ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΛΛΗΝΟΖΕΙΝ


ΑΘΗΝΑ 14-3-2018.

Η μεγαλύτερη περιουσία και το ασφαλέστερο οπλοστάσιο τής Ελληνικής Φυλής σχηματίζονται από τις ηθικές και τις πνευματικές αρχές μας. Είναι το σύνολο των κανόνων τής βιοθεωρίας και τής κοσμοθεωρίας μας, ο τρόπος τής ζωής τού λαού μας και η διαχείριση των σχέσεών μας με το σύνολο τής πλάσης. Κανόνες που μάς έδωσε ο Πατέρας Θεός και διαφύλαξαν οι πρόγονοι τού Ελληνισμού μας. Ήθος, σεβασμός, φιλαλληλία, ελευθερία, στερεά πίστη και αυτοθυσία.

Οι πνευματικές αρετές τού λαού μας στην νεότερη ιστορία τηρήθηκαν σε σωστό επίπεδο έως και τούς χρόνους που το κράτος μας χαλούσε με πολεμικά μέσα και με τα όπλα των εκάστοτε κατακτητών. Οι ίδιες αυτές αρετές δυστυχώς διαστρεβλώθηκαν στους υποτιθέμενους ελεύθερους χρόνους και χάλασαν με τα οικονομικά χαρτιά ξένων τυράννων και την ανηθικότητα των πόρνων και ρουσφετολόγων πολιτικών συνεργατών τους. Σφάλμα φοβερό, αμαρτία θανάσιμη, αφού η άρνηση τής θείας φύσης κόβει οριστικά τις σωτηριώδες γέφυρες τής ζωής.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που έχει ζήσει επάνω στη γη, όσο καλό χαρακτήρα και όση σοφία κι αν διαθέτει, που να μην έχει διαπράξει αμαρτίες και λάθη. Διότι οι κακουχίες τής ζωής και οι υλιστικές απολαύσεις που πέμπει ο διάβολος και οι ατομιστές άνθρωποι με τα σαθρά τους περιβάλλοντα και καθεστώτα που δουλεύουν τα έργα τα ολέθρια τού διαβόλου, βάζουν σε πειρασμό την αδύναμη ανθρώπινη φύση. Το ζήτημα ωστόσο και η διαφορά δεν είναι η πτώση, αλλά η δύναμη κυρίως εκείνου που πέφτει να κατανοήσει το σφάλμα του και να αρθεί στο ψυχικό μεγαλείο που πλάστηκε από το Θεό.

Η Ελληνική Φυλή έχει παραλάβει την αποστολική αλήθεια από το Θεό και την εκπολιτιστική και πολεμική αρετή συνάμα από τούς ήρωες που μάς άνδρωσαν. Τα Ιερά και τα Πάτρια τιμήσω μόνος και μετά πολλών. Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Το Φως τής Αληθείας μεταλαμπαδεύουμε. Το κάλλος τής ψυχής πρωτίστως φροντίζουμε. Τούς ναούς μας, τα παιδιά μας, τούς τάφους των προγόνων μας, την πατρίδα μας, ασύλητα και ελληνικά βαστούμε. Ποτέ δεν υποχωρούμε. Νίκη ή Θάνατος. Ορθοδοξία ή Θάνατος.

Ιδού τι σημαίνει για τούς Έλληνες στην πίστη, στο αίμα, στην ψυχή και τη συνείδηση το ελληνοζείν. Να ζεις κατά πάντα και δια πάντα ως Έλλην. Να βαστάς τον Κανόνα και να λαμβάνεις την ευχή τού Πατρός από την πρώτη στιγμή τής ζωής σου και για πάντα, στα καλά και στα κακά, στην ευμάρεια και τη φτώχια, στην ειρήνη και τον πόλεμο. Να κοιτάς ίσια στα μάτια το Θεό και τα παιδιά σου, μηδέποτε αρνούμενος το Θεό και πυργώνοντας την ασφάλεια των παιδιών σου με αγάπη και με το αίμα σου ακόμη, προκειμένου να ανθίσουν τα νέα άνθη τής Φυλής μας.

Δυστυχώς στους χαλαρούς καιρούς τής αντιπροσωπευτικής εξουσίας που τούς βάφτισαν ως δημοκρατικούς, ο ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί τής γης γινήκανε τεμπέληδες, κακορίζικοι και αλαζόνες. Τεμπέληδες, διότι άφησαν τη φροντίδα γης και πατρίδος στα χέρια χρυσοθήρων και ψευτορωμιών πραματευτάδων τού διαβόλου. Πήραν γρόσια από τούς πραματευτάδες αντιπροσώπους τους και πούλησαν εκκλησιές, σπίτια και ψυχές. Κακορίζικοι, διότι διέγραψαν άγιες γραφές, άγιες ελληνικές πατρίδες και φόρεσαν χειροπέδες στα παιδιά τους, αρνούμενοι τις ρίζες τους. Και αλαζόνες, αφού βάλαμε τον χρυσό στην θέση τού Χριστού.

Γινήκαμε και απρόσωποι ως λαός αναμεταξύ μας εμείς οι Έλληνες, όπως ακριβώς όλες οι σύγχρονες μορφές λαών. Απότομοι, άφιλοι, άσπλαχνοι, ατομιστές, συναισθηματικά νεκροί. Έπρεπε να έρθουν τα μνημόνια, για να βγουν στην επιφάνεια τα ελαττώματα που σκέπασαν εντελώς τις αρετές μας. Μα έτσι δεν είμαστε μήτε Χριστιανοί Ορθόδοξοι μήτε Έλληνες. Και δεν είναι διόλου ελληνικό μήτε να ψέγεις τα σφάλματα των άλλων, παραβλέποντας τα δικά σου μήτε να μπαίνεις στο καλούπι των εχθρών σου, ζώντας λίγες παραπάνω στιγμές σάπιου κουφαριού.

Ο Έλλην ζει κατ’ εικόνα και ομοίωση τού Πλάστη Θεού. Ο Έλλην ζει επικινδύνως και ηρωικώς. Ο Έλλην εξασφαλίζει την διαιώνιση τής Φυλής του κατά τις ηθικές αρχές και κατά το αίμα ταυτόχρονα. Διαιωνίζει τον Ελληνισμό κατά την ταυτότητα την ψυχική και την βιολογική, αρχίζοντας από την ψυχή και καταλήγοντας στο σώμα. Ελληνοορθοδοξία και Ελληνικότητα, Πίστη και Πολιτισμός που συνιστούν το πνεύμα λευτεριάς και δημιουργικότητας, ανυψώνουν την Ιερή Παράδοση και το Ηρωικό Ιδεώδες ως την εικόνα Θεού και το ζειν τού παιδιού Του Ελληνισμού.

Το Ελληνοζείν είναι κοσμοθεωρία και βιοθεωρία μαζί. Είναι ο χαρακτήρας και η φύση και ο σκοπός και ο προορισμός τού Ελληνισμού. Ο Χριστιανισμός μας και ο Πολιτισμός τού Έλληνα συνιστούν Οικουμενική Αξία που εδραιώνουν την δικαιοσύνη και την φυσιολογική ανάπτυξη στη ζωή τού ανθρώπου και των εθνών. Είναι η ορθή συμπεριφορά και η τήρηση τής Δημιουργίας στην τάξη που την όρισε ο Θεός και την λάμπρυναν οι αγώνες και οι θυσίες των Πατέρων του Γένους μας.

Να ορθώσουμε, να λαμπρύνουμε, να κάνουμε πιότερα τα Προσκυνήματα τής Ορθοδοξίας μας. Να καταρρίψουμε τα ψεύδη τής σατανικής ενώσεως των θρησκειών και να φέρουμε κάτω από την Σκέπη τού Θεού τούς πλανημένους με την Αρχηγία τού Πατρός μας. Να σπάσουμε τα δεσμά τής δουλείας από τούς σκλάβους τής ύλης και από τούς Έλληνες που ζουν στα ιερά χώματα τής Αγίας Ρωμανίας μας που θα γίνουν από Αδριατικής έως Ελληνίδος Ανατολής ξανά Ελληνικά. Να κάνουμε λαμπρό Κάστρο Ελλήνων Χριστιανών την Αγία και Μεγάλη Ελλάδα, εργαζόμενοι ως συμπαγές Έθνος και ενωμένη Κοινωνία Ελλήνων προς δόξα Χριστού.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: