ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ – Ο ΑΕΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ




ΑΘΗΝΑ 3-3-2013.

Ημέρες εθνικής υποταγής και λαϊκής θλίψης, ημέρες κατά τις οποίες υπογράφονται μνημόνια συνεργασίας για κοινές μπίζνες μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας σε τουρισμό, ναυτιλία, υγεία, τηλεπικοινωνίες και άλλα τινά, χρειαζόμαστε άλλους είδους Έλληνες και αληθινά εθνικά διδάγματα θάρρους, ήθους και ηρωισμού. Όταν η Τουρκία απειλεί και εξαγοράζει ταυτόχρονα την πατρίδα μας, εμείς στρέφουμε το βλέμμα μας στους ήρωες του Ελληνισμού όπως ο αετός του Μαχαιρά Γρηγόρης Αυξεντίου και παίρνουμε τις εντολές για την ανόρθωση και την αντεπίθεση του Γένους ενάντια σε προσκυνημένους και βαρβάρους.

Έφεδρος ανθυπολοχαγός του Ελληνικού στρατού και υπαρχηγός της ΕΟΚΑ του Αρχηγού Γεωργίου Γρίβα – Διγενή ο Γρηγόρης Αυξεντίου υπήρξε από τους πρωτόκλητους για την υπόθεση της λευτεριάς και της ενώσεως της Κύπρου με την Μητέρα Ελλάδα. Το καμάρι της κωμοπόλεως Λύσης Αμμοχώστου και πρώτος τομεάρχης Αμμοχώστου σημείωσε μεγάλα πλήγματα ενάντια στις βρετανικές κατοχικές δυνάμεις δίδοντας ψυχολογικό προβάδισμα στον κυπριακό λαό, συγκεντρώνοντας το μένος των κατοχικών αρχών.

Έμελλε ωστόσο να πέσει ως νέος Λεωνίδας κατόπιν προδοσίας ενός ελληνόφωνου βοσκού που οδήγησε τις αγγλικές δυνάμεις ασφαλείας στο κρησφύγετο του Αυξεντίου, μέσα σε μια σπηλιά πλησίον της Μονής Μαχαιρά στο όρος Τρόοδος. Εκεί βρισκόταν ο Ήρωας μαζί με τέσσερις ακόμη συμπολεμιστές του. Οι Βρετανοί κάλεσαν τον Γρηγόρη να παραδοθεί. Εκείνος έδωσε την εντολή στους συντρόφους του να βγουν από το κρησφύγετο. Στην νέα κλήση για παράδοση ο Αυξεντίου απήντησε με το υπερήφανο Μολών Λαβέ.

Η μάχη που ακολούθησε ήταν σκληρή και πολύωρη με τους Βρετανούς να ζητούν ενισχύσεις. Μια χειροβομβίδα έκαμε τους Βρετανούς να πιστέψουν πως κατέβαλαν τον ήρωα του κυπριακού ελληνισμού. Έστειλαν στο κρησφύγετο για επιβεβαίωση τον Αυγουστή Ευσταθίου, έναν από τους συμπολεμιστές του. Η μάχη συνεχίστηκε και από τους δύο πλέον ανδρείους πολεμιστές. Τότε οι Βρετανοί προχώρησαν στη ρίψη εντός της σπηλιάς βομβών πετρελαίου και έβαλαν φωτιά.

Ο Ευσταθίου γλίτωσε με βαριά εγκαύματα. Ο Αετός του Μαχαιρά Γρηγόρης Αυξεντίου, ο Ζήδρος του Απελευθερωτικού Αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού, κάηκε ζωντανός μα υπερήφανος Έλλην λυτρωμένος από τα δεσμά της σκλαβιάς που ποτέ άλλωστε δεν δέχτηκε. Δίδαξε όχι μόνο πως πολεμούν μα και πως πεθαίνουν οι Έλληνες για τη λευτεριά τους.

Εμείς ως Έλληνες και ως Εθνικιστές δίδουμε Όρκο Τιμής πως δεν θα υποκύψουμε στον εσμό των μισελλήνων που περιτριγυρίζει το Έθνος μας και πως θα δικαιώσουμε τη Θυσία του Ζήδρου, του Γρηγόρη Αυξεντίου. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!! ΚΥΠΡΟΣ – ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΙΑΙΟ!!!  ΕΛΛΑΣ – ΚΥΠΡΟΣ – ΕΝΩΣΙΣ!!! ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΥΤΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ!!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ – ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ!!!

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: