ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ


ΑΘΗΝΑ 14-8-2011.

Η αβεβαιότητα που καλύπτει την πιθανότητα επίλυσης του παγκόσμιου οικονομικού προβλήματος οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τις πολιτικές διεργασίες στην αναζήτηση της βέλτιστης εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων. Οι περιοχές που διαθέτουν υψηλή ποσότητα υδρογονανθράκων είναι βέβαιο πως θα καταστούν διακεκαυμένες ζώνες μέσα από τη συγκέντρωση πολλών και αντικρουόμενων συμφερόντων στο βαθμό που θα προκληθούν ισχυρές γεωπολιτικές συγκρούσεις.

Το ισχυρότερο πεδίο τέτοιων συγκρούσεων εστιάζεται εντός της ελληνικής επικράτειας σε σημεία που επιδιώκει να αρπάξει η Τουρκία και οι λοιποί προσωρινοί γείτονες ενώ επιθυμούν να καταστήσουν ουδέτερες ζώνες οι νεοταξικοί «σύμμαχοι». Η δρομολόγηση των ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ο προγραμματισμός της εξόρυξης του κυπριακού γεωφυσικού πλούτου από αμερικανική εταιρία, οι αποκαλύψεις για το μοίρασμα του Αιγαίου από το 2002 και οι ετοιμασίες της Τουρκίας για πόλεμο με την Ελλάδα μόνο τυχαία γεγονότα και συμπτώσεις δεν αποτελούν.

Το Ελληνικό Αίμα όμως φλέγεται από τις ιστορικές στιγμές θυσιών και δεν πρόκειται να υποταχθεί. Το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά «φίλοι» και εχθροί. Η θυσία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού έχει χαραχτεί με ανεξίτηλο άγραφο και αιμάτινο μελάνι στις καρδιές του Κυπριακού Ελληνισμού και ολάκερου του γένους μας. Η συμμετοχή 800 περίπου μοτοσικλετιστών στην πορεία μνήμης που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού για τους δύο ήρωες εθνομάρτυρες και η παρουσία πλήθους ακόμη λαού στην εκκλησία, το κοιμητήριο και το χώρο της εκδήλωσης δείχνουν ύψιστη ετοιμότητα. Η παρουσία των εθνικιστών Κυπρίων υπήρξε εντυπωσιακή και η πορεία με τους μοτοσικλετιστές μετέφερε το μήνυμα του αγώνα για τη λευτεριά που πόθησαν οι ήρωες όπως τονίστηκε στο μήνυμα της ημέρας δίπλα από το οδόφραγμα της Δερύνειας.

Η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο πλησιάζει πλέον στην κορύφωσή της. Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Νταβούτογλου είπε πως η Τουρκία θα αντιδράσει σε περίπτωση που διενεργηθούν οι γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Όπως δήλωσε ο εκφραστής του νεοοθωμανισμού «αν τεθεί θέμα περισσότερων προωθημένων βημάτων, θα επιδείξουμε την απαιτούμενη αντίδραση»! Η τουρκική αντίδραση είναι οι εισβολές και οι δολοφονίες για την βίαιη κατάληψη ελληνικού εδάφους.

Αντιθέτως, η πρόσφατη ιστορία του Ελληνικού Έθνους είναι γεμάτη από προδοσίες, υποχωρήσεις και εγκατάλειψη εθνικού εδάφους και ελληνικών πληθυσμών από προσκυνημένους πολιτικάντηδες. Ειδικά ο μήνας Αύγουστος έχει εξελιχθεί σε καταραμένο μήνα για τη φυλή μας. Τούτες τις μέρες μας η Άγκυρα και οι Κατοχικές Αρχές γιόρτασαν με την μετάβαση εκατοντάδων φίλων του Κύπριου προέδρου Χριστόφια υποτιθέμενων «τουρκοκυπρίων» τον βομβαρδισμό της Τηλλυρίας από την τουρκική πολεμική αεροπορία τον Αύγουστο του 1964. Από το οδόφραγμα του Λιμνίτη προς το θύλακα των Κοκκίνων πέρασαν 45 λεωφορεία με 918 «τουρκοκύπριους» με τη συνοδεία ανδρών του ΟΗΕ αλλά ακόμη και με μικρά τουρκικά πολεμικά σκάφη.

Οι Τούρκοι λοιπόν προκαλούν την ώρα που έρχονται οι αποκαλύψεις μέσα από βιβλίο του Τούρκου πρώην διπλωμάτη Μπουλούκμπασι ότι από το 2002 που ξεκίνησαν οι διαβόητες επαφές ανάμεσα σε Τουρκία και γραικύλους υπό την κυβέρνηση Σημίτη και υπουργό εξωτερικών τον σημερινό πρωθυπουργό Παπανδρέου, είχε γίνει αποδεκτή η ελληνική παραίτηση από την επέκταση των χωρικών υδάτων στα δώδεκα ναυτικά μίλια. Την στιγμή που οι συζητήσεις για τις απαιτήσεις της Τουρκίας σε βάρος μας προχωρούσαν, οι ελληνόφωνοι ηγετίσκοι υποχωρούσαν όχι μόνο στο Ανατολικό και το Βόρειο Αιγαίο, αλλά επιπλέον στους στρατηγικούς διαύλους Ρόδου – Καρπάθου, Κάσου – Κρήτης και Αντικυθήρων – Κρήτης, αλλά και την Μύκονο!

Ακόμη και στην περιοχή από τη Μύκονο μέχρι την Ικαρία, όπου υφίσταται καθεστώς ανοιχτής θαλάσσης και οι Τούρκοι δεσμεύουν για ασκήσεις του Ναυτικού και της Αεροπορίας τους, φτάνουνε οι υποχωρήσεις του καθεστώτος από τότε. Η Τουρκία μας δίνει την προσφυγή για την υφαλοκρηπίδα στο διεθνές δικαστήριο και εμείς ουσιαστικά παραδίδουμε το μισό Αιγαίο και θαλάσσιους δρόμους μεταξύ των νησιών μας υπό το σχήμα «χτένας».

Στο μεταξύ η Τουρκία υπέγραψε συμβόλαιο 400 εκατομμυρίων με τη Νότια Κορέα για την κατασκευή τρίτης γενιάς αρμάτων μάχης. Το έργο αυτό θα γίνει με τη σύμπραξη της Ν. Κορέας και τριών τουρκικών κατασκευαστικών εταιριών. Η Τουρκία θα αποκτήσει κατ’ αρχήν 250 τανκς ALTAY με στόχο να φτάσει τα 1000. Τα συγκεκριμένα άρματα μάχης διαθέτουν σύστημα που τα κάνει άτρωτα σε βιολογικές, χημικές και ραδιενεργείς επιθέσεις, ενώ δύνανται να λειτουργήσουν ακόμη και σε βάθος 4,1 μέτρων κάτω από το νερό. Οι εξοπλισμοί της Τουρκίας έρχονται σε μια στιγμή που οι αντίστοιχοι ελληνικοί έχουν συρρικνωθεί και το «ελληνικό» κράτος προσέρχεται στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων δίχως να ζητάει το παραμικρό και τους Τούρκους να απειλούν στρατιωτικά.

Ο ρόλος της Τουρκίας ως βραχίονας του διεθνιστικού νεοταξισμού και η ρωσικές προειδοποιήσεις σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής καθιστούν επιβεβλημένη την ανατροπή του καθεστώτος και την χάραξη σχεδίου ελληνικών προωθημένων διεκδικήσεων στην σκακιέρα της γεωπολιτικής που θα πάρει σύντομα φωτιά. Η φθορά των εχθρών μας θα αντιμετωπιστεί από μια θωρακισμένη και ισχυρή Εθνικοκοινωνική Ελλάδα που θα αρπάξει τις ευκαιρίες να καρπωθεί εδαφικά τα σημεία τριβής που συνιστούν οι αιώνια ελληνικές και προσωρινά σκλαβωμένες πατρίδες.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: