ΩΡΑ ΚΡΟΥΣΕΩΝ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
Δεν έχει βέβαια επέλθει ακόμη η ευτυχέστερη στιγμή της ζωής του Ελληνισμού να συντριφτεί οριστικά η εθνοβλαβής καθεστωτική τάξη των γραικύλων πολιτικάντηδων. Και φυσικά δεν έχουν πάψει οι προκλήσεις σε βάρος της Πατρίδος μας ως φυσικό επόμενο του ενδοτισμού των ραγιάδων ταγών μας.
Πως είναι άλλωστε δυνατόν να αισιοδοξεί κανείς, παρά τις διεθνείς εμπλοκές που φέρνουν στο κάδρο των συγκρούσεων τις ΗΠΑ, Τουρκία και Ρωσία, όταν στο πρόγευμα εργασίας του αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών Δρούτσα προς τους Έλληνες ευρωβουλευτές τον ακούμε να επαναλαμβάνει την μειοδοτική υποστήριξη της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με παράλληλη τήρηση των δήθεν δεσμεύσεών της. Και παράλληλα τον ακούμε να αναφέρεται σ’ ένα παράθυρο αισιοδοξίας για την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας μετά από την περιπέτεια της αποστολής στην Γάζα, αναφορά που ενισχύει την θέση περί ανύπαρκτης κρίσης Ισραήλ και Τουρκίας όταν διαπιστωμένα ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Νταβούτογλου επιδιώκει την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο διαχρονικών συμμάχων.
Είναι γνωστό ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τον αραβικό κόσμο, να διατηρήσει τις συμμαχίες της και να αποκτήσει παράλληλα τον εξουσιαστικό έλεγχο των μουσουλμανικών πληθυσμών από τα Βαλκάνια έως την Μέση Ανατολή. Περιοχές στις οποίες βέβαια η Ελλάς των πολιτικάντηδων έχει εγκαταλείψει τα συμφέροντά της. Με τον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών στην προαναφερόμενη συνάντηση να αναφέρεται στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με τα Σκόπια και τους μακεδονικούς γεωγραφικούς προσδιορισμούς ότι γίνονται για να…λιώσουν οι πάγοι και να υποβοηθηθεί η διαδικασία επίλυσης της διαφοράς με το όνομα!
Και ενώ συνεχίζεται ο κυβερνητικός ενδοτισμός σ’ όλα τα επίπεδα, η Τουρκία συνέχισε τις κινήσεις για την πρόκληση σκηνικού κρίσης με την είσοδο του υδρογραφικού σκάφους Τσεσμέ να κινείται στο Βόρειο Αιγαίο ανάμεσα στη Θράκη και την Σαμοθράκη εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για πετρελαϊκές έρευνες σε απάντηση αντίστοιχων ελληνικών προθέσεων φαινομενικά. Την εποπτεία της κατάστασης από μεριάς μας είχε η κανονιοφόρος Πολεμιστής, ενώ το τουρκικό σκάφος μπαινοέβγαινε των υδάτων μας.
Κατά τα λοιπά στην Κύπρο ο κατοχικός ηγέτης Ερόγλου επισκεπτόμενος τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μουν αναφέρθηκε σε δύο διοικήσεις και δύο «δημοκρατίες» στην μεγαλόνησο, κονιορτοποιώντας τα επιχειρήματα των υποστηρικτών της διζωνικής ομοσπονδίας για μια διχοτόμηση που φέρνουν πλέον πιο κοντά οι υποτελείς συζητήσεις με τον εισβολέα.
Από την άλλη πλευρά πάλι το διάσημο κέντρο στρατηγικών μελετών «Statfor Global Intelligence» αναφέρεται στην μείωση της γεωστρατηγικής σημασίας της χώρας μας, στην απομάκρυνση των προστάτιδων δυνάμεων, την αναμενόμενη έξαρση της κοινωνικής βίας ένεκα της οικονομικής κρίσης και την ανάγκη εξεύρεσης ξένου προστάτη, ενώ υφίσταται η απειλή στο Αιγαίο. Για να καταλήξει στην αναφορά του λέγοντας ότι αυτά μπορούν να αλλάξουν εάν μια σύγκρουση μεγάλων δυνάμεων επιστρέψει στα Βαλκάνια.
Και ενώ λοιπόν Τουρκία, Ρωσία και Ουκρανία συζητούν για να συνάψουν μια Συμφωνία Άμυνας της Μαύρης Θάλασσας με την Τουρκία ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ να προκαλεί τις νατοϊκές δομές, η Τουρκία ανοίγει ξανά μετά από χρόνια το θέμα της διέλευσης των τάνκερ από τον Βόσπορο και τα Στενά των Δαρδανελίων, επιδιώκοντας να εκτρέψει την μεταφορά πετρελαίου από την θάλασσα και τα τάνκερ προς τους αγωγούς πετρελαίου με την συνεργασία αμερικανικών και βρετανικών εταιριών. Ζήτημα που είχε ξαναπροκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ρωσίας.
Την ίδια στιγμή η σύλληψη δέκα Ρώσων υπηκόων στις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι διενεργούσαν κατασκοπεία για λογαριασμό της Ρωσίας προκαλεί την έντονη αντίδραση αυτής, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια των ΗΠΑ ως «πισωγύρισμα στην εποχή του ψυχρού πολέμου». Ρώσος αξιωματούχος είπε ότι το περιστατικό αυτό αναμένεται να προκαλέσει ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες. Εν τω μεταξύ ενδιαφέρον έχει η σύλληψη ενός Καναδού υπηκόου στην Κύπρο που εμπλέκεται επίσης στην υπόθεση της φερόμενης κατασκοπίας και η εν συνεχεία διαφυγή του. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι η σύγκρουση των δυνατών έρχεται και ότι το τρίγωνο Άγκυρας – Ουάσιγκτον – Τελ Αβίβ δεν είναι απροσπέλαστο.
Αυτό που χρειαζόμαστε λοιπόν, με την Ρωσία να μας βάζει στο παιχνίδι του αγωγού South Stream ως στρατηγικό εταίρο, είναι η οριστική αποτίναξη των νεοταξικών δεσμεύσεων. Αποτίναξη του ζυγού της ραγιάδικης νεοταξικής μας εξουσίας και των διεθνών τοκογλύφων και αποτίναξη των διαπραγματεύσεων και του κλοιού όσων μας ζητούν εδάφη και εξουσίες. Και ανάληψη της εξουσίας από μια λαϊκή εθνικιστική διακυβέρνηση που θα ενώσει τους Έλληνες και θα σχηματοποιήσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ελεύθερη συμμαχία με διεκδικητικές στοχεύσεις δίχως πλασματικές φοβίες. Για μια Ισχυρή Ελλάδα κυρίαρχη της περιοχής μας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου