ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ

ΑΘΗΝΑ 19-4-2010 .

Πληθαίνουν μέρα με την μέρα τα φαινόμενα κοινωνικής ανασφάλειας που πιστοποιούνται με ατράνταχτες αποδείξεις τις πράξεις και τις παραλείψεις μιας κυβέρνησης αλλά και μιας καθεστηκυίας τάξεως που παραπαίουν. Ασφαλώς σε καμία περίπτωση δεν συνιστά προβληματισμό η συντριβή και η βύθιση ενός πολιτικού συστήματος που αδυνατίζει την ισχύ μιας ολόκληρης χώρας.

Η ρήξη και τελικά η ανατροπή τού άρρωστου και τού υποταγμένου τμήματος τής πολιτικής ζωής είναι αναγκαία προϋπόθεση για την υγεία τού Ελληνικού Έθνους. Αντιθέτως η έξαρση των κρουσμάτων φοβίας παράλληλα με αυτά των αντιφάσεων τόσο στον τομέα της τρομοκρατίας όσο και στον τομέα τής οικονομίας γεννούν ερωτηματικά για την περαιτέρω εξάρτηση και την τελική παραχώρηση σημαντικών εξουσιών τής χώρας σε ξένα παγκόσμια νεοταξικά κέντρα εξουσίας.

ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΒΟΥ
Από πότε οι συλλήψεις τρομοκρατών νομιμοποιούν τις διαμαρτυρίες αντιεξουσιαστών έξω από δικαστήρια χάριν ενός ακροαριστερού ιδεολογικού ενδύματος; Επιπλέον η προσπάθεια στο παρά πέντε των συλλήψεων ενός τρομοκράτη να ειδοποιήσει τους υπόλοιπους πρέπει να προβληματίσει κάποιους. Όταν μάλιστα λέγεται ότι στα χέρια των τρομοκρατών βρέθηκε στο σκληρό δίσκο υπολογιστή άκρως απόρρητο σχέδιο φύλαξης στόχων τής αστυνομίας σ’ ολόκληρη την Αττική, δεν μπορούμε να μιλάμε για συγκροτημένη Πολιτεία.

Για τρομοκρατία πρέπει όμως να μιλάμε και στην υπόθεση τής απειλής χρεοκοπίας τής χώρας. Μια γενικευμένη τρομοκρατία ενάντια σ’ ένα ολόκληρο λαό. Ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Δελαστίκ γράφει ότι οι ηγέτες τής ευρωζώνης στην απόφαση τής 25ης Μαρτίου χαρακτηρίζουν ρητά τα «συντονισμένα διμερή δάνεια» των χωρών τής ΕΕ ως «συμπληρωματικό» μηχανισμό στη χρηματοδότηση τού ΔΝΤ. Το ΔΝΤ, ο κορυφαίος κερδοσκοπικός μηχανισμός τού Διεθνιστικού Νεοταξισμού είναι αυτός που σέρνει την χώρα μας στον χορό των φονικών επιτοκίων.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ
Πάντως το επιτόκιο «σωτηρίας» δεν μπορεί να προσδιοριστεί κάτω από το 5% τής εκτίμησης που ορίζει η ΕΕ. Εν τω μεταξύ η Goldman sachs εμμένει στην αποποίηση των ευθυνών τού δανεισμού τής περιόδου Σημίτη. Όμως ένας γνωστός Αμερικανός οικονομικός αναλυτής με ενασχόληση και εμπειρία στα χρηματοοικονομικά πράγματα, ο Μπομπ Τσάπμαν, σε συνέντευξή του στην ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφο Helen Skopis για το Athens International Radio στηλιτεύει τον ρόλο τής Goldman Sachs και των εντοπίων πολιτικών παραγόντων που ενεπλάκησαν, μιλώντας για την απόδοση ευθυνών ως υπαίτιοι τού προβλήματος.

Ο Αμερικανός οικονομικός αναλυτής λέει ότι δεν έπρεπε να δημιουργηθεί εξ αρχής η ευρωζώνη λόγω των τεράστιων οικονομικών ανισσοροπιών των χωρών. Λέει ότι αργά ή γρήγορα οι ευρωπαϊκές χώρες θα ξαναγυρίσουν στα εθνικά τους νομίσματα με την απαραίτητη υποτίμηση λόγω τού σημερινού ακριβού κόστους τού χρήματος και ότι θα συμβεί κατόπιν μια παγκόσμια ύφεση. Ο έγκυρος οικονομικός αναλυτής βλέπει ακόμη και την πιθανότητα ενός παγκόσμιου πολέμου πέριξ τού Ιράν με την ανάμειξη όλων των μεγάλων δυνάμεων και ζητούμενο αυτό που είναι και τώρα πίσω από όλα αυτά: την Παγκόσμια Εξουσία. Καταλήγοντας παραπέμπει σε σχετικές αποφάσεις τής Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.

Μέσα σ’ αυτό το γενικευμένο ορυμαγδό ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός γράφει στην Καθημερινή μεταξύ άλλων για μια κατάρρευση που θα συμπαρασύρει όλο το πολιτικό σύστημα. Καταλήγοντας γράφει ότι αν η κυβέρνηση δεν ελέγξει την κατάσταση ίσως απαιτηθούν άλλου τύπου λύσεις στο πρόβλημα της διακυβέρνησης.

Προφανώς χρειαζόμαστε άλλο τύπο διακυβέρνησης. Μια Εθνική και Κοινωνική Διακυβέρνηση που θα κινηθεί με γνώμονα τα συμφέροντα της Πατρίδας και του Λαού, αποκρούοντας τις σκοπιμότητες τής βιομηχανίας τού φόβου και προετοιμάζοντας τον λαό μας για τα επόμενα απειλητικά βήματα τού Νεοταξισμού. Η Εθνική και Κοινωνική Παράταξη, ο ΛΑ.Ο.Σ και ο Πρόεδρος Γ. Καρατζαφέρης λαμβάνουμε τα μηνύματα για την δημιουργία μιας άλλης Δυνατής Ελλάδος.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: