ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΟΚΑ – Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΗΝΑ 1-4-2011 .


Είναι ακριβό δώρο η λευτεριά. Έχει βαρύ τίμημα και αποδίδει πολύ μεγάλο φόρο αίματος. Ιδιαίτερα όταν αφορά έναν λαό που έχει έμφυτη εθνική υπερηφάνεια και έχει μάθει να βαδίζει όρθιος κι όχι σκυφτός στα τέσσερα. Όταν μάλιστα έχει διδάξει ήθος και έχει ταυτίσει την φύση του με το ηγετικό παράστημα τρανής φυλής, τότε για την λευτεριά του δεν υπολογίζει καμία θυσία ως περιττή. Αυτός είναι ο Έλληνας που τον έχουν φθονήσει όλα τα παράσιτα της οικουμένης γι’ αυτό ακριβώς που είναι.


Η παραμονή Ελλήνων εκτός των συνόρων μας κάτω από ξένο ζυγό αποτελεί μια ακόμη παραφωνία στην εποχή των μεγάλων αντιφάσεων. Είναι χαρακτηριστικό της μειοδοτικής φύσης και της αναλγησίας πολιτικάντικης ηγεσίας ανάξιας λόγου και ύπαρξης. Στην εποχή μάλιστα που τα ανθρώπινα δικαιώματα χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα διάλυσης κρατών και ανακαλύπτονται ανύπαρκτες μειονότητες, η Ελλάς είναι η μόνη χώρα που απέχει των νομίμων διεκδικήσεών της αφήνοντας το Αίμα των παιδιών της αδικαίωτο μέχρι τις μέρες μας.


Το είδαμε πρόσφατα στην περίπτωση της Βορείου Ηπείρου Μας με τελευταίο αθώο θύμα τον εθνικά υπερήφανο Έλληνα Αριστοτέλη Γκούμα που δολοφονήθηκε μόνο και μόνο επειδή επέμεινε να νοιώθει και να μιλάει με την καρδιά και την λαλιά την ελληνική. Το είδαμε και στην Κύπρο όταν δολοφονήθηκαν οι Ισαάκ και Σολωμού και όταν κλείνουν στα κατεχόμενα εκκλησιές και συλλαμβάνονται Έλληνες και ξένοι αν δεν περάσουν από τον πάγκο των κατοχικών τουρκικών Αρχών προς έγκριση, ακόμη κι αν είναι ευρωβουλευτές.


Το βιώνουν οι πρόσφυγες και οι συγγενείς των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας που τους κρατούν μακριά από σπίτια, μνήμες και συγγενικά πρόσωπα χάριν των απαράδεκτων ομοσπονδιακών σχεδίων που αποδέχεται το καθεστώς Χριστόφια. Ένα καθεστώς που υπό το πρόσχημα της διερεύνησης του Φακέλου της Κύπρου «ξαναγράφει» την ιστορία στήνοντας στο απόσπασμα Σαμψών, Γρίβα και ΕΟΚΑ. Ξεχνώντας τάχα ότι ο εθνικός επαναστάτης Σαμψών υπέφερε στα χέρια των Άγγλων πρωτύτερα φρικτά βασανιστήρια για την ίδια υπόθεση που υπέφεραν και οι μαρτυρικοί ήρωες της ΕΟΚΑ. Για την Ένωση της Κύπρου με την Μητέρα Ελλάδα κι όχι για την ανεξαρτησία και την δημιουργία μιας ανύπαρκτης κυπριακής εθνικής συνείδησης για να κρατήσουν μακριά κατά τα παλαιοκαραμανλικά πρότυπα την πανώρια κόρη από την στοργική μητέρα.


Τι περίεργες «συμπτώσεις» άραγε που διαμορφώνονται με την μητροπολιτική Ελλάδα να ανέχεται από πολιτικούς και επικοινωνιακούς παλιάτσους την αλλοίωση της εθνικής μας ιστορίας και την οικειοποίηση εθνικού μας χώρου από την Τουρκία τόσο με τις περιοδείες Νταβούτογλου όσο και με την γνωστή παρεμπόδιση ιταλικού σκάφους από τα λυκόσκυλα της Άγκυρας που ανακάλυψαν τουρκική ΑΟΖ πέριξ Καρπάθου και Καστελόριζου! Συμπτώσεις που δεν αντιστοιχούν και πρόσωπα που δεν σέβονται το αίμα και το δάκρυ γενεών και γενεών Ελλήνων που έχουν δει όνειρα να έρχονται και να χάνονται μαζί με ψυχές.


Αυτά τα απλά και καθάρια ελληνικά συναισθήματα έφερα μπροστά μου όταν παρακολούθησα με αγανάκτηση και συναισθηματική φόρτιση ένα βίντεο στο οποίο ένας σεβάσμιος και σημαδεμένος από τις χρόνιες ταλαιπωρίες του κυπριακού ελληνισμού Έλλην περιέγραφε τα φρικτά βασανιστήρια της εκτέλεσης των Ηρώων της ΕΟΚΑ μέσα στο χώρο του μαρτυρίου. Με τις αγχόνες να κρέμονται στην οροφή και την θανατερή καταπακτή στο δάπεδο να υφίσταται προκειμένου να προκαλέσει τον θάνατο στο σώμα αδούλωτων ελληνικών ψυχών. Από την άλλη πλευρά το ίδιο το σχοινί της αγχόνης σχεδιαζόταν από τους βάρβαρους αγγλοσάξονες προσαρμοσμένο στο βάρος και το ύψος των υπό εκτέλεση εθνικών αγωνιστών ώστε ο θάνατος αυτός να είναι ακαριαίος http://www.youtube.com/watch?v=O_uNRR2F40Y&feature=player_embedded.


Τα λόγια τελειώνουν. Μόνο μια υπόσχεση από τους Έλληνες Εθνικοκοινωνιστές και Πατριώτες. Θα ξαναγυρίσουμε ελευθερωτές στα εδάφη των προγόνων μας και η Γη θα τρέμει.


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: