ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


ΑΘΗΝΑ 15-8-2011.

Η φτωχοποίηση των λαϊκών μαζών και η επιδημία των εξεγέρσεων που επιδιώκουν να εξαπλώσουν οι εμπνευστές της παγκοσμιοποίησης στις εύφορες και προσοδοφόρες αγορές έχουν ως στόχο την κατάρρευση της παραγωγικής δραστηριότητας και την κατάργηση της αυτάρκειας του εθνικού κράτους. Τώρα πια φανερώνεται το αληθινό πρόσωπο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Η υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας αποτελεί ένα ακόμη μήνυμα ψυχολογίας προς τους χειμαζόμενους ήδη λαούς και μια απόδειξη ότι οι καταχραστές της αξιοπρέπειας και των ελευθεριών μπροστά στην εμπέδωση της παγκόσμιας διακυβέρνησής τους δεν έχουν πρόβλημα να προκαλέσουν ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ και έναν ακόμη παγκόσμιο πόλεμο. Το έχουν ξανακάνει άλλωστε οι δυνάμεις της «πολιτισμένης» Δύσης στον προηγούμενο μεγάλο πόλεμο ενοχοποιώντας τον εθνικισμό και «ανοικοδομώντας» εκ των υστέρων τα ρημαγμένα έθνη. Ήδη αναμοχλεύονται μνήμες και αναμένονται ανάλογες περιπέτειες.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα οι αχυράνθρωποι που συγκροτούν την πολιτική τάξη του κράτους «μας» προχωρούν σε μέτρα συνθηκολόγησης της πατρίδος γεμίζοντας το σώμα της με πληγές και οδηγώντας τους Έλληνες σε πλήρη απόγνωση. Δεν είναι φυσικά η μεγάλη πτώση του χρηματιστηρίου Αθηνών η μεγαλύτερη ζημιά. Άλλωστε αυτό είναι ένα παιχνίδι μονάχα για κερδοσκόπους και δεν αφορά ούτε τον λαό μας ούτε την πραγματική οικονομία. Τα χρηματιστήρια είναι ένας παγκόσμιος μηχανισμός υποθήκευσης των εθνικών εισοδημάτων σε χέρια ολίγων και κάνουν κακό στην οικονομική δραστηριότητα.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι η έφοδος του καθεστώτος ενάντια σε δραστηριότητες που ενισχύουν τις ελληνικές θέσεις εργασίας και προσθέτουν έσοδα άμεσα αξιοποιήσιμα για την εθνική μας οικονομία. Μια τέτοια έφοδος αποτελεί η αύξηση του ΦΠΑ από 13 σε 23% στον τομέα της εστίασης από την 1η Σεπτέμβρη, στην οποία αντιδράει λογικά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ). Αντί δηλαδή να ενισχυθεί ο τουριστικός τομέας σε μια κρίσιμη περίοδο, οδηγείται στην απελπισία και την συρρίκνωση. Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΘ Μ. Ζορπίδη, στην αγορά «για πρώτη φορά μετά από δεκαπέντε χρόνια το ισοζύγιο εγγραφών – διαγραφών μελών στο ΕΕΘ είναι αρνητικό για το πρώτο τρίμηνο του 2011, με τις διαγραφές σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο να είναι αυξημένες κατά 40% και τις εγγραφές μειωμένες κατά 15%.

Η κατάρρευση των δημοσίων εσόδων από την παρανοϊκή υπερφορολόγηση δικαίων και αδίκων, ακόμη και σε βάρος των αδυνάτων, και την συρρίκνωση των μισθών και των συντάξεων συνεχίζεται με την πλήρη εκτροπή του ελέγχου στο έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού. Ο δε υπουργός οικονομικών Βενιζέλος λέει για την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση πως το μέτρο είναι αναγκαίο αλλά δεν είναι δίκαιο ούτε λογικό. Θεραπεύουμε δηλαδή την νόσο ενταφιάζοντας τον ασθενή! Αυτή η λογική του νεοταξικού παραλόγου άλλωστε επισφραγίζεται από την αύξηση των Ελλήνων που χάνουν για οικονομικούς λόγους τα σπίτια τους και μένουν στο δρόμο. Σύμφωνα με την ΜΚΟ Κλίμακα ο αριθμός των αστέγων στην Αθήνα έχει αυξηθεί κατά 20% όταν το 2010 ο αριθμός τους υπολογιζόταν στις 20000.

Η κατάσταση κινδυνεύει να γίνει ανεξέλεγκτη. Υπάρχουν συμπατριώτες μας που ζουν σε αυτοσχέδια χαρτόκουτα με τις οικογένειές τους να βρίσκουν στέγη σε πρόχειρα παραπήγματα. Έχουν αναφερθεί μάλιστα περιστατικά όπου κάποιοι άστεγοι προβαίνουν σε μικρούς αυτοτραυματισμούς προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα κρεβάτι σε κάποιο νοσοκομείο. Δεν μιλάμε για περιθωριακά υπάρξεις, αλλά για άτομα που είχαν έως πρόσφατα μια ικανοποιητική διαβίωση. Η σύνθεση των δυστυχούντων Ελλήνων τρομάζει καθώς το 70% είναι ηλικίας 50 ετών και το 80% άνεργοι με αρκετές ανύπαντρες μητέρες 50 ετών με δύο παιδιά.

Και ενώ λοιπόν το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού καθεύδει, ο τζίρος από το παραεμπόριο των λαθρομεταναστών ανέρχεται στα 20 δις ευρώ ετησίως με το κράτος να χάνει το ίδιο διάστημα 8,5 δις μόνο σε φόρους. Και αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι είμαστε η χώρα με τις περισσότερες κατασχέσεις παράνομων προϊόντων. Το πλέον οδυνηρό της υπόθεσης είναι ότι αυξάνονται τα λουκέτα ελληνικών καταστημάτων στους πλέον εμπορικούς δρόμους και χάνονται πολλές ελληνικές θέσεις εργασίας.

Όσοι λοιπόν κόπτονται για τα δικαιώματα των «καημένων» ξένων φτηνών εργατικών χεριών, πρέπει να μάθουν ότι οι Έλληνες αυτοκτονούν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης σε ποσοστό 17% περισσότερο από πέρσι. Και για εμάς τους Έλληνες Εθνικιστές η διασφάλιση της ζωής των Ελλήνων προέχει. Και μάλιστα τη στιγμή που η εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών έχει πάει στα ύψη και αποκρύβεται από κράτος και καθεστωτικά ΜΜΕ ακόμα κι όταν συλλαμβάνονται αλλοδαποί να κρύβουν σε σπίτια ολόκληρα οπλοστάσια και μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών όπως σε μια περίπτωση στον Βύρωνα.

Και ενώ λοιπόν καταστρέφεται απολύτως σκόπιμα με τη συνεργασία των πολιτικάντηδων η ελληνική οικονομία, η Τουρκία απειλεί στρατιωτικά αν η Κύπρος προβεί σε άντληση των υδρογονανθράκων της και ζητάει ζωτικούς χώρους από την Πατρίδα μας με ραγιάδικους διαλόγους όταν εξοπλίζεται για πόλεμο. Η Ελλάς όμως δεν πρόκειται να παραδοθεί ούτε στην Τουρκία ούτε στον διεθνιστικό νεοταξισμό. Η ώρα της κρίσης έφτασε. Η κάθαρση θα ξεκινήσει από μια επαναστατική εθνικοκοινωνική διακυβέρνηση που ζητάει ο λαός μας για μια αληθινά ελεύθερη και μεγάλη Ελλάδα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: