ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ



Κάποτε οι επενδύσεις δίνανε ζωή στην εθνική οικονομία. Δημιουργούσανε θέσεις εργασίας και το κέρδος δεν βασιζότανε στην εξαθλίωση των εργαζομένων ως μέσο πρόσκλησης του λεγόμενου επενδυτικού ενδιαφέροντος. Τα χρήματα και η επιχειρηματικότητα εδράζονταν εντός των συνόρων και το δημόσιο ταμείο το διαχειρίζονταν Έλληνες κι όχι επίτροποι μισέλληνες.

 

Τα διαστήματα της πραγματικής εθνικής μας ανεξαρτησίας από τον καιρό της αποτινάξεως της τουρκοκρατίας είναι αλήθεια ότι είναι πολύ μικρά. Η οικονομία υπήρξε αληθινά εθνική επί των εθνικιστικών κυρίως καθεστώτων όταν το φιλότιμο εξακολουθούσε να κατοικεί στην πατρίδα μας. Η φτώχια για τον Έλληνα δεν είναι άγνωστη κατάσταση. Υπήρξε όμως πάντοτε το χαμόγελο στα χείλη του λαού μας διότι υπήρχαν ιδανικά και η γη μας δουλευόταν από ελληνικά χέρια.

 

Όμως ήρθε γρήγορα ο καιρός της υποτιθέμενης ευκολίας και ο κάματος αντικαταστάθηκε από δάνεια και επιδοτήσεις. Ξένο χρήμα που άρχισε να εκτοπίζει το δικό μας χρήμα και μαζί του άρχισε να αδυνατίζει χρόνο με το χρόνο η εθνική μας παραγωγή. Τα ιδανικά δεν εξαλείφτηκαν ανάμεσα στο λαό μας, όμως η μεθόδευση των προβλημάτων από πολιτικάντηδες και νεοταξίτες βάλανε στην άκρη τις αξίες μας. Ο τύπος του εφήμερου ανθρώπου που ψάχνει τη βολή του είχε κάνει πλέον την εμφάνισή του.

 

Η παραγωγή απαξιώνεται και η επαρχία απογυμνώνεται. Τα φτηνά λαθρομεταναστευτικά χέρια μπαίνουν στα χωράφια και οι πολυεθνικές εισβάλλουν άκριτα, τρώγοντας βαθμιαία τα θεμέλια του μικρού μαγαζιού και της ελληνικής επιχείρησης. Πολλές οικονομικές μονάδες απορροφούνται από την εισβολή της «προόδου». Και τότε έρχεται η ώρα να αλλάξουμε την νομισματική μας μονάδα. Πρέπει να χάσουμε την οικονομική μας ανεξαρτησία και ευελιξία για να γεμίσουμε ξένες «βοήθειες» και ελληνική φτώχια.

 

Και έτσι μας ήρθε το ευρώ. Το κατοπινό βήμα ήταν οι επενδύσεις στη φτώχια και στο θάνατο του έθνους. Οι επενδυτές είναι ξένοι κερδοσκόποι και τα κίνητρα που γυρεύουν είναι φτηνή γη και πτώση του κόστους εργασίας. Γυρεύουνε την λεγόμενη εσωτερική υποτίμηση για να διεισδύσουν σε οικονομικά εύφορες ζώνες και φορολογικούς παραδείσους κομματιάζοντας την πατρίδα μας. Οι πολιτικάντηδες είναι πωλητές πατρίδος και υπάλληλοι του σιωνιστικού νεοταξισμού και οι «επενδυτές» ομοίως δικοί του άνθρωποι.

 

Και έτσι το λόμπυ του ευρώ έχει εδραιωθεί για τα καλά στην εξουσία αφού έχει αναλάβει καινούργιες υποχρεώσεις. Πρέπει λένε να σωθούμε από το μεγάλο χρέος και τα ελλείμματα που δημιούργησε η ευκολία της «προόδου». Τα προβλήματα που προκάλεσε το κατοχικό καθεστώς μεγάλωσαν στον καιρό του νέου νομίσματος που μας ήρθε αφού κάναμε μια ολέθρια συμφωνία. Την αποψίλωση της εγχώριας παραγωγής. Το δε ευρώ λειτούργησε ως ο ενιαίος αγωγός που μετέφερε την κρίση ανάμεσα σε εθνικές οικονομίες ευάλωτες και ανομοιογενείς με την αντιφυσική ενοποίηση αυτών.

 

Όμως το στοιχείο που πρωτίστως ταξίδεψε έως την πλούσια πατρίδα μας είναι οι κρυφές «συμμαχικές» συναλλαγές που μετατράπηκαν σε δημόσιο χρέος. Και τα καινούργια οικονομικά ήθη που μας ήρθαν από τη συμμαχική Εσπερία είναι το χαμήλωμα των αποδοχών, η περιστολή των οικογενειακών επιδομάτων, η στοχοποίηση του σπιτιού, ο αφοπλισμός της ασφάλειας και της παιδείας. Τα λουκέτα και οι αυτοκτονίες.

 

Όλα συνέβησαν για να πάμε στην υποταγή του λαού, το ξεδόντιασμα του στρατού, την εξάλειψη της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας. Και από κοντά είδαμε τον ερχομό των αγοραστών και των πιστωτών που ήρθαν να μας κλέψουν ολάκερη την πατρίδα, ανακαλύπτοντας μαζί με τους γραικύλους του λόμπυ του ευρώ τον γεωφυσικό μας πλούτο. Και τότε δίπλα στους σοσιαλφιλελεύθερους ευρωλόγους κόπιασαν οι αριστεροί του λόμπυ τάχα της δραχμής, για να πετάξουν την σκούφια υπέρ του πολυπολιτισμικού και πολυεθνικού κράτους σύριζα με τον ευρωλιγουρισμό και τον αμερικανοκομμουνισμό αποδεχόμενοι όσα απέρριπταν. 

 

Απέναντι στο λόμπι του δωσιλογισμού στέκει με στάση ελληνοπρεπή και υπεύθυνη το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα. Μέλημα δικό μας είναι η εθνική ανεξαρτησία, ο οικονομικός αυτοέλεγχος και η ισχυροποίηση πατρίδος και λαού. Για να επιτευχθεί αυτός ο υπέρτατος στόχος, για να επιτελέσει δηλαδή το κράτος την αποστολή του έναντι του έθνους απαιτείται η εξασφάλιση των όρων αυτοχρηματοδότησης και αυτάρκειας της εθνικής κοινότητος. Πρέπει οπωσδήποτε να εξασφαλιστούν οι διεργασίες και οι πόροι ώστε να μπορεί το κράτος να συντηρεί τις λειτουργικές του ανάγκες και την τροφοδοσία σε αγαθά δίχως ξένες πλάτες.

 

Για να συμβεί αυτό πρέπει απαραιτήτως να μπει ξανά σε λειτουργία η εγχώρια πρωτογενής παραγωγή, να διασφαλιστούν οι ενδεδειγμένες συνθήκες και εταιρικές σχέσεις ώστε να εξαχθούν οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες, να κινηθεί ο ελληνικός μεταποιητικός παράγοντας, να ενισχυθούν οι επενδύσεις για την δημιουργία αποκλειστικά ελληνικών θέσεων εργασίας. Να εφαρμοστεί η αναπτυξιακή αυτή πορεία σε ολόκληρη την επικράτεια, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό. Και να επαναπατριστούν τα φωτεινά μυαλά που διαπρέπουν εκτός συνόρων.

 

Στην δική μας Εθνικοκοινωνική Ελλάδα η ομαλή επάνοδος από το ευρώ στη δραχμή θα σημάνει την αληθινή ανάπτυξη ενισχύοντας ταυτόχρονα την κοινωνική και την εθνική πολιτική. Η αληθινά εθνική οικονομία τίθεται στην διάθεση της Ισχυρής Ελλάδος επενδύοντας στη δική μας γη, το δικό μας λαό και κατόπιν αυτών στο δικό μας νόμισμα.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

http://ethnikistikosagwn.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: