία οικονομία στο κατάλληλο χρόνο και με τον δέοντα σεβασμό, με πλήρη αρμονία, χωρίς να απαρνηθεί τίποτα και αξιολογώντας τα πάντα. Σε αντίθεση με τον Διεθνιστικό Υλισμό που νομίζει εσφαλμένα ότι τα πάντα εξαγοράζονται και όλοι εκβιάζονται.

Στο ιστορικό σταυροδρόμι των εξελίξεων και προς αναζήτηση άξιων ηγετών και επιλογών βρίσκεται η Ελλάς, με τις ΗΠΑ και την Ρωσία να έχουν ήδη εκκινήσει τις διαδικασίες για το μεγάλο πολιτικό ξεκαθάρισμα. Σ’ ένα περίπλοκο σύστημα παγκόσμιας εξουσίας που διαπλέκεται με κανόνες κοφτούς και αμείλικτους, με την διαφορά βέβαια ότι εδώ κρίνονται υψηλόφρονα εθνικά ιδανικά κι όχι κάποιες μίζερες θέσεις κομματαρχών και κάποια δοτά κυβερνητικά πόστα.

Αποφασιστική βέβαια κρίνεται η διακριτική παρουσία της μυστικής διπλωματίας που έκανε την εμφάνισή της πρόσφατα στην ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα. Στην βίλα της οικογένειας του λόρδου Jacob Rothschild, της γνωστής οικογένειας τραπεζιτών εβραϊκής καταγωγής, όπου είχαν μυστική συνάντηση ο Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων και Ανάπτυξης λόρδος Peter Madelson με τον γιο του ηγέτη της Λιβύης Καντάφι με αντικείμενο την αποφυλάκιση από τις βρετανικές φυλακές του Al Megrahi για λόγους υγείας. Ο τελευταίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια δεσμά για την ανατίναξη του αεροσκάφους της PANAM το 1988 στην περιοχή της Σκωτίας Lockerbie. Λέγεται ότι το βαθύτερο κίνητρο είναι το Λιβυκό πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Η συμφωνία κλείστηκε παρά τις αμερικανικές αντιρρήσεις που εδώ αποδείχτηκαν μάλλον αδύναμες. Η Ελλάς ωστόσο δεν φάνηκε να αποκομίζει τίποτα την ώρα που Τουρκία, ΗΠΑ και Ισραήλ αλληθωρίζουν στο Αιγαίο υπέρ της πρώτης.

Τούτες τις στιγμές η Ρωσία δίνει μαθήματα διπλωματίας και πολιτικής οξύνοιας με ανοικτό βλέμμα υπέρ των ρωσικών συμφερόντων. H παγίδευση Αμερικανού Πράκτορα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Ρωσία από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, με υψηλά συστήματα παρακολούθησης σε ιδιωτικές στιγμές, ενός ανθρώπου που διενεργούσε τις επαφές με την Ρωσική Εκκλησία, φανερώνει μια Ρωσία που δεν αστειεύεται. Και ενώ ο Ρώσος Πρόεδρος Μεντβέντεφ υποδεχόταν στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας τον Ισραηλινό Πρόεδρο Σιμόν Πέρες με το αίτημα της μη παροχής στο Ιράν του πυραυλικού συστήματος S-300 και έδινε την απάντηση για εξέταση του ισραηλινού αιτήματος, η Μόσχα εξετάζει την δυνατότητα πώλησης στο Ιράν μαχητικών αεροσκαφών. Όμως το Ιράν έχει ηγέτη που αντιστέκεται στον Διεθνιστικό Νεοταξισμό και μπορεί να σταθεί στο πλευρό των Ρώσων.

Κι όμως δεν στερούμαστε ισχυρών ελληνικών παρουσιών, όπως στην περίπτωση του βουλευτή της κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και συντονιστή της Ε Περιφέρειας του ΣΑΕ Ιβάν Σαββίδη που χρηματοδοτεί, στηρίζει και επιβάλλει την λειτουργία της Παναγίας Σουμελά στον ιστορικό Πόντο Μας κόντρα στις τουρκικές αντιρρήσεις. Αυτό που στερούμαστε είναι μια ισχυρή και εδραία εθνική πολιτική διοίκηση που θα προσελκύσει τους ιστορικούς μας συμμάχους και θα συγχρονίσει τους σκοπούς και τους προσανατολισμούς στην κατεύθυνση αλληλέγγυων κινήσεων για την ευόδωση μιας αληθούς Μεγάλης Ελλάδος. Μια Εθνικοκοινωνική Ηγεσία που θα σύρει το ορθόδοξο άρμα μιας Ελληνικής Αναγεννήσεως.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnapopsis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: