ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ 20-10-2008.

Το πολιτικό κατεστημένο της πατρίδος μας και τα αρμόδια όργανα που είναι επιφορτισμένα με την εκπροσώπηση της Ελλάδος στο διεθνές περιβάλλον και την επιτυχή έκβαση των εθνικών μας υποθέσεων αδυνατούν να συλλάβουν τα μηνύματα των καιρών, προσφέροντας κάκιστες υπηρεσίες στο Έθνος μας. Κάποιες μάλιστα συμπεριφορές τους εξυπηρετούν τις επιδιώξεις του Νεοταξισμού και των κρατικών δορυφόρων του στην περιοχή μας. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε με την απουσία στρατηγικού σχεδίου ενιαίας εθνικής πολιτικής και προβλέψεως κινδύνων είτε με τον συμβιβασμό και την συνθηκολόγηση σε βάρος των εθνικών συμφερόντων.

Πρέπει επιτέλους να διαπιστωθούν οι λόγοι που οδηγούν στην καταρράκωση της εθνικής μας αξιοπιστίας και τα κίνητρα των παραγόντων και των φορέων εκείνων που ρίχνουν νερό στο μύλο της εχθρικής προπαγάνδας. Η ανικανότητα και η μεθόδευση είναι πράξεις ομοίως επικίνδυνες, διότι αφαιρούν δύναμη και επιχειρήματα από την εθνική γραμμή υπεράσπισης και διεκδίκησης, βάζοντας σε κίνδυνο τα κεκτημένα και εκθέτοντας στην βάσανο των διώξεων πληθυσμούς και γαίες προσωρινά ευρισκόμενες σε ξένη κατοχή. Ωστόσο τα δεινά στην περίπτωση της Μεγάλης μας Πατρίδος Ελλάδος είναι πολυσύνθετα και δεν ανήκουν σε μια αλλά σε περισσότερες κατηγορίες.

Το κακό έχει προχωρήσει σε βάθος. Η σηψαιμία έχει αναπτυχθεί και υπάρχει κίνδυνος γάγγραινας και ακρωτηριασμού της εθνικής μας ασφάλειας. Η περίπτωση της Μακεδονίας μας θυμίζει έντονα τα λόγια του Ίωνα Δραγούμη για την ανάγκη να τρέξουν οι Έλληνες να σώσουνε την Μακεδονία και τον Ελληνισμό ολόκληρο, ειδάλλως να κάτσουνε εκεί που είναι και να σαπίσουνε. Πραγματικά η οσμή της σαπίλας είναι και σήμερα πνιγερή. Δέστε τι πραγματώνουν οι Σκοπιανοί με τις υπερβολές και τις υποτιθέμενες γραφικότητες. Κάθε φορά σε κάθε διαπραγμάτευση ζητάνε ολοένα και περισσότερα απέναντι σ’ ένα ψοφοδεές ελληνικό κράτος που όχι μόνο δεν ζητά, αλλά και δίνει συνεχώς, λειτουργώντας αυξητικά και παραπλανητικά προς όφελος των πραγματικών επιδιώξεων τους.

Με τον τρόπο αυτό φθάσαμε στα σχέδια περί Σκοπιανής Βόρειας Μακεδονίας κι όχι ελληνικής και υπαρκτής όπως είναι το σωστό. Ένα τρόπο που οι απόγονοι των δολοφόνων κομιτατζήδων έχουν καθώς φαίνεται διδαχθεί πολύ καλά από τον στρατιωτικό υποστηρικτή τους, την Τουρκία. Η Τουρκία λοιπόν με τη σταδιακή αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λοζάνης και τις προβοκατόρικες ενέργειες περί δήθεν καταπιέσεως της ανύπαρκτης τουρκικής μειονότητας της Ελεύθερης Θράκης Μας, τις επενέργειες του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, την δραστηριότητα ημεδαπών εγκάθετων της Άγκυρας και τις εκθέσεις τερατογεννήματα κάποιων βαλτών διεθνών οργανισμών κατόρθωσε να αποκτήσει νομικό έρεισμα για την αναγνώριση τουρκικού χαρακτήρα στις φυτευτές ενώσεις της. Κι αυτό εξαιτίας της ελληνικής αδράνειας.

Παρεμφερείς κίνδυνοι ελλοχεύουν και στην Ελεύθερη Μακεδονία Μας. Κάποιες γνωστές «ανθρωπιστικές» επισκέψεις και εκθέσεις, το «ελληνικό» κόμμα Ουράνιο Τόξο που προωθεί εντός Ελλάδος τις επιδιώξεις των Σκοπίων περί τάχα μου μακεδονικής εθνότητας και αιγιακής Μακεδονίας, οι επικίνδυνες ανοχές εκ μέρους πολιτικών προσώπων της πατρίδος μας και οι ωμές παρεμβάσεις της σκοπιανής ηγεσίας στρώνουν το έδαφος για μελλοντικούς κινδύνους έναντι της εδαφικής μας ακεραιότητας. Στο νέο στημένο επεισόδιο που έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας τηλεοπτικό συνεργείο των Σκοπίων συνελήφθη να φωτογραφίζει και να βιντεοσκοπεί χωρίς άδεια περιοχή στρατιωτικής άσκησης σε ελληνικό έδαφος και στη συνέχεια, όπως μας ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών της χώρας μας, μετά τον ολιγόλεπτο έλεγχο εξακρίβωσης στοιχείων οι σκοπιανοί ήταν ελεύθεροι να παραμείνουν στην Ελλάδα!

Το τι επιδιώκεται τούτη τη φορά φάνηκε από την συνάντηση που πραγματοποίησε ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Σέφερ προκειμένου να του θέσει την νέα προβοκάτσια των σκοπιανών ως ζήτημα που πρέπει να έρθει στους κόλπους της συμμαχίας και να αντιμετωπιστεί συνολικά ως πρόβλημα καταπίεσης των «δύστυχων Μακεδόνων» του. Μάλιστα λίγες ώρες μετά από αυτή την συνάντηση σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων εμφάνιζε τον γ.γ του ΝΑΤΟ να ενστερνίζεται τις θέσεις των Σκοπιανών και να εκφράζεται θετικά για τον Γκρούεφσκι, αναγκάζοντας τον εκπρόσωπο τύπου της συμμαχίας να αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει άποψη ούτε το δικαίωμα να εκφράσει άποψη σχετικά με τα γεγονότα της Φλώρινας. Τα Σκοπιανά μέσα ενημέρωσης άφησαν να φανεί ένα αίσθημα δυσαρέσκειας.

Ο εφησυχασμός της νεοταξικής πολιτικής τάξης της Πατρίδος μας και η υπαγορευόμενη υποβάθμιση των γεγονότων προοιωνίζουν δυσάρεστες καταστάσεις. Οι Σκοπιανοί μπορεί έστω και πρόσκαιρα να απέτυχαν να αποδώσουν στην χώρα μας την κατηγορία για καταπίεση μειονοτικών τους πληθυσμών, ωστόσο έχουν διατηρήσει για λογαριασμό τους την «μακεδονική» ταυτότητα και εκμεταλλεύονται άριστα την ανοχή μας σε εγχώριους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς που εκπροσωπούν το υποτιθέμενο «μακεδονικό έθνος». Γιατί οι προβοκάτσιες χρειάζονται δούρειους ίππους και εφιάλτες. Άμεσα πρέπει να απομακρύνουμε τους παράγοντες διασάλευσης της εθνικής και κοινωνικής μας συνοχής, να διαγράψουμε ενδοτικές πολιτικές και πολιτικούς και να δώσουμε την τελική μας απάντηση στις διαπραγματεύσεις ότι όπου αποφασισθεί ότι εστιάζεται Μακεδονία, εκεί δικαιούται να επεκτείνει την κυριαρχία του το Ελληνικό Κράτος. Και το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την Θράκη, την Ήπειρο, το Αιγαίο, την Κύπρο και κάθε Σκλάβα Ελληνική Πατρίδα.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

http://karachalios-spiros.blogspot.com

http://polapopsis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: