ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΑΘΗΝΑ 2-10-2008.

Το κομματικό κατεστημένο της χώρας με τις εξωθεσμικές εξαρτήσεις και τις εξωτερικές δεσμεύσεις πνέει τα λοίσθια την ίδια στιγμή που οι πολίτες πνέουν τα μένεα εξαιτίας της επιδεικνυόμενης εξουσιαστικής ανικανότητας. Ο λαός αντιλαμβάνεται την υφιστάμενη αλλά και την επικείμενη λεηλασία της ψήφου του σε βάρος των ουσιαστικών αναγκών του.

Η ανέχεια, η παραγωγική στασιμότητα, η απαξίωση των δημόσιων οργανισμών και των επιχειρήσεων εθνικής στρατηγικής σημασίας, η αποδόμηση της εθνικής οικονομίας, η δυσχέρεια της διεθνούς θέσεως της Ελλάδος σε βάρος των εθνικών μας ζητημάτων αποτελούν μείζονες προβληματισμούς που σε σημαντικό βαθμό έχουν υποβαθμιστεί από τα κόμματα εξουσίας.

Κανείς νοήμων πολίτης δεν πείθεται ότι τα σκάνδαλα και η υπεξαίρεση του πλούτου που παράγει η κοινωνία είναι καταστάσεις μονοδιάστατες και προσωποπαγείς. Η διαδοχή της μιζέριας και του ευτελισμού της Πατρίδος καταγράφεται από τις δημοσκοπήσεις που για πρώτη φορά απηχούν την γνώμη του πολίτη.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο το τέλος των εξαρτημένων μονοκομματικών διακυβερνήσεων είναι επιδίωξη εθνικά χρήσιμη και κοινωνικά αναγκαία. Η ανάληψη των ευθυνών κυβερνητικής διαχείρισης από σύνθετα σχήματα με την δυνατότητα κοινωνικής συμμετοχής και πατριωτικού παρεμβατισμού εμφανίζεται ως καθήκον και οφειλόμενη προσφορά. Είναι σαφές ότι η αναμέτρηση υφίσταται ανάμεσα στον Πατριωτισμό και τον Διεθνισμό.

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός αντιλαμβάνεται την νέα πραγματικότητα και γνωρίζει ότι μια ενδεχόμενη συνεργασία πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά της επαγρύπνησης, της διορθωτικής επέμβασης στα κακώς κείμενα και της απαράγραπτης προώθησης της πολιτικής μας για την απάλειψη των κοινωνικών αδικιών, την επαναφορά των κοινωνικών αγαθών και πόρων στα λαϊκά στρώματα και την διάθεση του Κράτους στην αποκλειστική υπηρεσία του Έθνους.

Πρέπει ωστόσο να καταστεί σαφές ότι ο ΛΑΟΣ είναι κόμμα εξουσίας και σκοπεύει να κυβερνήσει την χώρα με Εθνικό και Κοινωνικό Ιδεολογικό Προσανατολισμό, μακριά από ακραίους φιλελευθερισμούς και ασύνορους σοσιαλισμούς. Στην παρούσα προσωρινή φάση η προέλαση της Σοσιαλδημοκρατίας και της Αριστεράς με τις ελαστικές κοινωνικές ευαισθησίες που χωράνε την λαθρομετανάστευση και τις νεοταξικές συνοδοιπορίες στα εθνικά μας θέματα πρέπει να αποτραπεί άπαξ δια παντός.

Η ΝΔ των φορολογικών επιδρομών, των σύνθετων προτάσεων αποσύνθεσης της Μακεδονίας Μας και των νεοταξικών δεσμών οδηγείται στο περιθώριο. Διότι ο ΛΑΟΣ δεν σκοπεύει να δώσει στην Πατρίδα μια κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης, αλλά εθνικής βιωσιμότητας. Αυτό που διεκδικούμε είναι η κοινωνική συμμαχία και η λαϊκή συνοδοιπορία με ενωτικούς κι όχι διαχωριστικούς όρους. Ο ΛΑΟΣ και ο Αρχηγός μας Γ. Καρατζαφέρης είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ Ο. Κ. Ε Εξωτερικών και Απασχόλησης ΛΑΟΣ

http://karachalios-spiros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: