ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΜΙΚΗΣ ΜΑΝΤΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝ – ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ – ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ



ΑΘΗΝΑ 28-2-2013.

 

Έχουν περάσει 38 χρόνια από τον ηρωικό θάνατο του νεαρού Έλληνα Εθνικιστή Μιχάλη Μάντακα στην Ιταλία όπου και σπούδαζε. Οι πολιτικές και ιδεολογικές επιλογές του Μιχάλη πηγάζανε από την δική του καθάρια ελληνική κοσμοαντίληψη και την προσωπική του αγάπη και προσήλωση προς την Ιδέα του Έθνους. Η οικογένειά του είχε αριστερές πολιτικές καταβολές αλλά η καρδιά του νεαρού Έλληνα σπουδαστή είχε διαφορετικές ανησυχίες. Κι αυτό σε μια περίοδο που στην Ιταλία τα πάθη ανάμεσα στους εθνικιστές και τους κομμουνιστές βρισκόντουσαν σε μεγάλη έξαρση με συγκρούσεις που ξεκινούσαν από την σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μέσα στα πανεπιστήμια έως τις σφοδρές συγκρούσεις σώμα με σώμα στους δρόμους.

 

Η υπόθεση του Μάντακα είναι εξαιρετικά επίκαιρη στις μέρες μας όταν στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης επιχειρείται η πανσπερμία των φυλών και η ομηρία των εθνών με σκοπό την ομογενοποίηση των λαών. Πρώτος στόχος των νεοταξιτών ήταν και είναι η Ελλάς και τα ευρωπαϊκά έθνη. Διεκπεραιωτές του αθλίου σκοπού στην εξουσία μα και στην βάση ήταν τότε όπως και σήμερα καπιταλιστές και μαρξιστές, με τους μαρξιστές να επιδιώκουν την εξόντωση του Εθνικισμού και των Εθνικιστών.

 

Βρισκόμαστε στην δεκαετία του 1970. Ο βίαιος θάνατος βρήκε τον Μίκη, όπως τον λέγανε οι φίλοι του, στις 28 Φλεβάρη του 1975. Ολόκληρη η επίμαχη περίοδος έχει μείνει γνωστή ως τα χρόνια του μολυβιού λόγω της σκληρότητας των πολιτικών συγκρούσεων. Στην Ιταλία οι Έλληνες Εθνικιστές σπουδαστές έχουν συμπτύξει τον Εθνικό Σύνδεσμο Ελλήνων Σπουδαστών Ιταλίας ( ΕΣΕΣΙ ). Μπροστάρης σ’ αυτόν τον αγνό και ιδεαλιστικό αγώνα ήταν ο αείμνηστος πολιτικός μου δάσκαλος Σπύρος Σταθόπουλος. Στον ΕΣΕΣΙ υπήρξε λοιπόν μέλος και ο Μιχάλης Μάντακας.

 

Ταυτόχρονα ο Μίκης ήταν μέλος, όπως και άλλοι Έλληνες Εθνικιστές, στο Movimento Sociale Italiano ( MSI ), το γνωστό εθνικιστικό Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα. Η άνοδος του εθνικισμού στην Ιταλία υπήρξε σημαντική και ταχύτατη. Αυτό έκαμε τους Κομμουνιστές, ως γνωστά και σταθερά όργανα της αστικής δημοκρατίας στα πλευρά του κοινωνικού συνόλου, να σκυλιάσει και να εντείνει τους εκβιασμούς και την άσκηση τρομοκρατίας, σε συνδυασμό με ένα πολιτικό σύστημα που ήταν ούτως ή άλλως εχθρικό απέναντι στον εθνικισμό.

 

Οι Εθνικιστές στην Ιταλία είχαν σ’ όλη αυτήν την περίοδο πολλούς νεαρούς νεκρούς με μόνο δήθεν σφάλμα την ιδεολογία τους. Οι Κομμουνιστές είχαν φτάσει στο σημείο να πυρπολήσουν το σπίτι του γραμματέα του MSI με αποτέλεσμα να καούν ζωντανά τα δυο του παιδιά. Για τέτοιες απίστευτες θηριωδίες μιλάμε. Ο Μίκης συμμετείχε ενεργά στο εθνικιστικό κίνημα της γείτονος χώρας και είχε ζήσει απίθανες εξωπραγματικές καταστάσεις ακόμη και στις δικαστικές αίθουσες όταν δικάζονταν οι κομμουνιστές δολοφόνοι.

 

Την στιγμή που κόπηκε το νήμα της ζωής του βρισκόταν στα γραφεία του MSI. Οι Αριστεροί εισβολείς προσπάθησαν να εισβάλλουν στο κτήριο και ο διάδρομος πίσω από την κεντρική είσοδο τυλίγεται στις φλόγες από την ρίψη βομβών μολότοφ. Ο Μίκης μαζί με τους συναγωνιστές του προσπάθησαν να εγκαταλείψουν από την πλαϊνή πόρτα για να σωθούν. Δέχονται όμως μαζικούς πυροβολισμούς από τους κομμουνιστές. Μια σφαίρα βρίσκει στο κεφάλι τον νεαρό Έλληνα Εθνικιστή ο οποίος χάνει τις αισθήσεις του και παρά τις προσπάθειες των Ιταλών συναγωνιστών του που επέστρεψαν στα γραφεία, ο Μιχάλης Μάντακας φεύγει από την ζωή.

 

Έκτοτε κάθε χρόνο τέτοια ημέρα Έλληνες, Ιταλοί και άλλοι Ευρωπαίοι Εθνικιστές αποδίδουν τις δέουσες και οφειλόμενες Τιμές στον Έλληνα, Εθνικιστή και Ιδεολόγο Μιχάλη Μάντακα που αγωνίστηκε όσο ζούσε για τον Εθνικισμό, τον Πατριωτισμό και την Πίστη στην Φυλή. Για τον Λαϊκό Εθνικισμό, για την Πατρίδα και την Ευρώπη των Εθνών και των Λαών ενάντια σε καπιταλιστές και μαρξιστές παγκοσμιοποιητές. Μιχάλης Μάντακας. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!  Η Εθνικιστική Ελλάς έρχεται ως καρπός θυσιαστικών αγώνων.

http://www.youtube.com/watch?v=dOAL--SYCDw

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

http://ethniksitikosagwn.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: