ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


Η ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


ΑΘΗΝΑ 29-10-2011.

"Η Κραυγή δεν είναι δική σου...
Δεν μιλάς εσύ,μιλούν αρίφνητοι πρόγονοι με το στόμα σου.
Δεν πεθυμάς εσύ,πεθυμούν αρίφνητες γενεές απόγονων με την καρδιά σου..."

- Νίκος Καζαντζάκης –

Είναι καιρός πολύς που έχουμε εγκαταλείψει τις εθνικές μας υποθέσεις σε χέρια ξένα και συνειδήσεις βαθύτατα αλλοτριωμένες. Είναι καιρός πολύς που έχουμε αφήσει σε αδράνεια την δική μας συλλογική συνείδηση νεκρώνοντας ουσιαστικά την ελληνική καρδιά και την εθνική μας υπερηφάνεια. Έχουμε χρόνους πολλούς να θυμώσουμε αληθινά, να ενεργήσουμε ελληνικά, να τραβήξουμε δρόμους μακρινούς για έργα σύγχρονα και λαμπρά κι όχι για σκοπούς ξένους και εφήμερους.

Επιτρέψαμε λοιπόν να δεχόμαστε χαστούκια δίχως τιμωρία και δεν εργαστήκαμε για την Πατρίδα και τα παιδιά μας. Περιχαρακωθήκαμε στον κλειστό και μίζερο δικό μας κόσμο και αρνηθήκαμε ασυνείδητα να ακούσουμε τη φωνή της Φυλής μας, την αρχέγονη φωνή του δικού μας αληθινού Ελληνισμού.

Αλλά μ’ αυτόν τον τρόπο αφήσαμε στην άκρη τον πραγματικό προορισμό μας. Πιαστήκαμε επάνω στην ύλη και γίναμε σκεύος προώθησης ξένων συμφερόντων, εγκαταλείποντας την ιδέα και τη σκέψη της δημιουργίας μιας Ελλάδας κατά δική μας από τα χέρια τα δικά μας. Ταιριαστή στους πατεράδες μας και κληρονομιά γερή για τα παιδιά μας, αντί να κουβαλάμε στις πλάτες μας σαν τώρα τους μακελάρηδες του Ελληνικού Έθνους.

Όμως ο Ελληνισμός μας δεν καμώθηκε στο ποδάρι για μια στιγμή μονάχα. Δεν είναι προορισμένος να χαθεί γιατί τότε μαζί του θε να χαθεί και η οικουμένη που έχει από το Θεό την Ελληνική Φυλή για φύλαξη και για πυξίδα. Για εργαστήριο πολιτισμών, για μέγα μοναστήρι Πίστης και για εξουσιαστικό σκήπτρο δικαίου. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να σκύψουμε εμπρός στους χθεσινούς φοβισμένους και να φοβηθούμε τα λυκόρνεα της Εσπερίας και τους αιμοσταγείς νομάδες της Ανατολής και τις παραφυάδες που σέρνουν όλοι αυτοί μαζί τους και γύρω μας.

Πρέπει να αναθεωρήσουμε την ίσα με τώρα στάση. Να βγούμε από την θανάσιμη μοναξιά μας τώρα που συντρίβονται τα πλαστά όνειρα και να ενώσουμε την κραυγή που ξεχύνεται σαν λάβα από τα σωθικά μας με την πρωταρχική πηγή της και να της δώσουμε το αληθινό όραμα ελληνικής δημιουργίας. Να αισθανθούμε όπως έλεγε πολύ σωστά ο Νίκος Καζαντζάκης ότι η λαλιά μας δεν είναι η δική μας αλλά προγονικό πρόσταγμα και οι επιθυμίες μας είναι οι επιθυμίες που έχουν δικαιολογημένα οι μέλλουσες γενιές Ελλήνων για μια Ελληνική Ράτσα που θα την βρουν γερή και ψηλή για να την πάνε ψηλότερα.

Έλεγε επί λέξει ο σπουδαίος Έλληνας λογοτέχνης: «Η κραυγή δεν είναι δική σου. Δεν μιλάς εσύ, μιλούν αρίφνητοι πρόγονοι με το στόμα σου. Δεν πεθυμάς εσύ, πεθυμούν αρίφνητες γενεές απογόνων με την καρδιά σου». Πρέπει πραγματικά να πάψουμε να εγκαταβιούμε ως νοικιαστές και μετανάστες μέσα στον ίδιο μας τον τόπο. Ως ψυχές που έχουν αποκολληθεί από το σώμα σε μια στιγμή του ιστορικού χρόνου αποστρεφόμενοι την απαρχή της υπάρξεως της δικής μας και του τόπου.

Σ’ αυτήν εδώ την καθαγιασμένη Πατρίδα μιλούν ως τις μέρες μας και θα συνεχίσουν να το πράττουν οι Πέτρες που πήραν σχήμα μέγιστου Πολιτισμού από χέρια Τρανών Ελλήνων. Η Γλώσσα μας και η Πίστη έφτασαν σε εμάς ως θείο δώρο από Πολεμιστές και Φιλοσόφους της Φυλής που χύσανε το Αίμα τους για τα παιδιά τους. Κι ας πάμε στον καθρέφτη μας. Θα δούμε τη Φυλή μας στον παρόντα χρόνο. Εμείς είμαστε τα παιδιά για τα οποία εργάστηκαν, μόχθησαν και θυσιάστηκαν οι πατεράδες μας. Το δικό τους μολών λαβέ και την δική τους όρεξη για κοσμοκρατορία κουβαλούμε. Γι’ αυτό κραυγάζουμε με πολλαπλάσια ορμή και λέμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η δική μας Ελλάδα δεν συρρικνώνεται και δεν αποδέχεται εμπτυσμούς προδοτών και βαρβάρων.

Τώρα λοιπόν θα δράξουμε πύρινο λόγο και ξίφος κοφτερό για να κάνουμε τον τελικό λογαριασμό. Τώρα θα μιλήσουμε κατά πως μαρτυρεί ο Νίκος Καζαντζάκης για λογαριασμό ολάκερου του Ελληνισμού. Αρίφνητοι πρόγονοι θα ζωντανέψουν μέσα στη θωριά και τον νου Επαναστατημένων Ελλήνων που θα αποδιώξουν τις σκιές που αμαυρώνουν την Πατρίδα μας.

Θα γκρεμίσουμε το σάπιο οικοδόμημα του απερχόμενου ελληνόφωνου καθεστώτος και θα σηκώσουμε στη θέση του την Νέα Ελλάδα του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού. Θα εργαστούμε, θα κοπιάσουμε, θα ματώσουμε, θα πολεμήσουμε. Αλλά αυτή η Ελλάδα θα είναι Μεγάλη, θα είναι Ελεύθερη, θα είναι Ελληνική, θα δημιουργήσει έναν Νέο Ελληνικό Πολιτισμό και θα δοθεί κληροδότημα μονάχα σε αρίφνητες γενεές Ελλήνων Απογόνων. Σε εκπλήρωση του μόνου έγκυρου και ιερού χρέους.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com
http://karachalios-spiros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: