ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΘΗΝΑ 26-1-2010 .

Εδώ και πολλές ημέρες παρατηρείται από τα φιλικά ΜΜΕ της Καθεστηκυίας Τάξεως μια εκτεταμένη αναφορά της ειδησεογραφίας που σχετίζεται με το οικονομικό πρόβλημα και το περίφημο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Λες και ξάφνου τα άλλα θέματα εξέλειπαν ή επιλύθηκαν και τίποτα άλλο δεν μας απειλεί.

Παράλληλα τα υφιστάμενα εμπόδια της αγροτικής δραστηριότητας αναδύονται στην επικαιρότητα εξαιτίας των αναπτυσσόμενων κινητοποιήσεων των αγροτών μας σ’ όλη τη χώρα. Εμπόδια που έχουν να κάνουν με την συρρίκνωση του αγροτικού προϊόντος και του σχετικού εισοδήματος. Συρρίκνωση που επεκτείνεται στους εκατοντάδες συμπατριώτες μας, κυρίως νέους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τον κλάδο.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Μπορεί βέβαια η πρόκληση των κινητοποιήσεων και το κυνήγι των αριθμών της τηλεθέασης να φωτίσανε το συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο η οικονομική παράμετρος αυτού δεν είναι παρά μόνο η μια πλευρά του λόφου. Το χρήμα είναι το μέσο στήριξης της αγροτικής οικογένειας, αλλά η στήριξη της αγροτικής εργασίας βοηθά σημαντικά την επιβίωση του Έθνους και του λαού μας.

Κατά πρώτο λόγο η αγροτική εργασία έχει να κάνει με την ισόρροπη ανάπτυξη των γεωγραφικών διαμερισμάτων της Πατρίδας μας και την επάνδρωσή της επαρχίας με γηγενή πληθυσμό. Ειδικότερα όταν η ανεργία πλήττει κατά μείζονα λόγο περιοχές όπως την Ήπειρο, την Μακεδονία και την Θράκη που αντιμετωπίζουν τον σκληρό πυρήνα των διεκδικήσεων των κακών γειτόνων μας.

Μια νέα αστυφιλία θα έχει ολέθρια αποτελέσματα με την είσοδο των μυρίων λαθρομεταναστών και μια ακόμη πιο ολέθρια σοσιαλιστική κυβέρνηση να τους νομιμοποιεί, να τους δίνει ψήφο και να τους μετατρέπει σε νέους πολίτες των κενών περιφερειών. Η προάσπιση της εθνικής ταυτότητας της επαρχίας μας δεν είναι ζήτημα ξενοφοβίας κατά τα κεντροαριστερά ρηθέντα, αλλά επιβίωσης.

Μια άλλη παράμετρος, το ίδιο ουσιαστική και σημαντική, είναι αυτή της τροφοδοσίας του κράτους με τα αναντικατάστατα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα. Όλοι γνωρίζουμε ότι το χωράφι και η θάλασσα εξασφαλίζουν την διατροφή του ανθρώπου, ενώ οι ίδιοι αυτοί παράγοντες εξασφάλιζαν πάντα στην Ελλάδα υπερεπάρκεια προϊόντος, δυναμικές εξαγωγές και τεράστια οικονομική ανάπτυξη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
Οι γενικότητες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ περί διαρθρωτικών αλλαγών και στηρίξεως είναι εύκολες και ατελέσφορες. Η ελλιπής διάθεση των προϊόντων, οι χαμηλές τιμές που εισπράττει ο παραγωγός, η συρρίκνωση της παραγωγής και οι μαζικές είσοδοι ξένων προϊόντων με τις ευρωπαϊκές πολιτικές και τις διάφορες Κοινές Αγροτικές Πολιτικές παραμένουν πάντα απειλητικές.

Απειλητικές είναι όμως και οι προκαλούμενες προστριβές ανάμεσα στις διαφορετικές εργασιακές ομάδες που διχάζουν τον λαό και εξασθενίζουν τις δίκαιες διεκδικήσεις. Και φυσικά την ευθύνη φέρει η πολιτική εκμετάλλευση του χαρακτήρα των κινητοποιήσεων από τις συνδικαλιστικές κινήσεις που τελικά αφήνουν πίσω για τους εργαζόμενους μόνο ζημίες και διχογνωμίες.

ΘΕΣΠΙΣΗ ΚΙΝΗΤΡΩΝ
Είναι απολύτως αναγκαίο να βγάλουμε από τους ώμους των αγροτών τους μεσάζοντες και τα υπέρογκα τραπεζικά χρέη. Η θέσπιση κινήτρων για τους αγρότες με στόχο την μείωση του κόστους παραγωγής και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας είναι απολύτως αυτονόητη και αναγκαία.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι λογικό να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε να μας κάνει κήρυγμα ο κ. Μπαρόζο για την ελεύθερη διακίνηση των προϊόντων. Όπως είναι απαράδεκτο να αφήνεται ο Βούλγαρος πρωθυπουργός να εισέρχεται εντός του εθνικού μας εδάφους προκειμένου να λύσει το μπλόκο του Προμαχώνα, που σχετικά εύκολα αποδέχτηκαν οι εκεί συνδικαλιστές απέναντι στον Βούλγαρο.

Το Αγροτικό Ζήτημα λοιπόν είναι πολύ σοβαρό. Έχει σε μεγάλο βαθμό να κάνει με τον σεβασμό και την υπεράσπιση της Γης των Προγόνων μας. Η Αγροτιά είναι ο φρουρός ταυτόχρονα του εθνικού εδάφους, του περιβάλλοντος και της διατροφικής συντήρησης της Πατρίδος. Ο ΛΑ.Ο.Σ και ο Πρόεδρος Γ. Καρατζαφέρης κατά εφαρμογή της πάγιας θέσης μας στηρίζουμε την Εθνική Εργατική Τάξη ως κινητήριο μοχλό ανάπτυξης μιας αληθινά Μεγάλης και Δυνατής Ελλάδος.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: