ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ 10-10-2008.

Η διαμόρφωση στην διεθνή πολιτική σκηνή μιας κυρίαρχης άποψης και η σχηματοποίησή της σε επικρατούσα αντίληψη και τελική απόφαση έχει αποδειχθεί πολλαπλώς και παραμένει ως το άθροισμα αυξημένης εθνικής επιρροής και συμφερόντων. Συμφέροντα που επεκτείνονται τόσο στις εμπορικές δραστηριότητες και τους εξοπλισμούς όσο και στην δέσμευση των ευεργετημένων κρατικών μορφωμάτων από τους ευεργέτες κρατικούς εταίρους και τις επιδιώξεις τους. Αυτή η κρατούσα αντίληψη πολιτικής διαχείρισης ισχύει μετά επιτάσεως στα εξωτερικά ζητήματα της Εθνικής Κοινότητας και την άσκηση της διπλωματίας που υποτίθεται ότι αποτελεί το σκαλοπάτι ειρηνικής εξεύρεσης λύσεως και αποφυγής συγκρουσιακών καταστάσεων οιασδήποτε μορφής.

Ωστόσο αυτή η λογική επεξεργασία των πραγμάτων σε σχέση με την διαμόρφωση μιας πάγιας και ενιαίας γραμμής για την προάσπιση των εθνών συχνά παραβιάζεται ενάντια στους φυσικούς νόμους της αυτοσυντήρησης και της υπεροχής όταν υπεισέρχονται ζητήματα που καταργούν βάναυσα την λαϊκή βούληση και αναγορεύουν σε επίσημη κρατική εκδοχή δοτές καταστάσεις και περιθωριακές μειοψηφίες. Είναι οι στιγμές εκείνες που διακρίνονται τα μεγάλα και αυτόφωτα αναστήματα από τους μικρούς και ετερόφωτους δορυφόρους που είναι γεννημένοι για να ζουν στην σκιά των πρώτων. Τότε είναι σαφές ότι ή το εν λόγω Έθνος δεν αξίζει ή οι πολιτικοί του.

Η Ελλάς πλέον βρίσκεται στο κρίσιμο σταυροδρόμι που επιτάσσει την διενέργεια μιας ουσιαστικής ανασκόπησης και την εξαγωγή ενός συμπεράσματος με άμεσο αντίκρισμα στην πολιτική συμπεριφορά της χώρας. Η πλήρης δυσχέρεια στην διπλωματική θέση της Πατρίδος στο ζήτημα των Σκοπίων και η διαστροφική αισιοδοξία του ηττημένου είναι πραγματικότητες που μας επιβάλλουν να απαντήσουμε στα κρίσιμα ερωτήματα, προσδιορίζοντας επιτέλους πόσο χαμηλά ή πόσο ψηλά θέλουμε να βάλουμε τον πήχη και τι επιδιώκουμε. Γιατί αν η σημερινή ταχεία οπισθοχώρηση θέσεων δεν οφείλεται στην αρνητική ιδιοσυγκρασία και αποτελεσματικότητα του Ελληνικού Έθνους, τότε πρέπει άμεσα να αλλάξουμε πολιτική ηγεσία και καθεστωτική νοοτροπία. Επιβάλλεται να αλλάξουμε εθνικό μηχανοδηγό.

Το σίγουρο είναι ότι οι εκπρόσωποι της κρατικής εξουσίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουν στρέψει τις ενέργειες του Κράτους σε βάρος των αληθινών συμφερόντων του Έθνους, στερώντας του την οφειλόμενη υγεία και δύναμη. Η «νέα» δέσμη «ιδεών» του διαβόητου μεσολαβητή κ. Νίμιτς, τελευταία πριν τις αμερικανικές εκλογές, αλλά όχι και οριστική, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του ιδίου, δείχνει την πορεία των πραγμάτων και χρήζει ουσιαστικής ανάλυσης. Η διατύπωση των προτάσεων δεν κομίζει αέρα ανανέωσης και οι περίφημες ιδέες μοιάζουν βγαλμένες από εγχειρίδιο καλών και φρόνιμων τρόπων υπηρετικού προσωπικού. Εδώ και πολύ καιρό τα κόμματα του κοινοβουλίου πλην ΛΑΟΣ έχουν αποδυθεί στο πιπίλισμα της κοινής γνώμης ότι η επίτευξη μιας ονομασίας των Σκοπίων με γεωγραφικό προσδιορισμό για πάσα χρήση θα συνιστά επιτυχία. Και εγένετο «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Χαράς ευαγγέλια από τα φρόνιμα παιδιά που λίγες ώρες πριν ανακοινωθούν τα καθέκαστα αναμένανε με περίσσιο θράσος μια εκδοχή διπλής ονομασίας στα πλαίσια των αντιπαροχών στα Σκόπια με την διαβεβαίωση ότι η ιθαγένεια που θα αναγράφεται στα διαβατήρια θα προσαρμοστεί στην νέα συμφωνημένη ονομασία. Τελικά η επιβεβαιωμένη πρόταση της διπλής ονομασίας χαρακτηρίζεται από μια χαλαρότητα χρήσης, αφού θα συνοδεύεται, αν περάσει, από μια απλή σύσταση του Συμβουλίου Ασφαλείας προς τα μέλη για υιοθέτηση χωρίς υποχρεωτικό χαρακτήρα, επιτρέποντας στα Σκόπια να ονομάζονται «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Το δε θέμα της ιθαγένειας αναμειγμένο μ’ αυτό της εθνότητας παραπέμπεται στη Γραμματεία του ΟΗΕ όπου, ως γνωστόν, ό,τι δηλώσεις είσαι. Να σημειωθεί ότι ο κομιστής νεοταξικών εντολών έχει δηλώσει ότι δεν τον απασχολούν τα εσωτερικά ζητήματα στις δύο χώρες, ενώ στο θέμα της εθνότητας και της γλώσσας φαίνεται να δείχνει τον όρο μακεδονική.

Τώρα τι έχουν να δηλώσουν οι ευνοούμενοι του παγκόσμιου συστήματος ταγοί μας; Τι ενημέρωση θα παράσχουν στην συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Πατριωτών που δεν εννοούν να μοιραστούν την ιστορία, την κληρονομιά και τα εδαφικά δικαιώματά τους με κανένα νεοταξικό κρατικό άθυρμα; Διότι η Εθνική μας Κυριαρχία είναι αποκλειστικό μας δικαίωμα και ιερή υποχρέωση και αυτό το ύψιστο εσωτερικό μας ζήτημα δεν το εκχωρούμε σε κανέναν ουρανοκατέβατο Νίμιτς και τους συν αυτώ εργοδότες του. Κάτι τέτοιο δεν διασφαλίζεται από την παρούσα «πρόταση» από την στιγμή που στα σκοπιανά διαβατήρια προβλέπεται η αναγραφή της συνταγματικής ονομασίας «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στη γλώσσα τους και στα λατινικά και του νέου ονόματος σε δυο άλλες γλώσσες. Η δε έλλειψη πρόνοιας για την συνταγματική κατοχύρωση της νέας ονομασίας επισφραγίζει την παταγώδη αποτυχία της ελληνικής διπλωματίας.

Η μόνη πατριωτικά ορθή και εθνικά επωφελής λύση είναι η στροφή προς την βούληση του ελληνικού λαού. Να συγκληθεί επιπλέον το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και να ανακοινώσει ότι η πολιτική ηγεσία κατ’ εντολήν των Ελλήνων δεν παραχωρεί ίχνος της μακεδονικής περιουσίας κατά καμία έννοια. Και βέβαια να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των Ελλήνων των Σκοπίων στον εθνικό αυτοπροσδιορισμό τους και τις προσήκουσες ελευθερίες. Να μάθουν άπαντες ότι οι λέξεις Μακεδονία και Ελλάς είναι συνώνυμες.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΜΕΛΟΣ Ο. Κ. Ε ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΛΑ. Ο. Σ

http://karachalios-spiros.blogspot.com

http://polapopsis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: