ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ 14-10-2008.

Προβληματισμό και δυσφορία δημιουργεί σε κάθε ελληνική πατριωτική συνείδηση η στάση και η συμπεριφορά της ηγεσίας του υπουργείου εξωτερικών της χώρας μας. Πραγματικά η εικόνα που εκπέμπεται καταδεικνύει την μη κατανόηση της πραγματικότητας από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.

Η «νέα» πρόταση του κ. Νίμιτς κατευθύνεται σε ατραπούς εξόχως ανθελληνικούς. Πρόκειται στην ουσία για έναν οδικό χάρτη των σκοπιανών θέσεων που υπερβαίνει την υποτιθέμενη μοναδική διένεξη του ονόματος των Σκοπίων και αποκαλύπτει την συμπερίληψη στις διαπραγματεύσεις των ζητημάτων περί της εθνότητας και της γλώσσας του κρατιδίου.

Η ονομασία «Δημοκρατία της Β. Μακεδονίας», ομοίως εντελώς απαράδεκτη με την παράλληλη χρήση του ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας», επισφραγίζει την διπλή ονομασία των Σκοπίων, ενώ ανοίγεται μέσω διαβατηρίων ο δρόμος για «μακεδονική» εθνικότητα και γλώσσα!

Την ίδια στιγμή στην Αμερική ο «Συνασπισμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων» καλεί τον Ελληνισμό της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου σε συγκέντρωση διαδήλωση διαμαρτυρίας για την καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας των Σκοπίων. Κάνει μάλιστα λόγο για μια εντεινόμενη εκστρατεία ρατσιστικής καταπίεσης σε βάρος των 250000 Ελλήνων που ζουν στις περιοχές υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης των Σκοπίων. Η ανακοίνωση της ανωτέρω οργάνωσης περαιτέρω λέει ότι η σκοπιανή κυβέρνηση συνεχίζει την μακριά παράδοση πολιτιστικής γενοκτονίας του ελληνικού πληθυσμού και αναφέρεται στη βίαιη κατάληψη ελληνικών γαιών, μεταφορά πληθυσμών, καταπιεστικές ρατσιστικές διακρίσεις και προπαγάνδα, άρνηση της ελληνικής εθνικής ταυτότητας, βίαιη σλαβική αφομοίωση.

Την πρωτοβουλία για την συγκρότηση του «Συνασπισμού για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ελλήνων» την είχε το «Κυπριακό Δίκτυο Δράσης της Αμερικής». Και επειδή η 13η Οκτωβρίου είναι η ημέρα μνήμης για το θάνατο του αρχηγέτη του μακεδονικού αγώνα Παύλου Μελά που αγωνίστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας Μας, έργο πατριωτικό θα ήταν να ωθήσουμε τους κηφήνες του κρατικού μηχανισμού να προβούν επιτέλους στις εργασίες για την επισκευή του σπιτιού στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ο μεγάλος ήρωας στο χωριό Στάτιστα που φέρει έκτοτε το όνομά του. Άλλωστε από το 2004 εκκρεμεί αρχιτεκτονική μελέτη επισκευαστικών εργασιών της Οικίας.

Τα χειρότερα έπονται. Είναι ώρα πλέον να εγκαταλείψουμε τους ενδοτισμούς, να ξεκουράσουμε τους ημέτερους κουρασμένους διαχειριστές και να απομακρύνουμε τους ανεπιθύμητους διαμεσολαβητές. Να απαγορέψουμε την αλλότρια χρήση του ονόματος της Μακεδονίας Μας και να καταχωρίσουμε την επίκληση του όρου ως αυτόχρημα αποδοχή ελληνικότητας του επικαλούμενου. Να φερθούμε σθεναρά για την προάσπιση κάθε έννοιας και αξίας που ανήκει στο Έθνος και την Κοινωνία των Ελλήνων.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΑ. Ο. Σ

http://karachalios-spiros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: