ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ – Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ


ΑΘΗΝΑ 24-8-2011.

Το έθνος αποτελεί τη ζώσα έκφραση της φυλής εντός και εκτός συνόρων του κράτους. Βρίσκεται σε κάθε γεωγραφικό μήκος και πλάτος της οικουμένης που χτυπάει καρδιά ελληνική. Υποχρέωση του εθνικού κράτους, του μητροπολιτικού κέντρου δηλαδή του Ελληνισμού, είναι η στήριξη και η αξιοποίηση των δικαιωμάτων και των ικανοτήτων του ομογενειακού μας δυναμικού. Και όσο περισσότερες είναι οι δυσκολίες που συναντούν οι ομογενείς μας, τόσο εγγύτερα πρέπει να βρίσκεται το κράτος με πείσμα και θέληση μαχητή για να προασπίσει ελευθερίες και ελληνικότητα.

Το έθνος ως κοινή συνισταμένη της Ελληνικής Φυλής πρέπει να φροντίζει με την ίδια επιμέλεια και τις δύο πληθυσμιακές συνιστώσες. Και όπως ακριβώς βρίσκεται δίπλα στην μητροπολιτική συνιστώσα έτσι ακριβώς να βρίσκεται δίπλα στην ομογενειακή συνιστώσα του Ελληνισμού, αφού αυτή αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή και την ψυχή του Ελληνικού Έθνους. Θα πρέπει μάλιστα να λαμβάνεται χωριστή μέριμνα για τους ακουσίως ευρισκόμενους εκτός των συνόρων που βρίσκονται εκτός των συνόρων της πατρίδος μας επειδή ζουν σε ελληνική γη που βρίσκεται υπό ξένη κατοχή εν συγκρίσει με τους εν ελευθερία ευρισκόμενους Έλληνες μετανάστες. Τα δικαιώματα των αλυτρώτων Ελλήνων σε γλώσσα, θρησκεία και παιδεία ελληνική είναι αγαθά που πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλίσει το Ελληνικό Κράτος φροντίζοντας να σταθούν όρθιες οι μικρές Ελλάδες που γυρεύουν την ένωση με τη Μεγάλη Μητέρα Ελλάδα.

Τα ίδια ακριβώς δικαιώματα θα πρέπει να διασφαλιστούν στο ακέραιο και τον ίδιο πάντα υπερθετικό βαθμό και για τους ομογενείς μας που τελούν σε καθεστώς μετανάστευσης οιουδήποτε βαθμού γενιάς. Το δυναμικό πληθυσμιακό στοιχείο που διαθέτει η Πατρίδα μας στην αλλοδαπή είναι ένα σημαντικό προβάδισμα προκειμένου αυτή να διαθέτει αυξημένη γεωπολιτική παρουσία και πολιτική επιρροή τόσο στα διεθνή πράγματα όσο και στην διαμόρφωση θετικού κλίματος για τις εθνικές μας υποθέσεις. Τα επιτεύγματα των ομογενών ακτινοβολούν στη διεθνή εικόνα της Ελλάδος που είναι σε θέση στις μέρες μας να δημιουργήσει έργα και στοιχεία ενός νέου ελληνικού πολιτισμού. Αρκεί το κράτος μας να είναι αληθινά δικό μας και αδέσμευτο, αληθινά εθνικό και ελληνικό. Και η σχέση κράτους και ομογένειας να μην βρίσκεται στο επίπεδο φτωχοποίησης και απομάκρυνσης του ελληνισμού, αλλά πρωταγωνιστικής θέσης και συστράτευσης.

Σήμερα δυστυχώς το ελληνικό κράτος καλυπτόμενο πίσω από την οικονομική κρίση και ευρισκόμενο στην υπηρεσία μιας παγκόσμιας κοινότητας δίχως εθνικά σύνορα και ταυτότητες έχει εγκαταλείψει και τις δύο συνιστώσες του ομογενειακού ελληνισμού. Τόσο τους Έλληνες των αλύτρωτων ελληνικών πατρίδων που είναι οι μόνοι που στερούνται του εθνικού τους αυτοπροσδιορισμού στην περιοχή των Βαλκανίων με τρόπο άκρως προκλητικό όσο και τους Έλληνες μετανάστες. Παντού παρατηρούμε το κλείσιμο ελληνικών προξενικών αρχών και σχολείων την ίδια στιγμή που τα ελληνικά σχολικά συγγράμματα κόβονται, αποστερώντας τους αδελφούς μας και τα παιδιά τους από την επαφή με την Ελλάδα, την γλώσσα, την ιστορία της, την προστατευτική παρουσία και συνδρομή.

Η Ελλάδα που έχει σχηματίσει το ψευτορωμέϊκο κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι της προκειμένου να διώξει από κοντά της τους ευφυείς συμπατριώτες μας και τον ανθό της ελληνικής νεολαίας, προκειμένου να περιοριστεί στο επίπλαστο μικρόκοσμό της βαίνουσα διαρκώς συρρικνούμενη. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου συμπατριώτες μας διακρίνονται στην ιατρική και τον στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως στην τελευταία περίπτωση με την ανακάλυψη ενός ραντάρ – υπερόπλου που τυφλώνει εχθρικά αεροσκάφη, αλλά οι ελληνικές επιδεξιότητες όχι μόνο δεν κρατούνται εντός συνόρων αλλά δεν υποστηρίζονται και εκτός συνόρων. Και είναι πολλές οι περιπτώσεις που Έλληνες χάνουν τη ζωή τους στις σκλάβες πατρίδες γιατί μιλούν γλώσσα ελληνική, όπως συνέβη με τον Αριστοτέλη Γκούμα στη Β. Ήπειρο. Γιατί η Ελλάς δεν απλώνει την θωριά της στα δικά της μέρη και δεν απαιτεί το σεβασμό του ελληνικού στοιχείου και των επιθυμιών του.

Για τον Ελληνικό Εθνικοκοινωνισμό η αξιοποίηση του ομογενειακού ελληνισμού και η θέσπιση αυξημένων δικαιωμάτων τους στη ζωή και τους θεσμούς του Ελληνικού Έθνους είναι προτεραιότητα αιχμής με αμφίσημη ωφέλεια. Η επέκταση της ελληνικής παρουσίας με την ενεργή συμμετοχή των Ελλήνων στις οικονομικές και πολιτικές δομές των χωρών όπου ζουν και δραστηριοποιούνται σε συνάρτηση με την αντίστοιχη συμμετοχή εκπροσώπων τους στις οικονομικές και πολιτικές δομές της Μητροπολιτικής Ελλάδος και η διατήρηση της ελληνικής εθνικής συνείδησης προσφέρουν τη δυνατότητα της δημιουργίας μιας αληθινά ισχυρής Ελλάδος, μιας Ελλάδος που θα αποκτήσει όλα τα χαρακτηριστικά της Μεγάλης Δυνάμεως. Με την ελληνική γλώσσα πανταχού παρούσα.

Στις Αλύτρωτες Ελληνικές Πατρίδες το Ελληνικό Κράτος πρέπει κατά κυριολεξία να μεταφερθεί στη Γη Ελλήνων Προγόνων. Όσες μέριμνες ισχύουν για τους εντός των συνόρων Έλληνες, οι ίδιες πρέπει να ισχύσουν και για τους υπόδουλους Έλληνες ενισχύοντας τον ελληνικό κοινοτικό τρόπο ζωής. Ελληνικά τα πάντα. Σχολεία, Εκκλησίες, επιχειρήσεις, αστυνομία, πολιτικές αρχές. Και ο Ελληνικός Στρατός εγγυητής με το βλέμμα στην απελευθέρωση.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: