ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


ΑΘΗΝΑ 4-8-2011.

Η προσέγγιση της προσωπικότητας του Μεταξά και του Εθνικού και Κοινωνικού Καθεστώτος της 4ης Αυγούστου που έχτισε ο Ηγέτης του Κόμματος των Ελευθεροφρόνων μπορεί να γίνει από μια καλή αφετηρία αν αναλογιστούμε ποια είναι τα διακυβεύματα και οι απώλειες που έχουμε μπροστά μας σήμερα. Σήμερα λοιπόν η εθνική μας ανεξαρτησία βρίσκεται σε κίνδυνο από υποδεέστερους εχθρούς γειτονικούς που στηρίζονται από τους «συμμάχους» και τους τοκογλύφους της παγκόσμιας εξουσίας. Οι δε «σύμμαχοι» έχουν επιστρατεύσει εναντίον μας χρέη, διαπληκτιζόμενοι ποιος θα μας «πρωτοσώσει». Τα δε συμβατικά και χρηματοοικονομικά όπλα έχουν εισρεύσει σε ελληνικό έδαφος με τα εργατικά δικαιώματα των Ελλήνων καταρρακωμένα.

Ο Ιωάννης Μεταξάς είχε να αντιμετωπίσει τις ίδιες προκλήσεις και τα ίδια προβλήματα στην εποχή του με ελάχιστες διαφορές στην εξέλιξη της μεθοδολογίας και μόνον. Με μια τεράστια διαφορά. Σε αντίθεση με τις μέρες που επιδιώκεται από τους πολιτικάντηδες το κόντεμα της Ελλάδος και η ταπείνωσή της, ο Μεταξάς ήθελε να δημιουργήσει μια Μεγάλη και Υπερήφανη Ελλάδα. Αλλά μια Μεγάλη και Υπερήφανη Ελλάδα, αντάξια του παρελθόντος και ικανή να σταθεί στο ύψος της στο μέλλον, χρειάζεται να προτάσσει τα Όχι της στους άθλιους προβοκάτορες και λυμεώνες της ανθρωπότητας. Αλλά τα Όχι θέλουν Μεταξάδες.

Ο Εθνάρχης Μεταξάς εισήλθε στο ελληνικό κοινοβούλιο με ένα ποσοστό της τάξεως του 4% που κατέγραψε στις εκλογές το κόμμα των Ελευθεροφρόνων. Πίστευε με πάθος στα υψηλά πεπρωμένα και τις Παραδόσεις της Ελληνικής Φυλής. Είχε την ακλόνητη πεποίθηση ότι η Ελληνική Νεολαία ως σημείο αιχμής μπορούσε να ανταποκριθεί στο ξανάνιωμα της Ελλάδος μέσα από τα νάματα της ελληνικής ιστορίας, τις διδαχές και τις απαιτήσεις της προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τα δεδομένα της εποχής. Στον δρόμο πάντοτε για μια Νέα Ελλάδα και έναν Νέο Ελληνικό Πολιτισμό.

Ήξερε ότι για να πετύχει το Εθνικό Όραμα έπρεπε να ενώσει επιπλέον τον ελληνικό λαό και να συγκροτήσει εκ νέου στράτευμα με υψηλό εξοπλισμό και οργανωτική δομή. Να πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και να φτιάξει παραγωγική μηχανή που να δίνει εργασία για όλους τους Έλληνες. Να δώσει Εθνική Παιδεία που να εμπνέει πίστη στην Πατρίδα και να δίνει ώθηση για την αναγέννηση της Ελλάδος στα νιάτα. Και φυσικά να κρατήσει μακριά από τα σύνορα και την ζωή του Ελληνικού Έθνους τους εχθρούς του. Κι αυτά ακριβώς έπραξε.

Ο Ιωάννης Μεταξάς πίστευε πως δεν υπάρχουν τα έθνη για να υπηρετούν τα πολιτεύματα, αλλά τα πολιτεύματα να υπηρετούν τα Έθνη. Πως οι σύγχρονες δημοκρατίες είχαν εφευρεθεί εν αντιθέσει με την ελληνική σκέψη, για να υπηρετήσουν τον καπιταλισμό της παγκόσμιας εξουσίας και τον κατακερματισμό του ελεύθερου εθνικού κράτους. Και είχε απόλυτο δίκιο. Αμέσως μόλις εισήλθε στο κοινοβούλιο με το κόμμα του, είχε βάλει σκοπό να αντιμετωπίσει την πολυκομματική φαυλοκρατία και αναταραχή, την σχεδιαζόμενη κομμουνιστική ανταρσία, την δια διεθνούς τοκογλυφικού δανείου φτωχοποίηση, την ανόρθωση του κράτους και την πολεμική προπαρασκευή απέναντι στην παγκόσμια θύελλα που ερχόταν.

Και τα κατάφερε. Πήρε εντολή σχηματισμού κυβερνήσεως με την έγκριση σύσσωμης της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου, μέχρι της ψήφου ακόμη και του ιδεολογικού του αντιπάλου Γεωργίου Παπανδρέου.

Περιέστειλε συνταγματικά άρθρα και έκλεισε τη Βουλή και πάλι με κοινοβουλευτική έγκριση ώστε να καθυποτάξει την προσχηματική κίνηση της Αριστεράς από την πολιτική κρίση που υπήρχε και τότε. Προέβη σε στάση πληρωμών προς τους διεθνείς τοκογλύφους προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες του λαού και δικαιώθηκε με διεθνή δικαστική απόφαση και νομολογία. Παραμέρισε την κοινοβουλευτική βολευτοκρατία με την ανάδειξη των Αρίστων Ελλήνων στο τιμόνι της χώρας.

Παράλληλα προέβη στην έμπρακτη ενότητα των Ελλήνων και την εθνική ανάπτυξη, διορίζοντας στη θέση του υπουργού εργασίας τον αριστερό συνδικαλιστή Δημητράτο και εθνικοποιώντας τον γεωφυσικό πλούτο της Ελλάδος μέχρι την βίαιη ανακοπή του έργου του από αιφνίδια ασθένεια και θάνατο μεθοδευμένο. Δημιούργησε την οκτάωρη απασχόληση και τις εθνικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Καθιέρωσε την Ελληνική Εργατική Πρωτομαγιά. Δημιούργησε γραφεία ευρέσεως εργασίας στις μεγάλες πόλεις.

Οργάνωσε δια νόμου την Ελληνική Νεολαία σε εθνική βάση με την Εθνική Οργάνωση Νεολαίας και δόμησε αντίστοιχη Παιδεία εκφράζουσα ιστορική αλήθεια και πατριωτικό φρόνημα. Δημιούργησε το ΙΚΑ και την κοινωνική ασφάλιση. Ίδρυσε την Εθνική Ραδιοφωνία. Εξοπλίστηκε ο Στρατός. Οργανώθηκαν οι Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας. Ξεκίνησε η ενεργειακή ενίσχυση της Ελλάδος και άλλα πολλά.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ο Εθνάρχης Μεταξάς και η Ελλάς θριάμβευσαν στο πεδίο της Στρατιωτικής Τιμής υπό την καθοδήγηση του Πολιτικού και Στρατιωτικού Ηγέτη. Τα προβλήματα είναι τα ίδια. Οι λύσεις θα δοθούν και πάλι από την Εθνικιστική Αριστοκρατία του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού, τον Ενωμένο Ελληνικό Λαό και το όραμα για μια Μεγάλη Ελλάδα στα βήματα του Πατέρα του Ελληνικού Εθνικισμού Ιωάννη Μεταξά.
http://www.youtube.com/watch?v=yy0f_pR_SRU

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: