ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ
ΑΘΗΝΑ 30-12-2013.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ, ΟΠΩΣ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΑΛΛΑ ΩΣΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟΚΑΤΑΝΟΗΤΗ  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ. ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΜΑΣ RODRIGUE "DIMITRI" KHOURY. O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


29η Δεκεμβρίου, 2013
Η ελληνική εθνοτική κοινότητα του Λιβάνου είναι σε κατάσταση σοκ και σήμερα, οι εκθέσεις συνεχίζουν να επιφάνεια για απόπειρα δολοφονίας το βράδυ του Σαββάτου από Rodrigue "Dimitri" Khoury, ο Πρόεδρος της Αντιοχείας, Ελληνική, Levant Κόμμα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η επίθεση πραγματοποιήθηκε γύρω στις 10 μ.μ. στην περιοχή αλ-Mina της Τρίπολης. Ο κ. Khoury και τη συνοδεία του ήταν επίθεση από επτά γενειοφόρους άνδρες, οι οποίοι επιχειρούν να επισκιάσουν τον κ. Khoury από το αυτοκίνητο ταξίδευε μέσα

Μια επίσημη δήλωση απελευθερώθηκε την Κυριακή? Από το Γραφείο Τύπου Levant Κόμμα δήλωσε ότι ο κ. Khoury είχε υποστεί τραύματα στο κεφάλι και το λαιμό του στην επίθεση. Οι δράστες είχαν μαχαιρωθεί κ. Khoury στο λαιμό, μετά την παρακράτηση του αυτοκινήτου του. Αυτοί που τραυματίστηκαν κατά την επίθεση μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο για να λάβουν ιατρική περίθαλψη, και είναι ζωντανός και καλά αυτή τη στιγμή. Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Λίγο μετά η ιστορία έσπασε, ένα τεράστιο ξέσπασμα της υποστήριξης πλημμυρίσει σελίδα facebook του κ. Khoury, με τα μηνύματα που έρχονται από την Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Σουηδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμη και όσον αφορά τη Νότια Αφρική. Το Levant Κόμμα ιδρύθηκε το 2012, κερδίζοντας την επίσημη αναγνώριση από το Λιβανικό Υπουργείο Εσωτερικών στις 10 Νοεμβρίου. Το κόμμα ιδρύθηκε στις ελπίδες της εξοικονόμησης ιστορικής ταυτότητας », Βυζαντινό-Έψιλον» της κοινότητας Ρουμ. Ήταν η ελπίδα ότι ένα τέτοιο κόμμα θα μπορούσε να ενισχύσει την πολιτική παρουσία Ελλήνων Ορθοδόξων, όχι μόνο στο Λίβανο, αλλά και στη Συρία και την Ιορδανία.

Στο Λίβανο, κάθε εθνο-θρησκευτική κοινότητα έχει τη δική πολιτικά κόμματα της. Μαρωνίτες, Σουνίτες, Shiits, Δρούζων, ακόμη και Αρμένιοι έχουν τα δικά τους μέρη. Μέχρι την ίδρυση του Κόμματος Levant, η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα (7% του πληθυσμού της χώρας), ήταν χωρίς τις δικές του. Έτσι, ο πληθυσμός Ρουμ ήταν χωρίς δική του ενιαία πολιτική φωνή της. Antiochian Έλληνες υποσχέθηκε 22 εδρών στο κοινοβούλιο του Λιβάνου, 14 πρόκειται να Ελληνικής Ορθόδοξης και 8 Έλληνες Καθολικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: