ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ

ΑΘΗΝΑ 19-1-2010 .

Πολλές φορές σ’ αυτόν τον άγιο τόπο των μαρτύρων και των ηρώων έχει χρησιμοποιηθεί το όνομα προσωπικοτήτων του Ελληνικού Έθνους προκειμένου να βαπτισθούν πολιτικές μεταβολές, κυβερνητικά σχέδια και διοικητικές μεταρρυθμίσεις για να αποκτήσουν λαϊκό έρεισμα και αποδοχή. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο πύκνωσε η αντιδιαστολή ανάμεσα στα λαϊκά οράματα και τα πολιτικά συμφέροντα, οδηγώντας ουσιαστικά το Έθνος στην ομηρία των κοντόφθαλμων επιδιώξεων ενός κομματικού κράτους.

Ασφαλώς δεν έχουν καμία σχέση ο οραματιστής μιας σύγχρονης και Μεγάλης Ελλάδος και πρώτος μεταεπαναστατικός Κυβερνήτης Καποδίστριας ή ο αρχιτέκτων του αριστουργηματικού Παρθενώνος Καλλικράτης με τις συνενώσεις των δήμων και την μεταβολή της διοικητικής δομής της χώρας μας. Περισσότερη σχέση έχει η μεταπολιτευτικώς επιβαλλόμενη αστυφιλία με τις γεμάτες πόλεις και τα άδεια χωριά, καθώς στον καιρό του πολυεθνικού κράτους τα κενά υπάρχει κίνδυνος να γεμίσουν τα ξένα λάθρα εισαγόμενα στοιχεία.

ΒΟΛΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ο κατήφορος των ελληνοποιήσεων και των λαθρομεταναστευτικών ψήφων σχεδιάζεται να επιτευχθεί μέσα στα όρια ενός κατάλληλα καταθλιπτικού και βολικού πολιτικού περιβάλλοντος. Μέσα στα όρια ενός περιβάλλοντος που θα λειτουργεί ξέχωρα από τις ουσιαστικές κρατικές δομές και λαϊκές ανάγκες. Μακριά από την ασφάλεια του Έθνους, δίχως την αλληλεγγύη ενός ενιαίου Κράτους, με τάσεις εν δυνάμει αποσχιστικές.

Η πρόβλεψη του σοσιαλιστικού Υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνει την αντικατάσταση των 76 νομαρχιών από 13 αιρετές περιφέρειες, ενώ από τους 1034 δήμους θα φτάσουμε σε λιγότερους από 370. Επίσης θα δημιουργηθούν 7 γενικές διοικήσεις που μαθαίνουμε ότι θα έχουν σημαντικές και ευαίσθητες αρμοδιότητες. Το νέο αυτοδιοικητικό σχήμα θα διαχειρίζεται σε τοπικό επίπεδο ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, μια προφανώς πολυπολιτισμική Παιδεία, αλλά και κοινοτικά κονδύλια και άλλους πόρους με αυτόνομες λειτουργικές διαδικασίες.

ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ
Η ΚΕΔΚΕ τοποθετείται κατ’ αρχήν θετικά, θέτοντας ως προϋποθέσεις την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων των δήμων, την διευκρίνιση ως προς τους αναγκαίους πόρους και την υλοποίηση χωροταξικού σχεδιασμού. Το δε ΚΚΕ αρνείται, μιλώντας για ισχυροποίηση του κράτους με τοπικούς μηχανισμούς που το απαλλάσσουν από τις ευθύνες του για την Παιδεία, την Υγεία, τις υποδομές, τις κοινωνικές υπηρεσίες. Αντιθέτως «σύντροφοι», το Κράτος συρρικνώνεται και απαξιώνεται. Οι δε πόροι δεν εξαγοράζουν την Ελευθερία.

Στις Θέρμες της Ξάνθης ανοίχτηκε μια οδική αρτηρία που συνδέει τον μουσουλμανικό βουλγαρικό νότο με τον αντίστοιχο μουσουλμανικό ελληνικό βορρά. Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Παπανδρέου με τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό Μπορίσοφ επάνω σε μια ιδέα που στήριξε και απαίτησε την εφαρμογή της η Τουρκία. Μια Τουρκία που έχει αφεθεί στην κηδεμόνευση των βαλκάνιων μουσουλμανικών πληθυσμών. Παράλληλα κάποιες εκατοντάδες Βούλγαροι μουσουλμάνοι μας λένε οι πληροφορίες μας ότι έχουν μετεγκατασταθεί στην Θράκη μας. Τυχαία άραγε;

Σημαντική εξάλλου παρέμβαση στις έσχατες εξελίξεις έκανε με δηλώσεις του ο Ελληνόψυχος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος. Μεταξύ άλλων ο σπουδαίος Ιεράρχης μας λέει: «Όταν πάλι η Κυβέρνηση προχωρεί το σχέδιο Καλλικράτης με το οποίο ουσιαστικά δημιουργεί 13 κρατίδια, με ισάριθμους μικρούς πρωθυπουργούς, όπως ελέχθη, τότε ο κίνδυνος απώλειας ελληνικών εδαφών ευρίσκεται «επί θύραις» με πρώτη απώλεια την Θράκη».

ΞΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Προφανώς στην κυβέρνηση και την Καθεστηκυία Τάξη δεν λέει τίποτα η ικανοποίηση του Πακιστανού Πρωθυπουργού για την παροχή των ιθαγενειών ή η συμφωνία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που δεν νοιάζεται για το Εθνικό Κράτος ούτως ή άλλως με τις ύποπτες περί μειονοτήτων εκθέσεις της. Και φυσικά δεν νοιάζεται η Καθεστηκυία Τάξη για τις δηλώσεις του εγκλείστου αριστεριστή Κουνταρδά ότι ο «αντιεξουσιαστικός» χώρος αποτελείται από εντολοδόχους ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Ας βάλουμε φρένο στις ξένες παρεμβάσεις και αιτιάσεις. Να σταματήσουμε την κρατική απορρύθμιση και διάλυση που βλασταίνει πάνω στα φυτευτά προβλήματα και αποκόπτει την Ελληνική Περιφέρεια από τον προστατευτικό ομφάλιο λώρο του Έθνους. Η ασφάλεια και η ενότητα του Ελληνισμού αποτελούν αδιαπραγμάτευτους στόχους για τον ΛΑ.Ο.Σ και τον Πρόεδρο Γ. Καρατζαφέρη.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/





Δεν υπάρχουν σχόλια: